Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ... ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ... ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση αλληλεγγύης της Μαρίας Κανελλοπούλου προς τους εργαζομένους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

17.5.2013

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, η βουλευτής και υπεύθυνη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. Σε ένα Ίδρυμα που έχει μεγάλα έσοδα χάρη στην υψηλή επισκεψιμότητα σχολείων αλλά και μεμονωμένων επισκεπτών δεν επιτρέπεται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι επί 5 μήνες.

Είναι ανεπίτρεπτο να μην τους καταβάλλεται το δώρο Πάσχα, κάτι για το οποίο η αντίδραση της Επιθεώρησης Εργασίας θα έπρεπε να ήταν ήδη πιο άμεση.

Οι εργαζόμενοι εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μισθοδοσία τους, έχουν κατ’ επανάληψη «βάλλει πλάτη» κάνοντας υπομονή, αποδεχόμενοι μειώσεις μισθών και άδειες άνευ αποδοχών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αντίθετα, από τους περίπου 150 εργαζόμενους που είχε το Ίδρυμα πέρυσι την άνοιξη, πλέον έχουν απομείνει περί τους 90, εξαιτίας των σταδιακών απολύσεων, μιλάμε δηλαδή για μια μείωση 40% στο προσωπικό.

Οι θιασώτες της δήθεν ελεύθερης αγοράς, που παπαγαλίζουν σε κάθε ευκαιρία μύδρους εναντίον του δημοσίου, παραμένουν σιωπηλοί σε αυτήν την περίπτωση «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», που ενώ αποφέρει κέρδη προβαίνει σε απολύσεις και τραγικές καθυστερήσεις μισθοδοσίας, αποσκοπώντας στην περαιτέρω εκμετάλλευση της υπεραξίας της εργασίας των υπαλλήλων της.

Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και καλούμε όλη την κοινωνία να αντιληφθεί πως οι μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για περαιτέρω στραγγαλισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε κανένα χώρο δουλειάς, πόσο μάλλον σε επιχειρήσεις που έχουν κέρδη. Η ιδιοκτησία του Ιδρύματος οφείλει να προβεί στο αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων.»

Από το γραφείο
της βουλευτή Αχαΐας
και υπεύθυνης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Μαρίας ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου