Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Dedousi Eleni: «Μοναδικός σκοπός του Σαμαρά η εκποίηση κάθε εργαλ...

«Μοναδικός σκοπός του Σαμαρά η εκποίηση κάθε εργαλείου ανάπτυξης»

“ Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα ”
"Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν καταφέρνουν να κρύψουν αυτό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια όλων: το αδιέξοδο της οικονομικής της πολιτικής, την γενικευμένη εξαθλίωση, την κατάρρευση των μικρομεσαίων, τα εκατομμύρια ανέργων και φτωχών" σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Κίνα έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να εκποιηθούν και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, τομείς στρατηγικής σημασίας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για τη χώρα.
Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν καταφέρνουν να κρύψουν αυτό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια όλων: το αδιέξοδο της οικονομικής της πολιτικής, την γενικευμένη εξαθλίωση, την κατάρρευση των μικρομεσαίων, τα εκατομμύρια ανέργων και φτωχών.
Προοπτική ανάπτυξης δεν μπορεί να υπάρξει σε μια χώρα τραυματισμένη από τα μνημόνια και την λιτότητα, με εργασιακές σχέσεις βγαλμένες από τον 19ο αιώνα, όπου η πολιτική επιστράτευση απεργών βρίσκεται στην ημερησία διάταξη. Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι η ακύρωση του μνημονίου και η αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, η στήριξη της απασχόλησης, η κοινωνική δικαιοσύνη».
Dedousi Eleni: «Μοναδικός σκοπός του Σαμαρά η εκποίηση κάθε εργαλ...: “ Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα ”

enstoloi.gr Ενημερωτική Ιστοσελίδα του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: ΣΥΡΙΖΑ: Ενισχύεται το διεθνές προφίλ του Αλέξη Τσί...

ΣΥΡΙΖΑ: Ενισχύεται το διεθνές προφίλ του Αλέξη Τσίπρα


Η αναγνώριση του Αλέξη Τσίπρα ως προσωπικότητας με διεθνή αντίκτυπο και ρόλο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, αποτελεί ένα μεγάλο επίτευγμα που καταγράφεται στα θετικά για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, με αφορμή τα ιδιαίτερα θερμά λόγια που είπε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν και ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Ζάγκρεμπ την περασμένη Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σε ανεπίσημο σημείωμά του το σύνολο της διεθνούς δραστηριότητας που έχει αναπτύξει ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «όλο και περισσότερες προσωπικότητες όχι μόνο από τον Ευρώπη, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο αναγνωρίζουν τον αγώνα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην απόπειρα της μετατροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε "γερμανική Ευρώπη", αλλά και τη συνέπεια που διακρίνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προσπάθειές που καταβάλλει για απόκρουση της επέλασης της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας στον ευρωπαϊκό νότο».
Στο σημείωμα, γίνεται αναφορά σε ταξίδια και σε δηλώσεις ξένων παραγόντων για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ καταγράφεται για πρώτη φορά, έστω και ανεπίσημα, η ικανοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που έκανε πριν από λίγες ημέρες η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκαμπριέλα Τσίμερ, η οποία δήλωσε: «Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση της Τσίμερ αποτελεί απόδειξη της ενίσχυσης του διεθνούς προφίλ του Αλέξη Τσίπρα και δείχνει ότι στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς -και όχι μόνο- υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που έχει ξεσπάσει κρίση στους κόλπους της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, η οποία πιθανότατα θα αφήσει τεράστιο κενό στο πανευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό και θα δρομολογήσει εξελίξεις στο πεδίο της αναδιάταξης των πολιτικών χώρων και συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει αυξημένη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «η εμπιστοσύνη ευρωπαϊκών κύκλων προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα ενισχύεται τη στιγμή που ακόμη και από τμήματα του αντιδραστικού πολιτικού κόσμου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ασκείται σφοδρή κριτική στην ίδια τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία με τις στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα και συνεχίζει να ακολουθεί, ναρκοθετεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
enstoloi.gr Ενημερωτική Ιστοσελίδα του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: ΣΥΡΙΖΑ: Ενισχύεται το διεθνές προφίλ του Αλέξη Τσί...: Η αναγνώριση του Αλέξη Τσίπρα ως προσωπικότητας με διεθνή αντίκτυπο και ρόλο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, α...

Αν δεν τους αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά η Ελλάδα αλλά και η ΕΥρώπη θα βιώσει εκ νέου τον μεσαίωνα του πολέμου, του φασισμού και της αμοιβαίας εχθρότητας

Σύντομα τα χιλιάδες ζόμπι που ψήφισαν χ.α. θα χορτάσουν με το αίμα των μεταναστών και των αδυνάμων και θα στραφούν στους υπόλοιπους που δεν ασπάζονται την εμμετική τους ύπαρξη. Είναι τρίτο κόμμα και ανεβαίνουν, αποθρασύνονται, τους βλέπεις παντού να δηλητηριάζουν με την αρρώστια τους την κοινωνία. Είναι τόσο σίγουροι για την παντοδυναμία και τις διεστραμμένες θεωρίες τους που πλέον τις διατυμπανίζουν με θράσος ακόμη και σε μέρη που δε θα το περίμενε κανείς. Τους ακούς σε χώρους πολιτισμού, σε πανεπιστήμια, σε σχολεία, σε εναλλακτικά καφέ. Αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για την κοινωνία και τη χώρα. Αν δεν τους αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά η Ελλάδα αλλά και η ΕΥρώπη θα βιώσει εκ νέου τον μεσαίωνα του πολέμου, του φασισμού και της αμοιβαίας εχθρότητας. Πρέπει με απλά μέσα και επιχειρήματα να ξεκινήσει μία δημόσια εκστρατεία ενημέρωσης των ψηφοφόρων της χ.α. για το τι σημαίνει η επικράτηση ενός τέτοιου μορφώματος στην πολιτική ζωή και στην κυβέρνηση της χώρας. Απλά και κατανοητά επιχειρήματα γιατί απευθυνόμαστε σε ανθρώπους με πολύ χαμηλο μορφωτικό και πιθανότατα διανοητικό επίπεδο.

enstoloi.gr Ενημερωτική Ιστοσελίδα του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Μεταναστευτικό: Μύθος και πραγματικότητα

.

Μεταναστευτικό: Μύθος και πραγματικότητα

του Π.Κουρουμπλή
Μια απλή επισκόπηση της ιστορίας καταδεικνύει ότι πολλές φορές οι κοινωνίες αποδείχθηκαν ευεπίφορες στο δέλεαρ των μύθων.
Είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις που τα εκάστοτε κοινωνικο-οικονομικά και θρησκευτικά κατεστημένα πυροδοτούσαν και συντηρούσαν μύθους προκειμένου να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη.
Σήμερα ζούμε το έργο ενός νέου μύθου. Ό,τι κακό συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο -εγκληματικότητα, παραβατικότητα, υγειονομικά προβλήματα- τα πάντα χρεώνονται στους μετανάστες. Βρήκαμε έναν αποδιοπομπαίο τράγο στον οποίο φορτώνουμε αδυναμίες αλλά και αλλότρια συμφέροντα. Ας δούμε την πραγματικότητα. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης υπάρχει αυξημένη κινητικότητα κεφαλαίων, αλλά και ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη μοίρα. Πρόκειται για ανθρώπους που επιλέγουν με κίνδυνο της ζωής τους να δραπετεύσουν από το καθεστώς μιας αφόρητης δίψας και πείνας.
Η Ελλάδα συμφώνησε στη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και στη συνθήκη Σένγκεν συνειδητά, γνωρίζοντας ότι θα γίνει χώρα υποδοχής κατατρεγμένων και εξαθλιωμένων. Δεν υπήρξε τότε καμία πρόνοια εκ μέρους των Ελλήνων ιθυνόντων για συνολική και αναλογική κατανομή του μεταναστευτικού άχθους σε όλη την Ε.Ε. Έτσι η Ελλάδα, εκτός από πύλη εισόδου για τους μετανάστες, έγινε κατ’ ουσία και χώρα προορισμού.
Αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί παράπλευρα οφέλη για κάποιους. Οι μετανάστες χρησιμοποιούνται κατά κόρον ως αδήλωτη μαύρη εργασία από το εγχώριο οικονομικό σύστημα, που έτσι μειώνει το εργατικό του κόστος άμεσα αλλά και έμμεσα, καθώς συμπιέζονται και τα μεροκάματα των ντόπιων. Καθίσταται κανείς αφελής αν πιστέψει ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να ελεγχθεί αυτού του είδους η εργασιακή εκμετάλλευση των μεταναστών καθώς και οι πρακτικές των ιδιοκτητών που τους στοιβάζουν σε άθλια υπόγεια. Εάν η εκάστοτε κυβέρνηση είχε τη βούληση να χτυπήσει αυτά τα φαινόμενα μπορούσε απλούστατα να ψηφίσει μια διάταξη που θα προέβλεπε ποινή διετούς φυλάκισης άνευ αναστολής για τα σχετικά αδικήματα.
Σήμερα οι αυτόκλητοι προασπιστές του ελληνισμού, υποκριτές και ποδοπατητές των αξιών του, οι φερόμενοι ως υπέρμαχοι της δημόσιας ασφάλειας και της καταπολέμησης του εγκλήματος, προσπαθούν να εμπορευθούν πολιτικά αυτή την υπόθεση. Φθάνουν δε στο αποκορύφωμα της αποθράσυνσής τους όταν επιχειρούν να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την ευθύνη για το μεταναστευτικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ευθύνεται για το πρώτο κύμα εισόδου το 1991 με το μήνυμα του σημερινού πρωθυπουργού κ. Σαμαρά; Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κυβερνούσε όταν δεν μπόρεσαν να πιέσουν αποτελεσματικά την Τουρκία να περιορίσει αντί να διευκολύνει τη διέλευση αυτών των ανθρώπων; Αντί να χαράξουν αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, εκμεταλλεύονται την ανθρωπιστική στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που είναι και ίδιον του λαού μας, ενός λαού που έχει ζήσει κατά καιρούς τη βαναυσότητα και τον κατατρεγμό της ξενιτιάς.
Αποκορύφωμα της υποκρισίας υπήρξε η υπόθεση της Μανωλάδας. Όλη η Ελλάδα είναι μια Μανωλάδα, γιατί έτσι βολεύει μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Από την εποχή που κατασκευάζονταν τα Ολυμπιακά έργα, ήταν γνωστό στους αρμοδίους ότι οι μετανάστες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους, εργάζονταν υπό άθλιες συνθήκες, ανασφάλιστοι και σκανδαλωδώς υποαμειβόμενοι, ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες όπως π.χ. στην καθαριότητα. Υποκρισία και φαρισαϊσμός στο έπακρον.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιείται η θέση του υπέρ του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης ως άλλοθι εκείνων που φέρουν βαρύτατη ευθύνη για τα δεινά που προκαλεί στον τόπο η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής. Οφείλει να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες και να αναδείξει με σαφήνεια το πολιτικό αλλά και το κοινωνικό του στίγμα. Να βάλει στο τραπέζι μια συγκεκριμένη πρόταση που να μπορεί να απαντήσει στην πρόκληση της μετανάστευσης στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Όσοι θέλουν να μιλούν στην κοινωνία με πρόσωπο και όχι με προσωπείο οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι το μεταναστευτικό είναι παγκόσμιο φαινόμενο, με πολλές πτυχές και προεκτάσεις. Ωστόσο, μπορούμε να το διαχειριστούμε και να το καταστήσουμε πιο ανώδυνο για την Ελλάδα. Όλα αυτά δεν αποτελούν απλά ευχολόγιο ή διεκδίκηση εκ μέρους της Ελλάδας, αλλά και υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με το άρθρο 80 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της, που προβλέπει ότι οι πολιτικές σχετικά με τους ελέγχους στα σύνορα, το άσυλο και τη μετανάστευση διέπονται από την αρχή της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής βαρών και ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών.
Οφείλουμε να καταθέσουμε μια ρεαλιστική διεκδικητική πρόταση ενόψει της τροποποίησης της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και να καλέσουμε όλο το πολιτικό σύστημα να την υιοθετήσει. Πρέπει να επιμείνουμε ώστε η τροποποίηση της Συνθήκης να προβλέπει ότι υποδοχείς μεταναστών θα είναι όλα τα κράτη-μέλη, ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και τα πληθυσμιακά τους δεδομένα. Επιπλέον είναι απαραίτητο να υπάρξει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την ενίσχυση του ελληνικού συστήματος υγείας, το οποίο έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά του και λόγω οικονομικής κρίσης. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι η χώρα μας επωμίζεται την επιπρόσθετη περίθαλψη χιλιάδων μεταναστών με επιβαρυμένη υγεία, που όχι μόνο προέρχονται από χώρες με υποβαθμισμένο ή ανύπαρκτο σύστημα υγείας, αλλά διαβιούν υπό ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους και της παραμονής τους στην Ελλάδα.
Μια πολιτική πρόταση με βάση τους παραπάνω άξονες, εμπλουτισμένη και από άλλες ιδέες και επεξεργασίες, μπορεί αφενός να δώσει λύση και αφετέρου να απαλλάξει την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από χρεώσεις που επιχειρούν εσκεμμένα να του προσάψουν τα αντιστρατευόμενα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
enstoloi.gr Ενημερωτική Ιστοσελίδα του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Μεταναστευτικό: Μύθος και πραγματικότητα: του Π.Κουρουμπλή Μια απλή επισκόπηση της ιστορίας καταδεικνύει ότι πολλές φορές οι κοινωνίες αποδείχθηκαν ευεπί...

Δεν θα περάσει η προσπάθεια συκοφάντησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Δεν θα περάσει η προσπάθεια συκοφάντησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Ο Γιώργος Πάντζας λέει ακριβώς:Θα βγάλετε και τα πιστόλια;και ειρωνικά μια φορά Χαιλ Χίτλερ..

Στην έξοδο τους από την αίθουσα οι ναζί κραυγάζουν "Χαιλ Χιτλερ".

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ... ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ... ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση αλληλεγγύης της Μαρίας Κανελλοπούλου προς τους εργαζομένους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

17.5.2013

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, η βουλευτής και υπεύθυνη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. Σε ένα Ίδρυμα που έχει μεγάλα έσοδα χάρη στην υψηλή επισκεψιμότητα σχολείων αλλά και μεμονωμένων επισκεπτών δεν επιτρέπεται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι επί 5 μήνες.

Είναι ανεπίτρεπτο να μην τους καταβάλλεται το δώρο Πάσχα, κάτι για το οποίο η αντίδραση της Επιθεώρησης Εργασίας θα έπρεπε να ήταν ήδη πιο άμεση.

Οι εργαζόμενοι εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μισθοδοσία τους, έχουν κατ’ επανάληψη «βάλλει πλάτη» κάνοντας υπομονή, αποδεχόμενοι μειώσεις μισθών και άδειες άνευ αποδοχών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αντίθετα, από τους περίπου 150 εργαζόμενους που είχε το Ίδρυμα πέρυσι την άνοιξη, πλέον έχουν απομείνει περί τους 90, εξαιτίας των σταδιακών απολύσεων, μιλάμε δηλαδή για μια μείωση 40% στο προσωπικό.

Οι θιασώτες της δήθεν ελεύθερης αγοράς, που παπαγαλίζουν σε κάθε ευκαιρία μύδρους εναντίον του δημοσίου, παραμένουν σιωπηλοί σε αυτήν την περίπτωση «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», που ενώ αποφέρει κέρδη προβαίνει σε απολύσεις και τραγικές καθυστερήσεις μισθοδοσίας, αποσκοπώντας στην περαιτέρω εκμετάλλευση της υπεραξίας της εργασίας των υπαλλήλων της.

Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και καλούμε όλη την κοινωνία να αντιληφθεί πως οι μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για περαιτέρω στραγγαλισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε κανένα χώρο δουλειάς, πόσο μάλλον σε επιχειρήσεις που έχουν κέρδη. Η ιδιοκτησία του Ιδρύματος οφείλει να προβεί στο αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων.»

Από το γραφείο
της βουλευτή Αχαΐας
και υπεύθυνης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Μαρίας ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ξεσκεπάζουμε τους αυτόκλητους "υπερασπιστές" του χρυσαυγίτη βουλευτή, που έσπευσαν να πουν ότι δήθεν δεν έχει τατούαζ με το ναζιστικό σύνθημα "Sieg-Heil!".


Ξεσκεπάζουμε τους αυτόκλητους "υπερασπιστές" του χρυσαυγίτη βουλευτή, που έσπευσαν να πουν ότι δήθεν δεν έχει τατούαζ με το ναζιστικό σύνθημα "Sieg-Heil!".
Ξεσκεπάζουμε τους αυτόκλητους "υπερασπιστές" του χρυσαυγίτη βουλευτή, που έσπευσαν να πουν ότι δήθεν δεν έχει τατούαζ με το ναζιστικό σύνθημα "Sieg-Heil!".

Ο Σημίτης έφερε τη Χρυσή Αυγή

Η τεχνοκρατική αντίληψη της πολιτικής και τα συστατικά της έφτιαξαν λοιπόν ένα πολύ εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής, με την υποβάθμιση των ζητημάτων δημοκρατίας και ιδεολογίας
Του Σταύρου Παναγιωτίδη

Την ημέρα των εκλογών του 2004 βρέθηκα, ως εκλογικός αντιπρόσωπος, να συζητώ με έναν εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Μια φράση του συμπύκνωσε το περιεχόμενο της ιδεολογικής ηγεμονίας που είχε εδραιωθεί στην ελληνική κοινωνία. «Δεν έχει σημασία για τον πολιτικό η ιδεολογία του. Σημασία έχει να μπορεί να λύνει προβλήματα!». Ήταν τα χρόνια του «εκσυγχρονισμού». Η άνοδος του Κώστα Σημίτη στην εξουσία το 1996 σηματοδότησε την προσχώρηση της σοσιαλδημοκρατίας στον ιδεολογικό χώρο της Δεξιάς, τον νεοφιλελευθερισμό. Για να εξυπηρετηθεί αυτό το σβήσιμο των ιδεολογικών διαχωριστικών γραμμών, οι ταξικές και κοινωνικές αναφορές της πολιτικής εξαφανίστηκαν και αυτό που έμενε ήταν ένας νέος λαϊκισμός, όχι του παραδοσιακού χαρισματικού πολιτικού των μπαλκονιών, αλλά του καλού τεχνοκράτη πολιτικού, του ειδικού που κατέχει τις αντικειμενικές γνώσεις και είναι σε θέση να λύνει τα προβλήματα, πέρα από ιδεολογίες και άλλα τέτοια “παρωχημένα”.
Έτσι, η ελληνική κοινωνία έθεσε τους νέους μεγάλους στόχους. Την ΟΝΕ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και για κανέναν από τους δύο δεν ρωτήθηκε και έμαθε να μην την πειράζει αυτό. Βρέθηκε ξαφνικά να έχει συμφωνήσει μαζί τους, ως αυτονόητα, μέσα από την προπαγάνδα των ΜΜΕ και να τους υπηρετεί, χωρίς να σκέφτεται πως το δημοκρατικό της δικαίωμα και καθήκον ήταν να ενημερωθεί για αυτούς, πριν τους υποστηρίξει. Μαζί με αυτά, ως απαραίτητο στοιχείο για το «εκσυγχρονιστικό» αναπτυξιακό όραμα, ήρθε η γιγάντωση μιας κουλτούρας καταναλωτισμού αλλά και εύκολου πλουτισμού που κυριάρχησε με την άνοδο του χρηματιστηρίου. Αυτά έφτιαξαν ένα πνεύμα έντονου ατομισμού, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό στην ελληνική κοινωνία. Κοντά σε αυτά ήρθε και ο πολλαπλασιασμός των life style περιοδικών που πρόβαλαν ένα συγκεκριμένο πρότυπο του πετυχημένου (οικονομικά και καταναλωτικά) άντρα, το οποίο επιβαλλόταν καθολικά. Δεν είναι τυχαίο πως ο Πέτρος Κωστόπουλος, κύριος εκδότης περιοδικών αυτού του είδους, ήταν από τους βασικούς υποστηριχτές του Σημίτη και του δόγματός του. Και το 2000, όταν η χώρα μας έδωσε γη και αέρα για να βομβαρδίζεται η Σερβία από το ΝΑΤΟ, ο σημιτικός εκσυγχρονισμός έβγαλε από το καπέλο το νέο σύνθημα «Πρώτα η Ελλάδα!», προσπαθώντας έτσι να αδρανοποιήσει ένα από τα βασικά ιδεολογικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων, τον φιλειρηνισμό τους, και να τους εξοικειώσει με τον σκληρό και στυγνό ωφελιμισμό. Όλα τα παραπάνω δεν χρειάζονταν κάποιο περίσσευμα ιδεολογίας για να εξυπηρετηθούν, καμία έγνοια για τη δημοκρατία, απεναντίας τους ήταν εχθρικά. Και η ελληνική κοινωνία έμαθε να τα βλέπει ως γραφικά και παρωχημένα και να μην έχει καμία ευαισθησία για αυτά. Γιατί χαλούσαν το πάρτυ του ατομικού καταναλωτικού ονείρου.
Η τεχνοκρατική αντίληψη της πολιτικής και τα συστατικά της έφτιαξαν λοιπόν ένα πολύ εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής, με την υποβάθμιση των ζητημάτων δημοκρατίας και ιδεολογίας. Και μόλις έπεσε το λίπασμα της κρίσης, το φασιστικό δέντρο άρχισε να βλασταίνει. Για αυτό και η αμιγώς ιδεολογική αντιπαράθεση μαζί της έχει από καιρό δείξει τα όριά της. Δεν υπάρχει πλέον άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην έχει ακούσει πως η Χ.Α. υποστηρίζει τη Χούντα και σκοτώνει μετανάστες. Φαίνεται λοιπόν πως αυτό το μεγάλο ποσοστό των πολιτών που της δίνει στήριξη απλώς δεν ενδιαφέρεται για αυτά! Δεν νιώθει ως σημαντική αξία τη δημοκρατία και τα δικαιώματα, ούτε ενοχλείται από τα νταηλίκια των Χρυσαυγιτών. Αντιθέτως, τα επιζητά! Την ίδια στιγμή, βασικά στοιχεία της πολιτικής της Χ.Α. που εμείς θεωρούμε ως αποκαλυπτικά του αντιλαϊκού της χαρακτήρα, όπως η υπεράσπιση της ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας, οι δηλώσεις για την ανάγκη να παρέχονται κάθε τύπου ελαφρύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ακόμη και το να αναλάβουν τη διοίκηση του κράτους, δεν ηχούν άσχημα στους υποστηρικτές τους, ακριβώς διότι είναι πράγματα με τα οποία έχουν ξανάρθει σε επαφή, είναι στοιχεία μιας κουλτούρας η οποία με κύριο όχημα τον σημιτικό εκσυγχρονισμό εδραιώθηκε στην ελληνική κοινωνία και την οδήγησε στην αποπολιτικοποίηση και την αδρανοποίηση των δημοκρατικών της αντανακλαστικών. Ίσα – ίσα που τελικά κάνει τη Χ.Α. να φαίνεται ακόμη και ως ένα κόμμα συμβατό με το πολιτικό σύστημα και τις κυρίαρχες λογικές του. Τέλος, παραδοσιακά πολιτισμικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας όπως ο σεξισμός βοήθησαν επίσης την άνοδο της Χρυσής Αυγής η οποία τα προωθεί και βασίζεται σε αυτά, αφού όμως πριν είχαν “εκσυγχρονιστεί”, με μια πιο γυαλιστερή εκδοχή τους μέσα από τα ΜΜΕ και την προβολή συγκεκριμένων προτύπων επιτυχίας, ομορφιάς και ρόλων των δύο φύλων. Δεν είναι τυχαίο πως ο βασικός διάδοχος του Πέτρου Κωστόπουλου, Θέμος Αναστασιάδης, μέσα από τις εκπομπές του και την μνημονιακή εφημερίδα του που προωθούν τον ιλουστρασιόν σεξισμό των ημίγυμνων και επιτηδευμένα “χαζών” μοντέλων και τραγουδιστριών, είναι το βασικό στήριγμα της Χ.Α. στο χώρο των ΜΜΕ. Και ασφαλώς, κομμάτι του συστήματος ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά τα χρόνια!
Ας έχουμε λοιπόν κατά νου αυτές τις “υπηρεσίες” που προσέφερε στη χώρα η πολιτική της ελίτ. Και ας τα θυμίζουμε στους εκπροσώπους της. Και κυρίως, ας καταδεικνύουμε κάθε φορά το πως δεν μπορούμε να τους έχουμε και τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη όταν μας λένε πως θέλουν ειλικρινώς να φτιάξουμε παρέα ένα αντιφασιστικό μέτωπο. Καλές οι αναλογίες, αλλά τελικά δεν ζούμε στη δεκαετία του ΄40.

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ!

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ!

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, μέσω της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής, διαμηνύει ότι «δεν θα περάσει η προσπάθεια σπίλωσης της Χρυσής Αυγής», δηλαδή ότι αυτοί είπαν «Χάιλ Χίτλερ».

Μάλιστα. Αυτά λέει ο αρχηγός των χρυσαυγιτών. Ωστόσο, στον τοίχο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του στη φωτογραφία, εκεί που δείχνει το βέλος, μπορούμε να «απολαύσουμε» αναμνηστικό αφιέρωμα των χρυσαυγιτών στους Ναζί του Χίτλερ, «62 χρόνια μετά»...!!!

(Το αφιέρωμα αυτό χρονολογείται από το 2007, 62 χρόνια μετά την εξαιρετικώς θλιβερή για τους χρυσαυγίτες πτώση του Χίτλερ).

Για να μην πούμε για τις άλλες και πολλαπλές υμνητικές αναφορές του Ν. Μιχαλολιάκου και άλλων πρωτοκλασάτων χρυσαυγιτών στους Ναζί και τον Χίτλερ!

Προς ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής. Του Στάθη


Αγαπητέ μου, εφόσον έχεις ψηφίσει Χρυσή Αυγή, δεν ξέρω πώς ακριβώς να σε προσαγορεύσω. Ας μείνουμε στο «κύριε» που, υποθέτω, μας καλύπτει και τους δύο.
Η επιστολή αυτή δεν απευθύνεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής, διότι κάθε διάλογος με τους φασίστες είναι αγώνας άγονος, απευθύνεται όμως σεπολίτες που, στο πλαίσιο της δημοκρατίας, επέλεξαν να ψηφίσουν αυτό το κόμμα.
Κι ακριβώς αυτό, η δημοκρατία είναι το πρώτο ζητούμενο. Για τηνίδρυσή της, την καθιέρωσή της και την υπεράσπισή της στην Ελλάδα, όπως και παντού αλλού, πλήθος πολιτών, μέγεθος λαού, έχουν χύσει το αίμα τους, αριστεροί, κομμουνιστές, κεντρώοι, σοσιαλιστές, δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοί, αναρχικοί, εβραίοι, αλλοεθνείς, έχουν χύσει το αίμα τους κι έχουνδώσει τη ζωή τους. Μόνον οι φασίστες
το μόνον που έχουν δώσει για τη δημοκρατία είναι οι σφαίρες τους εναντίον της.
Ξέρω τις ενστάσεις σου: η δημοκρατία, ιδίως σήμερα, είναι εκφυλισμένη, διεφθαρμένη, ακόμα και πρόσχημα ολιγαρχίας. Αυτό εξαρτάται από το ειδικό βάρος του λαού και την πολιτική του ισχύ μέσα στη δημοκρατία. Συνεπώς χρειαζόμαστε μια καλύτερη δημοκρατία σήμερα και μια ανώτερηαύριο, όχι τον θάνατό της. Ο θάνατός της θέτει οριστικώς τον λαό στοπεριθώριο. Αντιθέτως, ο αγώνας για τη βελτίωσή της φέρνει τον λαό πιο κοντά στην εξουσία, είτε για να την επηρεάζει προς όφελός του, είτε για να την πάρει κάποια στιγμή στα χέρια του και να της δώσει νέο νόημα, ανθρωπιστικό.
Και τέλος, στη δημοκρατία ψηφίζεις. Εστω Χρυσή Αυγή. Σε καθεστώς Χρυσής Αυγής, όμως, θα ψήφιζες μόνον ό,τι θα σε διέτασσαν.
Σου λένε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Ψέμα! Είναι κόμμα της εξουσίας. Οχι εξουσίας. Της εξουσίας. Σε ποιον αγώνα για τα δικαιώματά σου είδες τη Χρυσή Αυγή να συμμετέχει και να αγωνίζεται; Σου λένε τα μέλη της ότι δεν κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις διότι θα γίνει χαμός με τους αριστερούς. Τότε γιατί δεν διοργανώνουν άλλες, δικές τους διαδηλώσεις αλλού; Πότε είδες
τη Χρυσή Αυγή να διαδηλώνει για το μεροκάματό σου, για τηνασφάλισή σου, τη σύνταξή σου; Ποτέ! (Η αλήθεια όμως είναι ότι η Χρυσή Αυγή εν τέλει «κατεβαίνει» στις διαδηλώσεις. Για να τις διαλύσει. Μαζί με τουςμπάτσους και τους μπάχαλους...)
Σου λένε ότι η Χρυσή Αυγή ακούει τον πόνο σου, τον καημό σου, τα βάσανά σου. Τίποτα δεν ακούει. Απλώς θέλει εκείνη να ακούς τι σου λέει αυτήγια τον πόνο σου και τα βάσανά σου. Για δοκίμασε να της αντιμιλήσεις σε όσα σου κανοναρχεί. Ουδείς διάλογος
μπορεί να συμβεί μέσα στα φασιστικά κόμματα, παρά μόνον η έκδοση εντολών και η υπακοή σε αυτές. Είναι κόμματα υποταγής. Ο αρχηγός, ο φύρερ, έχει το αλάθητο του Πάπα. Η δομή τους είναι μιλιταριστική. Ο ένας διατάζει, ο άλλος υπακούει. Δεν είναι μεταξύ τους ίσοι, ούτε ισότιμοι. Τα κόμματα αυτά δεν απευθύνονται σε ελεύθερους ανθρώπους, σε ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες, αλλά σε οπαδούς, σε υπηκόους, που πρέπει ναλαμβάνουν και να εκτελούν εντολές. Η διαφωνία είναι αμφισβήτηση του αρχηγού, είναι αίρεση, είναι ανταρσία, είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι η φωνή του λαού, είναι φερέφωνο της εξουσίας.
Η Χρυσή Αυγή δεν σε θέλει στον δρόμο να αγωνίζεσαι, σε θέλει στον καναπέ να βρίζεις με ανήμπορη λύσσα θεούς και δαίμονες, ώσπου να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τους θεούς απ’ τους δαίμονες.
Σου λένε ότι είναι πατριώτες. Ουδέποτε η ακροδεξιά έκανε καλό στην πατρίδα. Την έβλαψε όσον και οι ξένοι κατακτητές με τους οποίουςσυνεργάστηκε. Ιδιαιτέρως η Χρυσή Αυγή, επειδή ντρέπεται να παραδεχθεί ότι ήταν (και είναι) εθνικοσοσιαλιστική, δηλώνει εθνικιστική. Εν πρώτοις, ο εθνικοσοσιαλισμός δεν διαφέρει ιδιαιτέρως απ’ τον εθνικισμό και πάντως διαφέρει όσον ο Χίτλερ απ’ τον Φράνκο ή ο Μουσολίνι απ’ τον Κεμάλ Ατατούρκ, όταν οι μεν εξόντωναν Εβραίους και κομμουνιστές και οι δε Ποντίους και Αρμενίους.
Δεν είναι πατριωτική η Χρυσή Αυγή, διότι ο «πατριώτης» που μισεί τις πατρίδες των άλλων είναι εθνικιστής. Μισάνθρωπος, ξενόφοβος. Και δειλός. Διότι δεν έχει το γνώθι σαυτόν και δεν ομολογεί ούτε στον εαυτόν του ότι κάτι σκοτεινό έρπει μέσα του. Που εκφράζεται εύκολα με κουβέντες του καφενέ για τους «κωλοξένους», αλλά μάλλον (ακόμα κι αυτό το σκοτεινό μέσα του) θα πάθαινε φρίκη στη θέα ενός σφαγμένου ανθρώπου που πριν να δολοφονηθεί ήταν κάτι, Πακιστανός, Ελληνας, Τούρκος, Γερμανός, ενώ τώρα είναι μόνον νεκρός.
Ή με χαρακωμένο πρόσωπο ή σπασμένος στο ξύλο. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα ελληνικά γράμματα; Με τη φιλοσοφία, τη δημοκρατία, την ποίηση, την ιατρική; τα τραγούδια μας;
Γιατί άραγε οι Χρυσαυγίτες είναι ανορθόγραφοι (έως αηδίας); γιατί δεν ξέρουν γρυ απ’ την ελληνική ιστορία; Διότι αν ήξεραν, δεν θα ήταν Χρυσαυγίτες.
Πες μου έναν άνθρωπο των γραμμάτων, έναν ποιητή, έναν καλλιτέχνη, έναν επιστήμονα που να υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή. Ούτε ένας!Γιατί; Ξέρω τις ενστάσεις σου για τους διανοούμενους, δεν είναι όμως όλοι εξωμότες, ούτε αργυρώνητοι. Γιατί, απ’ όσους είναι καθαροί, δεν υποστηρίζειούτε ένας τη Χρυσή Αυγή; Απ’ τους ηθοποιούς που αγαπάς, γιατί δεν υποστηρίζει αυτό το μόρφωμα ούτε ένας;
Ξέρω ότι ιδιαιτέρως απ’ τους αριστερούς διανοούμενους ορισμένοι (μην πεις όλοι, η γενίκευση οδηγεί στον φασισμό) σε εκνευρίζουν. Και μένα. Οιπροσκυνημένοι. Στους απροσκύνητους όμως ανάβω κερί. Εσύ σε ποιουςανάβεις κερί; Τι σχέση έχει ο Τσιτσάνης μέσα σου με τον Καιάδα;
Σου λένε οι Χρυσαυγίτες ότι είναι ιδεολόγοι. Ποιας ιδεολογίας όμως; Χριστιανοί δεν είναι. Για τους χριστιανούς ο εθνισμός, πόσω μάλλον οεθνικισμός, είναι αίρεση. Τι σχέση είχαν οι φασίστες και οι δωσίλογοι με τους λαϊκούς παπάδες που βγήκαν αντάρτες, εκτός από το να τους εκτελούν; Θα μου πεις, είχαν σχέση με το μέρος του κλήρου που συνεργάστηκε με τους ναζί. Ναι! πόσο χριστιανικό ήταν αυτό, πόσο πατριωτικό;
Αλλά, αν δεν είναι χριστιανοί, είναι, σου λένε, λάτρεις των αρχαίων Ελλήνων. Μη σου πω και των Βυζαντινών. Εν πρώτοις, καλύτερος απ’ τον λάτρη είναι ο γνώστης. Και οι φασίστες από την Ιστορία «γνωρίζουν» μόνον τουςμύθους της. Για αυτό και την εξιδανικεύουν. Την αντιλαμβάνονται ως μια διαμάχη καλών και κακών. Ψώνια είναι. Οπως όλοι οι ανιστόρητοι. Δημιουργούν μια δική τους ψευδή ιστορική ταυτότητα κι αρχίζουν τακαραγκιοζιλίκια όπως με την «αιμοδοσία μόνον για Ελληνες», στέλνοντας στον διάολο τον Ιπποκράτη, την αρχαία ελληνική γραμματεία καθώς και την ελληνική κληρονομιά στον παγκόσμιο πολιτισμό. Αλλά μη μακρηγορώ για όλα αυτά, κατά βάθος τα ξέρεις. Αλλο γινάτι βγάζεις και η οργή σου δίνει τόπο στη Χρυσή Αυγή να υπάρχει. Αυτό που σε καίει είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Ζόρικο πρόβλημα. Πρόβλημα που παράγει προβλήματα. Το κράτος δεν θέλει να το λύσει, μάλιστα ορισμένες εκδοχές του χρειάζονται στην εξουσία, όπως χρειάζονται και φθηνά εργατικά χέρια στα πάσης (κακής) φύσεως αφεντικά.
Πώς λύνεται αυτό το πρόβλημα; Δύσκολα. Αλλά για να το προσεγγίσουμε πρέπει να κάνουμε ορισμένες βασικές παραδοχές. Δεν λύνεται με την ξενηλασία, το άνοιγμα κεφαλιών, το ξύλο και το πογκρόμ. Ούτε είναι όλοι οι μετανάστες, νόμιμοι ή παράνομοι, κακοποιοί κι εγκληματίες. Αντιθέτως, τους περισσότερους τους εκμεταλλεύονται επιτήδειοι σε δουλειές που εμείς δεν κάναμε επί πολλά χρόνια.
Το πρόβλημα με τους μετανάστες είναι πρωτίστως ταξικό, όπως και τοδικό σου. Καθόλου εξαθλιωμένος Πακιστανός δεν ήταν ο «καθώς πρέπει» Ολλανδός που κατέσφαξε το Ρωσάκι στην Κρήτη. Το πρόβλημα είναι
ότι ο Ολλανδός ήταν πιο φθηνός εργάτης από σένα, παρ’ ότι σε έχουν κάνει και σένα τόσον φθηνό εργάτη όσον έναν Βούλγαρο. Ομως ούτε ο Ολλανδός ούτε ο Βούλγαρος ούτε ο Πακιστανός σού «παίρνουν τη δουλειά», πουδεν σου δίνει το αφεντικό, αλλά το αφεντικό που δεν σου τη δίνει.
Θα μου πεις, μεγάλο θέμα άνοιξες τώρα -οι υποβαθμισμένες γειτονιές, η τρομοκρατία των συμμοριών, η βία κατά των γηγενών, μάλιστα των πιοαδύναμων- δεν αντέχει η Ελλάδα τέτοιο βάρος. Ωραία! να βρούμε λύσεις! Ομως
τι λύσεις σού προτείνει η Χρυσή Αυγή; ότι θα διώξει τους παράνομους; πώς; με πογκρόμ; Δεν σε ενδιαφέρει, αρκεί να τους διώξει; Mα, αν δεν μπορεί να τους διώξει, πώς θα τους διώξει; Παραμυθιάζεσαι ή σου αρέσει να σε δουλεύουν;
Ας σοβαρευτούμε. Δεν σου κρύβω ότι αυτό το πρόβλημα προκαλείαμηχανία σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Για αυτό και η δυσκολία όλων μας να προτείνουμε λύσεις. Στο μεταξύ όμως
η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κάθε μέρα έχουμε όλο και πιο πολλά κρούσματα ρατσιστικής βίας. Είναι αυτό λύση; Οι εμπρησμοί μικρομάγαζων, οι ξυλοδαρμοί, οι φόνοι;
Για το μέγα αυτό πρόβλημα, το μεταναστευτικό, έχει αρχίσει συζήτηση στη χώρα από καιρό. Διεξάγεται δύσκολα. Δεν έχει οδηγήσει ακόμα σε χρήσιμα αποτελέσματα. Πρέπει να διευρυνθεί. Για να διευρυνθεί και να τελεσφορήσει χρειάζεται σκέψη, νηφαλιότητα, ανθρωπιστική προσέγγιση, φως, όχι νύχτα, μπράβους, βία, μισανθρωπία και τρέλα. Ή μήπως διαφωνείς;
Η Χρυσή Αυγή είναι δηλητήριο. Δηλητηριάζει νέα παιδιά και τους εμφανίζει τους διωγμούς (που και οι πατεράδες μας υπέστησαν) ως περιπέτεια. Οι διωγμοί, ο μιλιταρισμός, η νομιμοποίηση των υπερανθρώπων, αυτών που έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου επί των... υπανθρώπων, είναι μόνον η αρχή - το δικό μας 1933. Στο τέλος, το 1945 τα παιδιά κατέδιδαν τους γονείς τους και τους εκτελούσαν οι ναζιστικές ομάδες θανάτου σαν σκυλιά. Με ποια φωτιά απ’ την κόλαση παίζεις;
Δεν μας ταιριάζει τέτοιο έγκλημα, τέτοια ταπείνωση - δεν έχουν σχέση με την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Δεν μπορεί νέα παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά και να αυτοπαραμυθιάζονται ότι χαιρετούν... αρχαιοελληνικά. Δεν μπορούν να μιλούν για «αίμα και τιμή» χωρίς να ξέρουν ότι μιλούν για αίμα φόνων και τιμή τριάκοντα αργυρίων.
Καιρός να τελειώνει αυτό το μακάβριο αστείο. Το 1933 οι Γερμανοί δεν ήξεραν. Ούτε οι Ιταλοί το 1923. Τώρα όλοι γνωρίζουμε. Ξέρουμε τι είναι οφασισμός και σε ποια αποκτήνωση οδηγεί τον άνθρωπο. Κάθε ψήφος στους
φασίστες βγάζει έναν δαίμονα απ’ την κόλαση για να ξαναπαίξει παιχνίδι. Δεν μπορεί το μεταναστευτικό, ένα δύσκολο πρόβλημα, να γίνεται αιτία για εύκολες επιλογές που δυναμώνουν το πιο άγριο θηρίο που αντιμετώπισε ποτέ ο άνθρωπος: τον ναζισμό.
Σας παρακαλώ! θυμηθείτε τι ήταν ο φασισμός. Πάρτε βιβλία οι νεότεροι να μάθετε. Χαϊδεύουμε με την ανοχή μας και θρέφουμε με την ψήφο μας ένατέρας. Τον πιο σκοτεινό και μοχθηρό μηχανισμό του συστήματος.
Ο φασισμός δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Το χρησιμοποιεί. Το ίδιο και το μεταναστευτικό. Δεν ξέρει να το λύσει, δεν θέλει να το λύσει, θέλει να τοχρησιμοποιήσει. Εναντίον σας. Μη χρησιμοποιείτε την ψήφο σας εναντίον σας, εναντίον των παιδιών σας, εναντίον των συναδέλφων σας, εναντίον τουπλησίον σας.
Ξέρω, με κοιτάζεις με μισό μάτι, δεν με πιστεύεις. Κάνε λοιπόν ένα πείραμα - που όμως δεν σου το συνιστώ, ολόθερμα δεν σου το συνιστώ. Πήγαινε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πες τους πράγματα που δεν θέλουν να ακούσουν. Θα σε προπηλακίσουν. Αν επιμείνεις, θα σου σπάσουν το κεφάλι. Ή μήπως δεν το ξέρεις;
Αυτό το πολίτευμα θέλεις;
Μπορεί επίσης να λες ότι ξέρεις τι είναι οι ναζί, αλλά εσύ απλώς τους ψηφίζεις για «να κάνουν τη βρώμικη δουλειά» κι ύστερα πάπαλα! Αν έτσινομίζεις, δεν χρειάζεται να πας εσύ στα γραφεία τους, θα έρθουν εκείνοι στο σπίτι σου. Με την ψήφο σου.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη στιγμή. Δεν έχει την αντοχή για αφροσύνες, πόσω μάλλον για πεμπτοφαλλαγγίτες μέσα της. Σκέψου.
Κι αφού σκεφθείς, ξανασκέψου.
Με σκέψη και διάλογο λύνονται τα προβλήματα, όχι με ύβρεις,ψευτιές, τρέλες και φόνους...