"Δεν είμαστε το ίδιο με αυτούς που αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να γίνει η διοίκηση των ΟΤΑ παρέα με τον Φούχτελ" διαμήνυσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στη συνάντηση που είχε χθες με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο και Σοφία Σακοράφα.
"Αντιλαμβάνομαι ότι θα προσπαθήσουν -και έχουν τα μέσα- να παρουσιάσουν ότι χρειαζόμαστε τεχνοκράτες, ακομμάτιστους, ανεξάρτητους. Και θα παρουσιάσουν μια ρητορεία ότι 'όλοι το ίδιο είμαστε'. Αλλά εμείς δεν θα τους αφήσουμε" υπογράμμισε η Ρένα Δούρου καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τη διαρκή προσπάθεια να απαξιώσει το συνδικαλιστικό κίνημα προκειμένου να περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός.
"Ο τρόπος αντιμετώπισης των απορριμμάτων, των διοδίων, των εργασιακών σας δικαιωμάτων και της απαξίωσής σας είναι η καταδίωξη όλης της πατρίδας", σημείωσε η Ρένα Δούρου και απευθυνόμενη στο προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ έδειξε χαρακτηριστικά ποια συμφέροντα βάλλουν κατά των συνδικάτων και της παράταξης: "μας έδειξαν τι μπορούν κάνουν τις επόμενες 90 μέρες μόνο σε ό,τι αφορά ένα ζήτημα, το ζήτημα των απορριμμάτων. Αυτό θα γίνει με οτιδήποτε κάνουμε προσπάθεια να δώσουμε αγώνα", συμπλήρωσε δεσμευόμενη ότι δεν θα κάνει πίσω ούτε στις δηλώσεις ούτε στο πρόγραμμα ούτε στους αγώνες στους δρόμους.
"Πρέπει να δώσουμε αγώνα απέναντι στην άγνοια των πολιτών, απέναντι στην πολιτική περιθωριοποίηση, απέναντι σε μια λογική που 'ανακαλύπτουμε' τους καλούς επαΐοντες τεχνοκράτες. Εγώ σας λέω ότι δεν θα κάνω βήμα πίσω", πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι δεν θα κάνει πίσω στη διάκριση Μνημόνιο - αντιμνημόνιο. "Αντίθετα θα κάνω μια προσπάθεια να αντιληφθούν οι άνθρωποι του Λεκανοπεδίου, δηλαδή η μισή χώρα, ότι αυτή η διάκριση υπάρχει, το Μνημόνιο είναι ακόμα εδώ και υπάρχουν αυτοί που το υπηρετούν".
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, προειδοποίησε τη Ρένα Δούρου ότι στο μέλλον θα δεχθεί σφοδρές επιθέσεις για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων: "Ξέρουμε ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι σοβαρό εμπόδιο στα σχέδια του νυν περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, που επιδιώκει να παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα τη διαχείριση των απορριμμάτων και παράλληλα να οικοδομήσει φαραωνικές εγκαταστάσεις στη Φυλή δεσμεύοντας για τουλάχιστον 27 χρόνια τον αττικό λαό" τόνισε, ενώ αναφορικά με τη διαθεσιμότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως "διαρκώς εφευρίσκει τερτίπια ότι δήθεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στους δήμους" και χαρακτήρισε "φωτογραφικές" τις προϋποθέσεις για την ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα "για να σωθούν κάποιοι ημέτεροι".
"Εαν δεν βρουν αντίσταση, θα τα ισοπεδώσουν όλα" τόνισε η Σοφία Σακοράφα υπογραμμίζοντας ότι "οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές και μνημονιακές - αντιμνημονιακές", καθώς μέσα από την Αυτοδιοίκηση περνά η υλοποίηση της πολιτικής κάθε φορέα. "Δεν μπορεί να μην συνδυάσετε τις διαδικασίες των αυτοδιοικητικών εκλογών με το εργασιακό μέλλον ή το μη μέλλον", υπογράμμισε ο Αλ. Μητρόπουλος αναλύοντας το σύνολο των αντεργατικών ρυθμίσεων που περνούν αυτές τις μέρες από τη Βουλή.
 http://www.avgi.gr