Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες συλληφθέντων για ρατσιστικές επιθέσεις - ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες συλληφθέντων για ρατσιστικές επιθέσεις - ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες συλληφθέντων για ρατσιστικές επιθέσεις


Στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων για την επίθεση σε βάρος καταστηματάρχη από το Καμερούν, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, 13 Μαΐου, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Πρόκειται για τους:
Α) ΠΕΡΡΗ Γεώργιο του Στυλιανού και της Θεραπείας, που γεννήθηκε το 1979 στη Χίο και κατοικεί στην Αθήνα






Β) ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Νικόλαο του Κωνσταντίνου και της Ευανθίας, που γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και κατοικεί στην Αθήνα.



 

Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες εισέβαλαν στο κατάστημα καφέ -μπαρ του αλλοδαπού, στην οδό Λεμεσού, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τον εξύβρισαν για την εθνική του καταγωγή, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές φράσεις για το χρώμα του δέρματος του, τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το μαγαζί και τον εξανάγκασαν να κλείσει το κατάστημά του.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, πήγαν πράγματι και πάλι στο σημείο, όπου πυρπόλησαν το κατάστημα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιές.

ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Τα επικίνδυνα κοινωνικά φαινόμενα και οι λοιμοί δεν αντιμετωπίζοντα
­ι με νομοθετικά μέτρα, με την ποινικοποίησή τους και τις φραστικές καταδίκες. Πλήθος αντικομμουνιστι­κών νομοθετημάτων, που επέσυραν ως και την θανατική ποινή, και απάνθρωπα βασανιστήρια, δεν ανέσχεσαν την παγκόσμια άνοδο της Αριστεράς. Και δεν μιλώ μόνο ως εκλογικό ποσοστό, αλλά ως ιδεολογία, πολιτική, κοινωνική και καλλιτεχνική. Έτσι. λοιπόν, οποιοσδήποτε αντιρατσιστικός­ νόμος δεν θα περιορίσει την ναζιστική ιδεολογία και τον ρατσισμό. Οι βιομηχανία παραγωγής τέτοιων συγκυριακών νομοθετημάτων οδηγεί σε γελοιότητες. Αν ίσχυαν μέχρι πρόσφατα οι εμφυλιοπολιμικο­ί νόμοι, θα έπρεπε να τιμωρούνται με θανατική ποινή οι γηπεδικοί οπαδοί (κι ο Μπαμπινιώτης, ίσως) που αποκαλούν "Βούλγαρους" τους παοκτσήδες.
Τα πολιτικά κινήματα και κόμματα και στελέχη τους θα έπρεπε, πριν γίνουν δεκτά στην εκλογική διαδικασία, να υπογράφουν ένα κείμενο ελάχιστης ιδεολογικής δέσμευσης, ότι δηλαδή: α) αποδέχονται την εδαφική εδαφική επικράτεια και κυριαρχία της χώρας, β) αποκηρύσσουν κάθε επεκτατική βλέψη σε βάρος οποιουδήποτε κράτους και λαού, γ) αναγνωρίζουν ως ισότιμους και άξιους ισονομίας όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής, φυσικών χαρακτηριστικών­, θρησκεύματος και πολιτιστικής κατάστασης, δ) η δικαιοσύνη και ο ανθρωπισμός είναι υπεράνω του έθνους και της έννοιας της πατρίδας, ε) αποδέχονται τις διακηρύξεις του Ο.Η.Ε. και τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Από εκεί και πέρα, η οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των δεσμεύσεων να τιμωρείται με την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, όσον αφορά τα πρόσωπα και την κατάργηση των πολιτικών φορέων και δήμευση της περιουσίας τους.
Τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας, επειδή είναι εγκλήματα μίσους, ούτως ή άλλως τιμωρούνται με βαρύτερες ποινές.
Όμως, για να προληφθεί ως κοινωνικό φαινόμενο ο ναζισμός-ρατσισ­μός, πρέπει να εισαχθεί ως υποχρεωτικό, διαδραστικό μάθημα στα σχολεία. Να καταλάβουν τα παιδιά (κι όλοι μας) ότι, ο ρατσισμός ως επιστημονική θεωρία είναι ηλίθιος, αστήρικτος και θα οδηγήσει, αν εφαρμοστεί, στον αφανισμό του ανθρωπίνου γένους. Να γνωρίσουν τα παιδιά, με τον πιο ωμό και έντονο τρόπο, πόσο φρικτά αποτελέσματα είχαν αυτά τα καθεστώτα και οι θεωρίες, όταν εφαρμόστηκαν και ότι, αν ποτέ εμφανιστούν πάλι, ίσως τα ίδια τα παιδιά, οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να είναι τα επόμενα θύματα.
Αλλιώς, η σκύλα θα γεννοβολάει πάντα.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΜΠΑΝΤΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ' ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

ΠΕΡΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΙΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗ.
ΤΙΤΛΟΣ-ΠΕΡΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΙΣ.
ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
BOOKSTARS.GR
ΤΗΛ.2108072643
ΕΛΑΙΩΝ 34,ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 7 ε.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΑΝΑΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ

Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής καταγγέλλει την τρομοκρατική επέμβαση της αστυνομίας, κατά την συνεδρίαση της στις 20/5/13,

headerΦυλή 21-5-2013
Ανακοίνωση – Καταγγελία
Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής καταγγέλλει την τρομοκρατική επέμβαση της αστυνομίας, κατά την συνεδρίαση της επιτροπής μας στις 20/5/13, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεννηματά.
Συγκεκριμένα, όταν στις 7μμ  μέλος της επιτροπής άνοιξε την αίθουσα για την συνεδρίαση, περιπολικό της αστυνομίας, στάθμευσε απ’ έξω και ένας αστυνομικός, εισερχόμενος στην αίθουσα,  ρώτησε  πόσο θα διαρκέσει η συνεδρίαση της επιτροπής. Αφού το μέλος της Επιτροπής του απάντησε ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να ρωτάει και ενώ έφυγαν, στις 8.30μμ, το περιπολικό επανήλθε. Εισβάλοντας στο χώρο της συνεδρίασης, και πάλι – διαδοχικά δύο αστυνομικοί αυτή την φορά – απαίτησαν να μάθουν τον χρόνο λήξης της συνεδρίασης της επιτροπής, ακλουθώντας όπως είπαν εντολές του Διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Σε απάντηση τα παρευρισκόμενα μέλη της Επιτροπής απαίτησαν να φύγουν από την αίθουσα οι αστυνομικοί γιατί ήταν εντελώς αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική η εισβολή τους στο χώρο. Οι πρακτικές θυμίζουν την εποχή της χούντας και δεν μπορούν να τρομοκρατούν λέγοντας ότι αν είχαν εντολή θα μας συλλάμβαναν ακόμα και αν η συνεδρίαση γινόταν σε σπίτι μέλους.!!
Η Επιτροπή με την συμπαράσταση και άλλων πολιτών και αγωνιστών της περιοχής, το ίδιο βράδυ αλλά και την επομένη,  έκανε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ο οποίος δήλωσε ότι εκτέλεσε «άνωθεν» εντολές. Απαιτήσαμε να μην ξανασυμβεί τέτοια αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική παρέμβαση της αστυνομίας που θυμίζει άλλες εποχές.
Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής για το οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής, της μη εγκατάστασης των δύο νέων εργοστασίων καθώς και του εργοστασίου καύσης βιομάζας στο ΒΙΟΠΑ, όχι απλά θα συνεχίσει αλλά θα εντείνει την προσπάθειά της στην κατεύθυνση ανάπτυξης μαζικού λαϊκού κινήματος, συστρατευόμενοι και με άλλα τοπικά κινήματα σ’ όλη την Αττική. Υπηρετώντας τις δικές μας «άνωθεν» εντολές, προάσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της υπεράσπισης του δικαιώματος να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σ’ ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον.
Αν η Κυβέρνηση, η οποία υπηρετεί ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να τσακίσει εν τη γενέσει του κάθε κίνημα αντίστασης, τρομοκρατώντας με τέτοιες χουντικές μεθόδους τους ανθρώπους του μόχθου που αγωνίζονται, πρέπει να γνωρίζει ότι όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν αλλά μας δυναμώνουν και μας ατσαλώνουν τέτοιες συμπεριφορές.
Η Φυλή, οι Σκουριές, η Κερατέα, η Λευκίμη, αλλά και  κάθε αντίσταση του εργατικού λαϊκού κινήματος που αναπτύσσεται στην χώρα μας, είναι η δική μας  απάντηση.
Καλούμε κάθε πολιτική και συλλογική δύναμη, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όχι απλά να καταγγείλει την επιδρομή της αστυνομίας, αλλά να στρατευτεί μαζί μας στον αγώνα για το οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής και κάθε νέας ρυπογόνας  εγκατάστασης.
Τέλος, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο που όπως διατείνονται το τελευταίο διάστημα αγωνίζονται για να σταματήσει το έγκλημα της χωματερής, οφείλουν δημόσια να καταγγείλουν το γεγονός, και αν εννοούν ότι λένε να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις που δεν θα επιτρέψουν την συνέχιση του εγκλήματος.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Ρατσιστικά χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου ....( "μετά...

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Ρατσιστικά χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου ....( "μετά...: «Ομάδες εφόδου χρυσαυγιτών σε Κυψέλη και Αγιο Παντελεήμονα»  τιτλοφορείται σημερινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής»   που στηρίζεται στην κατά...

Ρατσιστικά χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου ....( "μετά ωφελίμου";) και η αντιμετώπισή τους από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς

«Ομάδες εφόδου χρυσαυγιτών σε Κυψέλη και Αγιο Παντελεήμονα»  τιτλοφορείται σημερινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που στηρίζεται στην κατάθεση που έδωσε στους μπάτσους ο 34χρονος Ν.Π ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με ομοϊδεάτες του προέβει σε εμπρησμό  καταστήματος μετανάστη.

Δεν είναι τόσο η ομολογία του χρυσαυγίτη που παραδέχεται  «τη συμμετοχή του σε ομάδες "εφόδου" που δραστηριοποιούνται υπό την κάλυψη της Χρυσής Αυγής σε Κυψέλη και Αγ. Παντελεήμονα», που εντυπωσιάζει. Αυτό ήταν γνωστό. Το ότι δηλαδή συμμορίτες της Χρυσής Αυγής μαχαιρώνουν και ξυλοκοπούν μετανάστες εκτονώνοντας τα απάνθρωπα, ρατσιστικά τους ένστικτα. Το καινούργιο που έρχεται στην επιφάνεια είναι –σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- είναι ότι τα καλόπαιδα του Μιχαλολιάκου συνδυάζουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Και εκτονώνουν την ψυχανωμαλία που τους χαρακτηρίζει και έχουν τις απολαβές τους απ’ την ναζιστική ρατσιστική δραστηριότητα τους. 

Αυτό προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας στο οποίο διαβάζουμε ότι «αρμόδιος αξιωματικός χαρακτήρισε τα γεγονότα ως "προεόρτια υποθέσεων εκβιασμών", κάτι που επιβεβαιώνεται από μαρτυρίες κατοίκων». Φέρονται οι χρυσαυγίτες,  με απλά λόγια, σαν συμμορία «προστατών», σε μαγαζιά ιδιοκτησίας μεταναστών, (μόνο;) και όποιος δεν υποκύψει στις απαιτήσεις τους, έχει τις συνέπειες όπως η πυρπόληση του μπαρ  «Quantro» στην οδό Λεμεσού.

Επίσης δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η κατακλείδα του ρεπορτάζ: «Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες τον κατηγορούμενο επρόκειτο (πριν ομολογήσει) να επισκεφθούν στα γραφεία της Ασφάλειας Αθηνών στην οδό Θήρας δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε», μας λέει η εφημερίδα, κάτι που εξηγεί και γιατί υπήρξε η παραδοχή του χρυσαυγίτη για συμμετοχή του στην εγκληματική συμμορία.

Το ότι «οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και η δίκη τους προσδιορίστηκε για τις 30 Μαΐου», ας το αφήσουμε ασχολίαστο. Αλλωστε ο συνειρμός που δημιουργείται στους αναγνώστες μας για το ποια συμπεριφορά θα είχε κάποιος αναρχικός ή αντιεξουσιαστής, φορτωμένος με αυτές τις κατηγορίες, όπως ο χρυσαυγίτης, από μπάτσους και δικαστές, είναι δεδομένος.


Διαβάστε επίσης στην ιστοσελίδα της Κίνησης "Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή":  "Αστυνομικοί φυτεύουν ναρκωτικά για να εκβιάσουν καταστηματάρχες ενώ Τάγματα εφόδου των νεοναζί καταστρέφουν μαγαζιά".

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Π. Τσίμας για το "ακατανόητο ακαταδίωκτο" της εγκλ...

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Π. Τσίμας για το "ακατανόητο ακαταδίωκτο" της εγκλ...: Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα ο χρυσαυγίτης που συμμετείχε σε εμπρησμό καταστήματος μετανάστη –όπως παρακολουθούμε και στο βίντεο π...

Π. Τσίμας για το "ακατανόητο ακαταδίωκτο" της εγκληματικής δραστηριότητας των χρυσαυγιτών (Βίντεο)

Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα ο χρυσαυγίτης που συμμετείχε σε εμπρησμό καταστήματος μετανάστη –όπως παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε- και αφού προφανώς θα τον συμβούλεψαν οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής.

 Είναι όμως τόσα συγκλονιστικά τα όσα λέει στην κατάθεση του –ένας μέρος της οποίας δημοσιεύεται σήμερα στην «Καθημερινή» και την σχολιάσαμε σε περασμένη ανάρτηση μας - που ακόμα και ένας αστός δημοσιογράφος, ο Παύλος Τσίμας, έστω και με «Αβραμοπουλικό» λεξιλόγιο προσπάθησε να πει κάποια πράγματα με το όνομα τους. Εκανε λόγο για το «ακατανόητο ακαταδίωκτο» που είχαν οι χρυσαυγίτες στην εγκληματική τους καθημερινή δραστηριότητα που την κάνουν «συστηματικά και κατ’ εντολή» και παρουσιαζόμενος πολύ αισιόδοξος μας είπε ότι «αυτό το ακαταδίωκτο νιώθω ότι σπάει». 
Φρούδες ελπίδες έχει φυσικά οποιοσδήποτε θεωρεί ότι το αστικό σύστημα με τους μηχανισμούς του θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά τους ναζιστές.

Εκποιούν την ιστορική μνήμη: Στο ΤΑΙΠΕΔ το Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Την υπαγωγή του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στο ΤΑΙΠΕΔ κατήγγειλε τη Δευτέρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Θεανώ Φωτίου 
Η ίδια δήλωσε στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», στον Κ. Αρβανίτη, ότι η μνημονιακή κυβέρνηση, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) «δεν ξεπουλά μόνο τη δημόσια περιουσία, αλλά εκποιεί και την ιστορική μνήμη». 
Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για την συγχώνευση ΟΣΚ - ΔΕΠΑΝΟΜ - ΘΕΜΙΣ, που κατέθεσε προς το υπουργείο Υποδομών, κατήγγειλε ότι το Σκοπευτήριο Καισαριανής (τόπος εκτέλεσης Ελλήνων αγωνιστών από τους ναζί κατακτητές) βρίσκεται στη λίστα των 3.151 κρατικών «φιλέτων» που μεταβιβάστηκαν πρόσφατα προς εκποίηση.


Χωρίο από τη Λίστα Ακινήτων προς Πιθανή Αξιοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ

«Έχετε εντάξει σε αυτήν τη λίστα κάτι που είναι ανεπίτρεπτο ιστορικά. Έχετε εντάξει σε αυτήν τη λίστα, την έκταση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, 99 στρεμμάτων, φοβερής και τρομακτικής ιστορικής μνήμης για τον τόπο. Αυτή η έκταση δεν ξεπουλιέται, κύριε Υπουργέ. Είναι μεγάλο ατόπημα ότι την εντάξατε σε αυτή τη λίστα. Ο ΟΣΚ αυτήν την έκταση θα την απέδιδε στο Δήμο Καισαριανής. Εξηγήστε μου, σας παρακαλώ, πώς βρέθηκε η ιστορική έκταση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής μέσα στην αξιοποίηση της περιουσίας του ΟΣΚ ΑΕ» είπε η Θ. Φωτίου, απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Στ. Καλογιάννη

Καμία απάντηση από το υπουργείο
Απέφυγε να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης, για την ακρίβεια απέφυγε και οποιαδήποτε αναφορά στο Σκοπευτήριο. Συγκεκριμένα, περιορίστηκε σε διαβεβαιώσεις για το μέλλον του έργου του ΟΣΚ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι "θα πετύχουμε περιστολή του δημόσιου τομέα, καλύτερο συντονισμό, καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες και ποιοτικότερο έργο με την συγχώνευση των τριών εταιρειών", δηλαδή των ΟΣΚ Α.Ε., ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. και Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ Α.Ε. και την μετατροπή τους σε ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. με τρεις αυτόνομους κλάδους.
  
Λίγα λόγια για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής 
Τον χώρο αυτό επέλεξαν ως τόπο εκτέλεσης των αγωνιστών οι Γερμανοί και οι εκτελέσεις ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Το 1942 εκτελέστηκαν 13εις, το 1943 άλλοι 147 και το 1944, εκτελέστηκαν 440 αγωνιστές.
Εκεί όμως εκτελέστηκαν και 25 αντιφασίστες στρατιώτες του κατακτητή (20 Ιταλοί και 5 Γερμανοί).

Η κορυφαία και πιο τραγική στιγμή στην ιστορία του Σκοπευτηρίου ήταν η μαζική εκτέλεση 200 πατριωτών - αγωνιστών το 1944, στην συντριπτική πλειονότητά τους έγκλειστοι της Ακροναυπλίας. 
Ήταν 1η Μαΐου, όταν φόρτωσαν 200 αγωνιστές κατά του φασισμού σε έξι αυτοκίνητα και τους οδήγησαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Στη διαδρομή ως το Σκοπευτήριο οι μελλοθάνατοι πέταξαν μέσα από τα αυτοκίνητα σημειώματα με διευθύνσεις των δικών τους με κάποιο μήνυμα. Όταν έφτασαν στο Σκοπευτήριο, τους χώρισαν σε εικοσάδες. Στην τελευταία εικοσάδα έβαλαν τον Σουκατζίδη, για να μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν ως διερμηνέα. Η πρώτη εικοσάδα πήρε θέση απέναντι από τις κάννες των όπλων. Ο επικεφαλής των Γερμανών γύρισε προς τον Σουκατζίδη:
- Ρώτησέ τους αν έχουν τίποτα να πουν.
Ο Σουκατζίδης μεταφράζει. Και τότε με μια φωνή οι μελλοθάνατοι απαντούν:
- Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η λευτεριά!
Μετά, ήρθε η σειρά της δεύτερης εικοσάδας, αλλά πριν πάρουν θέση απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα οι κατακτητές τούς υποχρέωσαν να φορτώσουν τους νεκρούς στα αυτοκίνητα. Η ίδια σκηνή επαναλήφθηκε αρκετές φορές, ώσπου στο τέλος δεν είχε μείνει κανείς ζωντανός από τους 200. Μόνο τους τελευταίους είκοσι, τους μετέφεραν οι Γερμανοί.
left.gr

Αριστερή Διέξοδος: Η Μάχη της Κρήτης ενάντια στους Ναζί (20/5/1941)

Αριστερή Διέξοδος: Η Μάχη της Κρήτης ενάντια στους Ναζί (20/5/1941): πηγή: tvxs.gr/node/38034 Σαν σήμερα, το 1941, ξεκίνησε η Μάχη της Κρήτης, μια από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ...
Σαν σήμερα, το 1941, ξεκίνησε η Μάχη της Κρήτης, μια από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έμεινε στην Ιστορία τόσο για την αντίσταση που συνάντησαν οι ναζιστικές δυνάμεις όσο και για τις απώλειες που υπέστησαν στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την Κρήτη.
Στις 20 Μαΐου του 1941, αφού οι δυνάμεις του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού διατηρούσαν τον έλεγχο του υδατικού χώρου γύρω από την Κρήτη, οι Γερμανοί απογείωσαν πολυάριθμα αεροπλάνα, σε μια επιχείρηση με το συνθηματικό όνομα «Unternehmen Merkur» (Επιχείρηση Ερμής). Επρόκειτο να ρίξουν εκατοντάδες αλεξιπτωτιστές για να καταληφθούν θέσεις-κλειδιά του νησιού, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά προμηθειών και πολεμοφοδίων από αέρος προκειμένου να καταληφθεί ολόκληρη η Κρήτη.
Επικεφαλής των γερμανικών δυνάμεων ήταν ο πτέραρχος Κουρτ Στούντεντ, 51 ετών, βετεράνος πιλότος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου με 1.190 αεροπλάνα στη διάθεσή του και 29.000 αλεξιπτωτιστές και πεζικάριους. Οι Ιταλοί προσέφεραν 3.000 στρατιώτες στο σχέδιο. Όσοι Έλληνες, Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιωτικοί βρισκόταν στο νησί ήταν υπό το γενικό πρόσταγμα του 52χρονου Νεοζηλανδού στρατηγού Μπέρναρντ Φράιμπεργκ, επίσης βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ελλιπώς εξοπλισμένοι υπερασπιστές της Κρήτης ήταν περίπου 40.000 – μα στο πλευρό τους βρέθηκαν χιλιάδες ακόμα άμαχοι κάτοικοι του νησιού, κάτι που δεν είχαν προβλέψει οι επικεφαλής των ναζιστικών δυνάμεων.
Η πρώτη ρίψη αλεξιπτωτιστών είναι εύκολος στόχος για τους Έλληνες και τους Συμμάχους. Στις μάχες, οι οποίες εντάθηκαν από το απόγευμα με το δεύτερο κύμα αλεξιπτωτιστών, μπήκαν και οι άμαχοι. σε δύο μέτωπα: στο αεροδρόμιο του Μάλεμε και στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση και ο βασιλιάς Γεώργιος ο Β’ περνάνε το ίδιο βράδυ στην Αίγυπτο. Οι Γερμανοί επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στην κατάληψη του αεροδρομίου του Μάλεμε και το κατάφεραν ενώ απώθησαν τις συμμαχικές δυνάμεις νότια, καθιστώντας τον αγώνα τους μάταιο. Πολλές μονάδες των Δυνάμεων της Κοινοπολιτείας, ακολουθώντας την απόφαση του Λονδίνου με το τέλος του Μάη πέρασαν στην Αίγυπτο ενώ 5.500 άτομα που δεν κατορθώνουν να επιβιβαστούν, παραδίδονται, συλλαμβάνονται ή καταφεύγουν στα βουνά της Κρήτης. Η Μάχη της Κρήτης ολοκληρώθηκε την 1η του Ιούνη του 1941.
Ο απολογισμός της Μάχης ήταν απροσδόκητος για τη Γερμανία και είχε σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον του πολέμου, αφού αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί ξανά αεραποβατική επιχείρηση τέτοιου μεγέθους: 3.986 νεκρούς και αγνοούμενους, 2.594 τραυματίες, 370 αεροπλάνα οι απώλειες σύμφωνα με τα γερμανικά στοιχεία - σύμφωνα με τους Συμμάχους, όμως, οι γερμανικές απώλειες ξεπέρασαν τις 16.000. Στους Συμμάχους η Μάχη κόστισε 3.500 ζωές, 1.900 τραυματίες και 17.500 αιχμάλωτους.
Μετά την κατάληψη της Κρήτης στο Νομό Λασιθίου αποβιβάστηκε ένα Σύνταγμα Ιταλών και σε λίγες μέρες έφθασε η Μεραρχία της Σιένας που απλώθηκε σ' όλο το Νομό, καθώς και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη Κρήτη απλώθηκαν οι Γερμανοί.

Αριστερή Διέξοδος: Αμείωτο παραμένει το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος

Αριστερή Διέξοδος: Αμείωτο παραμένει το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος: Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη για το λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους της χώρας, όπου πολιτικό στόχο έχει την διαγραφή του, τουλάχιστ...Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη για το λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους της χώρας, όπου πολιτικό στόχο έχει την διαγραφή του, τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του. Παραθέτουμε ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό αρθράκι για το θέμα, από το tvxs.gr: 


Παρά τα τρία χρόνια σκληρής πολιτικής λιτότητας το δημόσιο χρέος μένει... ασυγκίνητο. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Δημοσίου Χρέους που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από το ΥΠΟΙΚ, στα τέλη Μαρτίου 2013 πραγματοποίησε άλμα στα 309 δισ. ευρώ. Το Μάρτιο του 2012, αμέσως μετά το πρώτο κούρεμα (PSI) το δημόσιο χρέος άγγιζε τα 280,3 δισ. ευρώ, ενώ το Μάρτιο του 2010 λίγο πριν την προσφυγή στο Μνημόνιο τα 310,3 δις ευρώ. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι «μηδέν εις το πηλίκον».

Δηλαδή, μέσα σε 12 μήνες, Μάρτιος 2012 - Μάρτιος 2013, το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 29 δισ. ευρώ, παρά τη δεύτερη αναδιάρθρωσή του (ανταλλαγή ομολόγων) που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 και οδήγησε σε εξοικονόμηση της τάξεως των 20 δισ. ευρώ.

Πριν από τρία χρόνια, στις 31 Μαρτίου του 2010, λίγο πριν από την προσφυγή στο Μνημόνιο, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν 310,3 δισ. ευρώ, πάντα με βάση το επίσημο Δελτίο Δημοσίου Χρέους που ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών. Επομένως μετά από τρία χρόνια προσπαθειών η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει το χρέος της σε απόλυτους αριθμούς κατά μόλις 1 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ  κατά 25% λόγω των μέτρων λιτότητας καθιστά το χρέος μη βιώσιμο. Επιπλέον η Κομισιόν εκτιμά ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα φτάσει το 175% του ΑΕΠ το 2013 και το 2014 για να αποκλιμακωθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2016.

Εκτιμάται ότι η ενίσχυση του χρέους τους τελευταίους 12 μήνες οφείλεται κατά κύριο λόγο στα δάνεια που έλαβε η χώρα από Ευρωζώνη και ΔΝΤ για να καλύψει τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, αλλά και τις υποχρεώσεις του Δημοσίου.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα, το σύνολο δανείων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα από ΕΕ-ΔΝΤ από το 2010 ως τώρα φθάνουν τα 205,1 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα, δόθηκαν 73 δισ. ευρώ από το πρώτο πρόγραμμα (52,9 δισ. από κράτη μέλη ευρωζώνης και 20,1 δισ. από το ΔΝΤ) και 132,1 δισ. ευρώ από το δεύτερο πρόγραμμα από το 2012 και μετά (127,3 από τον EFSF και 4,84 από ΔΝΤ).


πηγή:  tvxs.gr/node/129339

επιπλέον πληροφόρηση:  http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/contentTypes/genericContentResourceObject,fileResourceObject,arrayOfFileResourceTypeObject/topicNames/publicDebtBulletin/resourceRepresentationTemplate/contentObjectListAlternativeTemplate

Στο γύψο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από τον ακροδεξιό πυρήνα της ΝΔ


Μεθοδεύσεις της ΝΔ για πάγωμα και αλλοίωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου υπό την ομηρία της Χρυσής Αυγής
Η ΝΔ μεθοδεύει  «θάψιμο» του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου υπό την επιρροή του ακραίου συντηρητικού πυρήνα γύρω από τον πρωθυπουργό.



 Χρονοτριβεί και εμφανίζεται απρόθυμη να προχωρήσει στην προώθηση του νομοσχεδίου, το οποίο δεν αναμένεται να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής πριν από το τέλος Ιουλίου.

Ακόμα και τότε όμως, θα έχει υποστεί ακροδεξιάς κοπής αλλαγές, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Κ.Ο. της ΝΔ θεωρεί το εν λόγω νομοσχέδιο «έκτρωμα» που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό χωρίς «βελτιωτικές παρεμβάσεις».

Όπως γλαφυρά σχολιάζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη «κατατέθηκε για να αποσυρθεί και μετά να ξανακατεθεί, για να παραπεμφθεί εν συνεχεία στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (σσ σήμερα εισάγεται προς επεξεργασία, τουλάχιστον 15 ημερών, στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή πριν διαβιβαστεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) και μετά ίσως κάπου, κάπως, κάποτε, να το ξαναδούμε»...

Ο ίδιος ο Αντ. Ρουπακιώτης, ζήτησε εκ νέου να ψηφιστεί άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο «δεν έχει ταυτότητα, δεν φωτογραφίζει κανέναν και δεν στρέφεται εναντίον κανενός». Φαίνεται πως ο υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει τη θέληση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν ένα προοδευτικό προφίλ (που να έρχεται σε αντίθεση με το ρόλο των κομπαρσών της ΝΔ που απλώς επικυρώνουν νομοθετήματα της Συγγρού και του Μαξίμου) και ασκούν πίεση για ταχεία και χωρίς αλλαγές κατάθεση του νομοσχεδίου. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση του (και την «μικροκομματική» κόντρα με τη ΝΔ)... δίνει άλλοθι στη Χρυσή Αυγή, αναμασώντας την επικίνδυνη «θεωρία των δύο άκρων».

Σε αυτή τη θεωρία, την οποία καταργεί επί της ουσίας το  νομοσχέδιο όπως έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα (δείτε εδώ), φαίνεται πως θα στηριχτεί και η στροφή 180 μοιρών της ΝΔ, σε μιαπροσπάθεια να ιδεολογικοποιήσει την κόντρα για το νομοσχέδιο και να κρατήσει  ανοιχτή την πόρτα της γαλάζιας πολυκατοικίας στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Μπροστά στον κεντρικό αυτό στόχο, η ηγετική ομάδα της ΝΔ δε φαίνεται να προβληματίζεται από την πιθανότητα μείζονος ενδοκυβερνητικής κρίσης, κρίσης που θα οξυνθεί αν αλλοιωθεί συμαντικά η φυσιογνωμία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Η επιμονή της ΝΔ καθίσταται ακόμη πιο επικίνδυνη καθώς πληθαίνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις με εμφανή την πολιτική κάλυψη των νεοναζί και  μεγαλώνει η διεθνής κατακραυγή για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ένα από τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει η ΝΔ για να «παγώσει» το νομοσχέδιο είναι ότι με αυτό θα ενισχυθεί αντί να καταπολεμηθεί η Χρυσή Αυγή.


ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Η ΝΔ στρώνει το χαλί στην άνοδο της Χρυσής Αυγής


Το σημερινό σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την υποκριτική στάση της ΝΔ:

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν και είναι σαφής: είναι απαραίτητη η θέσπιση και η εφαρμογή ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που θα δρα απαγορευτικά στη ρατσιστική βία και θα βάλει τέλος στην ασυλία των εγκλημάτων εις βάρος των μεταναστών.

Την ίδια στιγμή, διαχωρίζουμε την προπαγάνδιση και την προπαρασκευή του εγκλήματος από τη διακίνηση ακόμα και των πιο αποκρουστικών ιδεών, με το δεδομένο ότι είναι εξόχως επικίνδυνος ο περιορισμός στην ελευθερία της έκφρασης.

Είναι, επίσης, αυτονόητο ότι από μόνο του το οποιοδήποτε νομοθετικό πλαίσιο δεν μπορεί να απαντήσει στο ρατσισμό, αν δεν συνοδεύεται από την καταπολέμηση των γενεσιουργών, κοινωνικών και οικονομικών αιτιών του.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ όχι μόνο μπλοκάρει την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά κάνει και ό,τι περνάει από το χέρι της για να στρώσει το χαλί στην άνοδο της Χρυσής Αυγής. Εξάλλου, στην προσπάθειά της να προβεί σε ατυχείς επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, η ΝΔ ξεχνά μια όχι και τόσο «μικρή λεπτομέρεια» σε σχέση με το 2012, που δεν είναι άλλη από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή και την άνοδο της ρατσιστικής βίας.

Επιτέλους, να ενημερώσει η ίδια τον κ. Ρουπακιώτη, αλλά και την ελληνική κοινωνία σχετικά με τις προθέσεις της. Η υποκρισία έχει και τα όριά της».



Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», απ' όπου και οι περισσότερες πληροφορίες:



Διαβάστε τη σχετική τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλη με την οποία αναφέρεται στον «ισχυρό ακροδεξιό θύλακα της ΝΔ που νιώθει συγγένεια με τη Χρυσή Αυγή».

left.gr

αναρχογατουλης: Μην υποτιματε ποτε τα ''προβατα''

αναρχογατουλης: Μην υποτιματε ποτε τα ''προβατα'':                  Η ''σιωπη των αμνων'' δεν μπορει... καποτε θα σπασει...        

Μην υποτιματε ποτε τα ''προβατα''


                 Η ''σιωπη των αμνων'' δεν μπορει... καποτε θα σπασει...

Απελαύνουν τους μαχαιρωμένους αγρεργάτες για να σώσουν τα αφεντικά της φράουλας και τους μπράβους τους


Ο Μοντζορούλ Ισλάμ και ο Τζαχαγκίρ Χουσείν μαχαιρώθηκαν στην Ν.Μανωλάδα στις  9 Μάη μετά από ενέδρα που έστησαν μπράβοι των αφεντικών έξω από τη παράγκα τους με επικεφαλή τον επιστάτη τους. Ήταν μια εκδικητική ενέργεια διότι 17 αγρεργάτες διαμαρτυρήθηκαν μετά από 45 μέρες απλήρωτοι δουλειά στις φράουλες. Το αφεντικό τους μετέφερε τις φράουλες στα συσκευαστήρια της εταιρίας «Βαγγελάτος ΑΕ» καθώς τα χωράφια του είχαν παραχωρηθεί από το πρωτοπαλίκαρο της εταιρίας που πυροβόλησε στις 17 Απρίλη τους τριάντα τρεις απλήρωτους αγρεργάτες από το Μπαγκλαντές. Οι μαχαιροβγάλτες είχαν άμεση σχέση με τους μπράβους που πυροβόλησαν.

Κι όμως, η ΕΛΑΣ καλύπτει τα αφεντικά αυτά που χρωστάνε συνολικά δέκα χιλιάδες ευρώ για τα μεροκάματα που δεν πλήρωσαν προχωρώντας στην απέλαση των δύο αγρεργατών που διαμαρτυρήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν βίαια από τους μπράβους.

Ζητάμε να σταματήσει η διαδικασία απέλασης των δύο μεταναστών αγρεργατών που ξεκίνησε η Αστυνομία για να συγκαλύψει αυτό το έγκλημα των αφεντικών. Είναι προκλητικό να ισχυρίζονται ότι είναι «διαμάχη ανάμεσα σε Μπαγκλαντεσιανούς» μια διαμάχη ανάμεσα σε απλήρωτους αγρεργάτες και τα αφεντικά μαζί με τα τσιράκια τους. Μήπως οι γερμανοτσολιάδες στη κατοχή που είχαν αναλάβει καθήκοντα «ασφαλείας» συμμετέχοντας στα γνωστά Τάγματα Ασφαλείας δεν ήταν μέρος του ναζιστικού μηχανισμού κατοχής; Μήπως τσακώθηκαν για κάτι άλλο εκτός από τα μεροκάματα που τους χρωστούσε το αφεντικό και τα παραχωρούσε σε ένα μπράβο αντί για ένα λογιστή η υπάλληλο για να τα δίνουν στους αγρεργάτες;

Καλούμε το Εργατικά Κέντρα της Αμαλιάδας και του Πύργου, τα συνδικάτα να παρέμβουν για να ματαιώσουν τις ρατσιστικές απελάσεις που σκοπό έχουν να χαρίσουν λεφτά σε εργοδότες που χρησιμοποιούν μηχανισμούς μπράβων.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Δημόσιας τάξης να σταματήσουν αυτή τη ρατσιστική φιλοεργοδοτική πολιτική και να δώσουν άμεσα άδεια παραμονής για εξαιρετικούς λόγους μέχρι να δικαστούν οι μαχαιροβγάλτες και οι ηθικοί αυτουργοί, μέχρι να πληρωθούν τα λεφτά τους.

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6955295322

 http://www.antiracismfascism.org

Αμεινίας ο Παλληνεύς: Παρασιτική Κεντρική Τράπεζα

Αμεινίας ο Παλληνεύς: Παρασιτική Κεντρική Τράπεζα: Τα αμέτρητα λάθη του «ρυθμιστή» της ευρωπαϊκής οικονομίας. Μια συνήθης κριτική της Ευρωζώνης είναι ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία
Τα αμέτρητα λάθη του «ρυθμιστή» της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Μια συνήθης κριτική της Ευρωζώνης είναι ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία από την άποψη πως είναι η μόνη μακρο-οικονομία όπου μια Κεντρική Τράπεζα (η ΕΚΤ) δεν αντιστοιχεί σε κάποιο συνεκτικό κράτος, την ώρα, μάλιστα, που τα κράτη-μέλη της στερούνται μιας Κεντρικής Τράπεζας που να μπορεί να τα συνδράμει σε μια δύσκολη στιγμή. Μακάρι να ήταν έτσι! Η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη!   Ίσως θυμάστε ότι μετά το πρώτο μας Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010, και πριν από την επίσημη πτώχευση και του πορτογαλικού κράτους, τον Ιούνιο του 2011, η ΕΚΤ προσπάθησε να σταματήσει το φαινόμενο ντόμινο με την πιο ανόητη πολιτική που έχει ασπαστεί ποτέ Κεντρική Τράπεζα στην οικονομική ιστορία του πλανήτη. Επί προεδρίας Tρισέ και αντιπροεδρίας Παπαδήμου, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα αγόραζε ομόλογα των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με στόχο να συγκρατήσει τα επιτόκια δανεισμού των χωρών αυτών και, έτσι, να αποτρέψει τον αποκλεισμό τους από τις αγορές.
Έως εδώ καλά. Εκεί που τα έκανε μούσκεμα το δίδυμο Tρισέ-Παπαδήμου ήταν ότι ανακοίνωσαν δημοσίως πόσα χρήματα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν γι’ αυτές τις αγορές (€200 δισ. για την ακρίβεια). Αυτή η ανακοίνωση ήταν μια «πρόσκληση» της ΕΚΤ στους κερδοσκόπους να μεγαλουργήσουν, χωρίς κίνδυνο, εις βάρος της ΕΚΤ και των εν λόγω κρατών-μελών. Γιατί; Επειδή, γνωρίζοντας πως η ΕΚΤ θα αγόραζε περιφερειακά ομόλογα μέχρι να εξαντληθεί το «πουγκί» των €200 δις. και κατόπιν θα σταματούσε, οι κερδοσκόποι κατάλαβαν το προφανές. Ότι, δηλαδή, αν ξόδευαν πιο πολλά από €200 δισ. «σορτάροντας» τα ομόλογα αυτά (δηλαδή στοιχηματίζοντας ότι οι τιμές τους θα πέσουν), θα έβγαζαν πολλά-πολλά χρήματα, καθώς το στοίχημά τους εναντίον της ΕΚΤ (ότι τα ομόλογα αυτά τελικά θα αποδυναμωθούν) ήταν σίγουρο ότι θα πετύχαινε. Ειλικρινά, φίλες και φίλοι, ποτέ στην οικονομική ιστορία δεν έχει βάλει μια Κεντρική Τράπεζα τόσο αποτελεσματικά τρικλοποδιά στον… εαυτό της.
Πράγματι, η τρικλοποδιά αυτή «πέτυχε» πλήρως. Η ΕΚΤ σπατάλησε €200 δισ. αγοράζοντας κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας και πετυχαίνοντας μια τρύπα στο νερό: Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία ουσιαστικά έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν το χρέος τους. Αν δεν είχε αντικατασταθεί το «αμίμητο» ντουέτο των Tρισέ-Παπαδήμου από τον Mάριο Ντράγκι στα τέλη του 2011, η Ευρωζώνη θα ήταν ήδη παρελθόν. (Σημειώστε την τεράστια διαφορά του από τους γελοιωδέστατους προκατόχους του: όταν τον Σεπτέμβρη του 2013 ανακοίνωσε ότι ήταν έτοιμος να αγοράσει ιταλικά και ισπανικά ομόλογα, απειλώντας τους κερδοσκόπους ότι θα τους κατέστρεφε αν συνέχιζαν να στοιχηματίζουν εναντίον τους, παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα ξοδέψει όσο τυπωμένο χρήμα χρειαζόταν – δηλαδή, δεν αυτοπυροβολήθηκε ανακοινώνοντας το μέγιστο ποσό που ήταν διατεθειμένος να ξοδέψει.)
Παρά την αποτυχία του θνησιγενούς προγράμματος αγορών περιφερειακών ομολόγων των κ.κ. Tρισέ-Παπαδήμου, το πρόγραμμα αυτό (ονομαζόμενο SMP – ένα πρόγραμμα που η ΕΚΤ θα ήθελε να έχει ξεχάσει) συσσώρευσε στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ €200 δισ. ομολόγων κρατών-μελών της περιφέρειας – μέσα σε αυτά πάνω από €50 δισ. ελληνικών ομολόγων. Ποιο το όφελος της Ελλάδας από αυτό; Κανένα απολύτως, δεδομένου ότι εκείνες οι αγορές και απέτυχαν να αποσοβήσουν την κατάρρευση των υπόλοιπων κρατών-μελών της περιφέρειας και δεν επέτρεψαν στο ελληνικό κράτος να συγκρατήσει την κατρακύλα προς την επίσημη πτώχευση, η οποία ήρθε με το PSI στις αρχές του 2012.       Μια και η κουβέντα ήρθε στο PSI, να σας θυμίσω ότι τα €50 δισ. ελληνικών ομολόγων που αγόρασε τελικά η ΕΚΤ εξαιρέθηκαν από εκείνο το «κούρεμα» (της τάξης του 46%). Και όταν ήρθε το δεύτερο «κούρεμα» τον περασμένο Δεκέμβρη (υπό τον ευφημισμό της «επαναγοράς χρέους»), τα ήδη κουρεμένα ομόλογα κουρεύτηκαν άλλο ένα 65%! Εκτός, βέβαια, από τα ομόλογα που είχε αγοράσει, εν τη ανοησία της, η ΕΚΤ επί Tρισέ-Παπαδήμου.
Τώρα, κάθε φορά που ένα από αυτά τα ομόλογα «ωριμάζει», το ελληνικό κράτος αναγκάζεται να το αποπληρώνει στο 100% της ονομαστικής του αξίας – κι αυτό παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ τα είχε αγοράσει κοψοτιμής την περίοδο 2010/11.   Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, την εβδομάδα που μας πέρασε το πτωχευμένο μας κράτος έστειλε €5,6 δισ. στην ΕΚΤ ως αποπληρωμή ενός από αυτά τα ομόλογα, για τα οποία η ΕΚΤ είχε καταβάλει €2 δισ. λιγότερα για να αποκτήσει – όπερ μεθερμηνευόμενο, πληρώσαμε τόκο 55,6% για δύο χρόνια. Ποιοι; Οι πτωχευμένοι Έλληνες φορολογούμενοι! Και πού τα βρήκαμε τα €5,6 δισ. για να τα δώσουμε στην ΕΚΤ; Από αυτά, τα €4,2 δισ. τα δανειστήκαμε από τοESM και τα υπόλοιπα €1,24 η κυβέρνηση τα εξοικονόμησε από το «αίμα» της ελληνικής κοινωνίας, από τις αιματηρές οικονομίες που έκανε το κράτος κόβοντας παντού (παιδεία, υγεία, δημόσιες επενδύσεις, άμυνα).
Αντί αυτά τα χρήματα να επενδυθούν στην ανάπτυξη, την περίθαλψη τόσων συνανθρώπων μας που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, τα δώσαμε στην ΕΚΤ για να της αποπληρώσουμε τα €3,6 δισ. που έδωσε για να αγοράσει τα ομόλογά μας (χωρίς ούτε ένα από αυτά τα ευρώ να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία ή το κράτος), συν ένα ποσό €2 δισ. κέρδους για την ΕΚΤ.   Κάποιοι θα μου θυμίσουν σωστά ότι τον Δεκέμβριο συμφωνήθηκε πως ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των €2 δισ. κέρδους της ΕΚΤ θα επιστραφούν στην Ελλάδα ελέω των Κεντρικών Τραπεζών της Β. Ευρώπης. Ακόμα κι αυτό να γίνει όμως, θα τους θυμίσω με τη σειρά μου πως, αν η ΕΚΤ δεν είχε αγοράσει αυτά τα ομόλογα, σήμερα το ελληνικό κράτος θα αποπλήρωνε (μετά τα δύο κουρέματα) όχι €5,6 δισ. ή €3,6 δισ., αλλά το πολύ €0,9. Τα υπόλοιπα €2,7-€4,7 δισ. θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για επενδύσεις, στοιχειώδεις λειτουργίες του κράτους, αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών προς τον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και αποπληρωμή χρεών προς την Τρόικα.
  Συμπερασματικά, η Ευρωζώνη διαθέτει μια Κεντρική Τράπεζα η οποία, ακόμα κι όταν προσπαθεί να βοηθήσει τα αδύναμα κράτη-μέλη της, καταλήγει να τα εξασθενεί περισσότερο – να λειτουργεί, ασυνείδητα, ως ένα τεράστιο παράσιτο που ξεζουμίζει τις κοινωνίες μας την εποχή που είναι περισσότερο ευάλωτες. Και το χειρότερο: ούτε συζήτηση για την αναδόμηση της ΕΚΤ…\
http://www.lifo.gr
...

Αντωνάκη,άλλο Ελύτης και αλλο Γκαίμπελς




Μαθαίνουμε ότι συναντήθηκε ο αντωνάκης με τον κάρολο και του απάγγειλε Ελύτη."Είμαι του ολίγου και του ακριβούς".
Αλήθεια που πήγε το "success story"?
Να σου θυμίσω ότι η φράση αυτή του Ελύτη είναι από το δοκίμιο «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ»
Προφανώς και δεν το έχεις διαβάσει σωστά εκτός και αν σου διέφυγε το νόημα του!!
Αυτό το διάβασες αντωνάκη? "Το τέλειο βρίσκεται στα τιποτένια . Η μάνα νεοσσών που αποκομίζει μέρα-νύχτα σποριά , πέτρες , άχυρα, πούπουλα για το χτίσιμο φωλιάς για τα παιδιά της ."

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟΕΙΔΕΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ



Και φυσικό ειναι αφου ποτέ δεν συναναστάφηκε τον απλο πολίτη.Αυτόν που αποκομίζει μερα-νυχτα όπως η μάνα των νεοσσών.
Το δικό του "success story" υπάρχει μέσα στον "κήπο με τις αυταπάτες" του και καμία σχέση δεν έχει του 'ολίγου και ακριβούς"

ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ:http://anemosantistasis.blogspot.gr
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟ:http://sanejoker

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ;http://tomonogramma.

Χρυσή Αυγή: Η κομπίνα συνεχίζεται

Έρευνα της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή (4 Μαρτίου 2012)

Πριν διαβάσουμε το κειμενο το πιτσιρικου ας θυμηθουμε οτι το ιδιο έγινε με την δημαρ: http://anemosantistasis.blogspot.gr
Τα σχέδια τους περνανε μεσα απο τις δημοκοπιές τους αν ξερεις να τις αναλύσεις σωστά.
Ας απολαυσουμε λοιπον τωρα το σκεπτικο του ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ.


Είναι διάχυτη η εντύπωση πως η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Έχουν γραφτεί χιλιάδες κείμενα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Αν η Χρυσή Αυγή ανέβαινε στις δημοσκοπήσεις, δεν θα σκίζονταν τόσοι συστημικοί αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι για την άνοδό της. 
Τον Μάρτιο του 2011, ο Αλέξης Παπαχελάς είχε γράψει στην «Καθημερινή» ένα άρθρο με τον τίτλο «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ».
Τότε είχα γράψει το εξής: «Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως το ΛΑΟΣ δεν ανεβαίνει. Αν το ΛΑΟΣ ανέβαινε, δεν θα χρειαζόταν να γράψει αυτό το άρθρο ο κ. Παπαχελάς.».
Την τύχη που είχε το ΛΑΟΣ την ξέρετε.
Στο ίδιο κείμενο, είχα γράψει και τα εξής:
«Φυσικά, δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο Παπαχελάς υμνεί τον Καρατζαφέρη. Είναι γνωστό από την παγκόσμια ιστορία πως η αστική δημοκρατία –όταν τα βρίσκει δύσκολα- κάνει μια εκτροπή και το γυρνάει στο φασισμό, για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μεγαλοαστών.
Ως εκ τούτου, δεν θα μου προκαλέσει καμία έκπληξη αν σύντομα ο κ. Παπαχελάς γράψει ένα άρθρο για να υμνήσει και τη Χρυσή Αυγή.»
Η Χρυσή Αυγή έχει στηριχτεί –και στηρίζεται- από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Φυσικά, έχει στηριχτεί με έντεχνο τρόπο. Τραβάτε με κι ας κλαίω.
Δεν υπάρχει καθεστωτικό λαμόγιο -που είχε αποθεώσει όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν- που να μην έχει αποφανθεί για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Κι όταν σου την πέφτουν τα λαμόγια, γίνεσαι συμπαθής.
Και σε κάνουν να μοιάζεις αντισυστημικός. Κι ας είσαι ό, τι πιο συστημικό υπάρχει, όπως είναι η Χρυσή Αυγή.
Πάντως, είναι εξαιρετική η παρρησία όλων των κρατικοδίαιτων τενεκέδων για την Χρυσή Αυγή. Μπορεί να μην έχουν αγγίξει ποτέ τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη, τον Μπόμπολα –και τα άλλα αφεντικά τους- αλλά με την Χρυσή Αυγή ξεσπαθώνουν.
Σήμερα συζητούν την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής επειδή είναι ρατσιστική και ναζιστική.
Το ερώτημα είναι απλό: «Όταν επέτρεπαν στην Χρυσή Αυγή να κατέβει στις εκλογές δεν ήταν ρατσιστική και ναζιστική;». Αλλά αυτό, περιέργως, δεν το ρωτάει κανείς.
Η Χρυσή Αυγή, ουσιαστικά, δεν υπήρχε.
Η Χρυσή Αυγή είναι το πλυντήριο του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή ήταν η χρυσή εφεδρεία που χρησιμοποιείται τώρα, για να αθωώσει το σάπιο και καταρρέον πολιτικό κατεστημένο.
Οι χρυσαυγίτες είναι ναζιστές και καθάρματα, οπότε όλοι οι υπόλοιποι είναι δημοκράτες και τίμιοι. Προσκυνήστε τους.
Δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα. Η Ελλάδα κινδυνεύει από τον ναζισμό.
Ξεχάστε τις ευθύνες του Σημίτη, του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου, του Σαμαρά και των συνεργατών τους, ξεχάστε την οικονομική ελίτ που συνεχίζει να κάνει πάρτι –ενώ η ανεργία φουντώνει και οι μισθοί πετσοκόβονται-, και ασχοληθείτε με το πώς θα σωθεί η Ελλάδα από την Χρυσή Αυγή.Μην δίνετε σημασία στις κωλοτούμπες του Σαμαρά, στο ότι ο Βενιζέλος θα έπρεπε να είναι στο δικαστήριο και στο ότι ο «υπεύθυνος αριστερός» Κουβέλης δεν θα συνεργαζόταν ποτέ σε κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ• όχι, τώρα κινδυνεύουμε από την Χρυσή Αυγή.Ακούστε με ευλάβεια τον Μάκη Βορίδη –ο οποίος είχε διαδεχτεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο στην προεδρία της νεολαίας της ΕΠΕΝ- να μιλάει με οίστρο για τον κίνδυνο του ναζισμού που φέρνει η Χρυσή Αυγή.Την Χρυσή Αυγή που πετάει στις δημοσκοπήσεις. Όπως πετούσε το ΛΑΟΣ.Αν είχε αποδοθεί δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, η Χρυσή Αυγή δεν θα είχε ξεμυτίσει ποτέ.Αλλά, αφού η κεντρική απόφαση από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο ήταν πως η απονομή δικαιοσύνης θα έπληττε τους ίδιους και θα ήταν το τέλος τους, πέταξαν στην αρένα τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής. Και κάποιοι τσίμπησαν.Η Χρυσή Αυγή αποτελεί και την αιχμή για την διαιώνιση του δικομματισμού. Η ύπαρξή της Χρυσής Αυγής βολεύει και την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τους μικρότερους παίκτες.Παρούσης της Χρυσής Αυγής, είναι όλοι τους δημοκράτες και προοδευτικοί.Αν η Χρυσή Αυγή τεθεί εκτός νόμου, όλοι οι υπόλοιποι είναι νόμιμοι.Ως και συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει, με την δικαιολογία πως θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ναζιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Για να σώσουν την χώρα. Πάλι.Ο Σαμαράς από τη μία –ή ο αντικαταστάτης του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας-, ο Τσίπρας από την άλλη και στην μέση ο Ζίζεκ. Αγκαλιασμένοι.Αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή, όλοι θα ήταν υποχρεωμένοι να μιλάνε –και να προτείνουν λύσεις- για την κοινωνία και την οικονομία. Με την Χρυσή Αυγή, μπορούν να μιλάνε για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά.Μπορούν να μιλάνε για τον ναζισμό, για τον Χίτλερ, τους Εβραίους, την Άννα Φρανκ, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Κακό Λύκο και άλλα τέτοια επίκαιρα και φλέγοντα θέματα.Το μεταναστευτικό –που είναι, ουσιαστικά, το μοναδικό θέμα της Χρυσής Αυγής- θα μπορούσε να λυθεί πιο εύκολα και γρήγορα απ’ όσο νομίζουν κάποιοι• πολιτικές και κυβερνητικές αποφάσεις δημιούργησαν το μεταναστευτικό, δεν έπεσαν από τον ουρανό οι μετανάστες, ούτε βγήκαν από τους υπονόμους.Αλλά οι φτηνοί μετανάστες είναι χρήσιμοι –και πολλοί απ’ αυτούς εγκλωβίζονται στην Ελλάδα-, αφενός για να στρέφονται εναντίον τους οι Έλληνες και να ξεχνούν τα Μνημόνια, και αφετέρου για να υπάρχει το φόβητρο της Χρυσής Αυγής που απειλεί τη Δημοκρατία μας. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!Βέβαια, τα τέρατα που έφτιαξαν το τέρας που λέγεται Χρυσή Αυγή ξέρουν πως υπάρχει ο κίνδυνος το δημιούργημά τους να αυτονομηθεί –σαν το τέρας του Φρανκενστάιν- και να αρχίσει να κάνει τα δικά του.Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως έχουν την Χρυσή Αυγή στο χέρι, αφού ο βίος και η πολιτεία των χρυσαυγιτών αποτελούν κοινό μυστικό.Το θέμα είναι πότε θα αποφασίσουν πως δεν χρειάζονται πια την Χρυσή Αυγή και ποια θα είναι η οικονομική κατάσταση στη χώρα την δεδομένη περίοδο.
Εκεί θα παιχτεί η τύχη της Χρυσής Αυγής.Όσο οι Έλληνες πολίτες δεν απαιτούν Δικαιοσύνη και Νέο Σύνταγμα –γραμμένο και από τους πολίτες-, τα τέρατα θα πληθαίνουν.Και οι Έλληνες θα τα συνηθίζουν. Θα τα βλέπουν και στον καθρέφτη.Γιατί ο φασισμός ήταν εδώ πριν από την Χρυσή Αυγή. Ήταν μέσα στο σαλόνι σας. Και δεν ενοχλούσε κανέναν.
          http://pitsirikos.net

venceremos: Μαριναλέδα: Το χωριό που αρνήθηκε τον καπιταλισμό

venceremos: Μαριναλέδα: Το χωριό που αρνήθηκε τον καπιταλισμό:  Η Μαριναλέδα μοιάζει με πολλά χωριά στην Ανδαλουσία , όμως στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη περιοχή, τόσο στην Ισ...

Μαριναλέδα: Το χωριό που αρνήθηκε τον καπιταλισμό

 Η Μαριναλέδα μοιάζει με πολλά χωριά στην Ανδαλουσία, όμως στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη περιοχή, τόσο στην Ισπανία, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και εκτός της γηραιάς ηπείρου.
 
Σε καθαρά συμβολικό επίπεδο ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μια πρώτη γεύση για την πολιτικοοικονομική κουλτούρα που κυριαρχεί στο χωριό από τα γκράφιτι με εργατικές πορείες και αντιναζιστικά σύμβολα, αλλά και την ονομασία του τοπικού αθλητικού κέντρου «Τσε Γκεβάρα».
Τεράστια αντιιμπεριαλιστικά πλακάτ διάσπαρτα σε όλη την περιοχή δείχνουν περιστέρια της ειρήνης, ενώ οι δρόμοι έχουν ονόματα του Σαλβαδόρ Αλιέντε, του Πάμπλο Νερούδα κ.α.

Στην Μαριναλέδα ακολουθείται ένα κομμουνιστικό μοντέλο με κολεκτιβοποίηση των εδαφών. Περίπου 1.200 εκτάρια γης, εγκαταλελειμμένα, τα οποία άνηκαν σε έναν μεγαλογαιοκτήμονα μέχρι το 1990 απαλλοτριώθηκαν, και δόθηκε το δικαίωμα σε κάθε αγρότη να εργαστεί σε αυτά και να τα καλλιεργήσει. «Στην Ανδαλουσία, όπου χάνονται περίπου 500 θέσεις εργασίας την ημέρα, κάθε εργασία είναι σημαντική», σχολιάζει σε δημοσίευμα για τη Μαριναλέδα η εφημερίδα Independent.

Ο Δήμαρχος της Μαριναλέδα, Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο,αναγνωρίζεται στην Ισπανία ως ο «Ρομπέν των Δασών». Πρόσφατα ο ίδιος και μια ομάδα εργατών, σε μια συμβολική κίνηση, αρνήθηκαν να πληρώσουν σε σούπερ μάρκετ για περίπου 10 γεμάτα καρότσια τροφίμων, τα οποία στη συνέχεια δόθηκαν σε τράπεζα τροφίμων. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο ίδιος ο δήμαρχος, αλλά και η Μαριναλέδα, έγιναν πρωτοσέλιδο σε διεθνή μέσα.

«Ήταν μια συμβολική κίνηση. Θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός πως υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην Ισπανία, που δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα», δήλωσε ο Σάντσες Γκορντίγιο. «Στον 21ο αιώνα στην Ισπανία υπάρχει αυτό το πρόβλημα», τονίζει.

Εδώ και τριάντα χρόνια ο Γκορντίγιο, μαζί με τους συμπολίτες του, δίνουν αγώνες για την αναδιανομή πλούτου μέσω απαλλοτριώσεων, για φτηνή στέγαση και παραγωγή μέσω συνεταιρισμών. Στη Μαριναλέδα εφαρμόζεται η πολιτική ίσων μισθών. Η αστυνομία είναι ανύπαρκτη ενώ η δημόσια περιουσία παρέχεται στους πολίτες με ένα μικρό αντίτιμο (15 ευρώ το μήνα).

Την ώρα που η ανεργία στην Ισπανία ξεπέρασε το 27% στη Μαριναλέδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μηδενικό. «Με γεμίζει με ελπίδα, αλλά ταυτόχρονα και με απελπισία», τονίζει ο Γκορντίγιο αναφερόμενος στις διαφορές που παρατηρούνται μεταξύ της Μαριναλέδα και της υπόλοιπης Ισπανίας. Όπως σημειώνει πολλοί νέοι, που εργάζονταν κυρίως στον τομέα των κατασκευών, επιστρέφουν στη Μαριναλέδα έχοντας χάσει τη δουλειά τους. Η Μαριναλέδα «αντιμετωπίζει την κρίση πολύ καλύτερα μέσω των συνεταιρισμών και των μικρών βιομηχανιών» επεξεργασίας προϊόντων που παράγονται στην περιοχή, αναφέρει.

Στην Ανδαλουσία υπάρχουν πολλές περιπτώσεις απαλλοτρίωσης λατιφούντιων - τεράστιες εκτάσεις γης από τη ρωμαϊκή εποχή - από ακτήμονες. Όπως σημειώνει ο Γκορντίγιο τα λατιφούντια αποτελούν το 50% των εκτάσεων της Ανδαλουσίας, ωστόσο ανήκουν μόλις στο 2% του πληθυσμού της περιοχής. Παράλληλα επισημαίνει πως στην Ανδαλουσία υπάρχουν δεκάδες εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές ζώνες, που μπορούν να αξιοποιηθούν.
 <<Aποτελούμε μέρος μιας παράδοσης της περιοχής, όμως κάνουμε και κάτι διαφορετικό. Επιμένουμε πως οι φυσικοί πόροι θα πρέπει να είναι στην υπηρεσία του λαού, που έχει φυσικό δικαίωμα στη γη, και πως η γη δεν θα πρέπει να είναι ένα αντικείμενο κερδοσκοπίας», δηλώνει ο Σάντσες προσθέτοντας πως και «η τροφή δεν θα πρέπει να αποτελεί προϊόν κερδοσκοπίας. Αποτελούν βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Πιστεύουμε επίσης στην κολεκτιβοποίηση της γης, ως μια βαθιά τομή στην γεωργική παραγωγή παγκοσμίως».

Η Μαριναλέδα αποτελεί για πολλούς στην Ισπανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο ένα πρότυπο διαχείρισης, που μπορεί να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» για μια παγκόσμια αλλαγή. Στην Ισπανία εξάλλου η υποστήριξη στα αριστερά κόμματα αυξάνεται. Ο συνασπισμός «Ενωμένη Αριστερά» στον οποίο ανήκει και ο Γκορντίγιο συγκεντρώνει πλέον το 15,6%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ποσοστό υπερδιπλάσιο από αυτό των εκλογών του 2011.

Από την πλευρά του, ο Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο, που δεν πληρώνεται για τη θέση του δημάρχου, αποτελεί ένα τελείως διαφορετικό πρότυπο πολιτικού.Στο γραφείο του σε αντίθεση με τους υπόλοιπους στη θέση της εικόνας του Βασιλιά Χουάν Κάρλος έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση το πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα.

«Δυστυχώς οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν έχουν ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων του λαού, αλλά των τραπεζών. Οι άνθρωποι όμως είναι πιο σημαντικοί από τις τράπεζες, ιδιαίτερα όταν μια χούφτα τραπεζίτες κερδοσκοπούν με τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Τα χρήματα που έχουν δοθεί δεν κατευθύνονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, που έχει παραλύσει. Είναι οι μικροϊδιοκτήτες και οι επιχειρήσεις που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση. Έχουμε συνολικά έξι εκατομμύρια ανέργους, ενώ οι διπλάσιοι ζουν σε συνθήκες φτώχειας», δηλώνει.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως σημειώνει η Independent, o Γκορντίγιο, όπως και ο «Ρομπέν των Δασών», έχει κριθεί παράνομος, λόγω των απαλλοτριώσεων γης, αλλά και των συμβολικών «επιδρομών» σε σούπερ μάρκετ. Ο ίδιος έχει φυλακιστεί επτά φορές, ενώ έχει γλιτώσει από δύο απόπειρες δολοφονίας από ακροδεξιούς.

Δεξιές εφημερίδες των κατηγορούν μεταξύ άλλων για κατάχρηση εξουσίας,ωστόσο οι πολιτικές του είναι δημοφιλείς και έχει αναδειχτεί νικητής σε κάθε εκλογική διαδικασία, και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά, από το 1979 έως σήμερα. «Εύχομαι να είχαμε και εμείς έναν τέτοιο δήμαρχο» δήλωσε μια γυναίκα από γειτονικό χωριό, που περίμενε έξω από το γραφείο του Γκορντίγιο για να συνομιλήσει μαζί του.

Παρά την κριτική που έχει δεχτεί ο Γκορντίγιο, κυρίως από δεξιά ισπανικά μέσα, με την πολιτική που έχει εφαρμόσει έχει επιτύχει τρία ουσιαστικά πράγματα:Απασχόληση, φτηνή στέγαση και συμμετοχή στη διακυβέρνηση. «Το πιο σημαντικό που έχουμε καταφέρει στη Μαριναλέδα είναι πως μπορούμε να αγωνιζόμαστε και να αποκτούμε με ειρηνικά μέσα γεωργικές εκτάσεις για τους πολίτες, διασφαλίζοντας παράλληλα τη στέγαση, που αποτελεί δικαίωμα και προϊόν κερδοσκοπίας», αναφέρει και καταλήγει: «Ως κοινωνία συνεργαζόμαστε, δουλεύουμε και συζητούμε όλοι μαζί. Αυτό είναι θεμελιώδες για κάθε κοινωνία». 

Στοιχεία σοκ: Περισσότερα από 12 τρισ. δολάρια σε φορολογικούς παραδείσους της ΕΕ

Στοιχεία σοκ: Περισσότερα από 12 τρισ. δολάρια σε φορολογικούς παραδείσους της ΕΕ
Το κρυμμένο χρήμα ισοδυναμεί με περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πλούτου που βρίσκεται σε όφσορ εταιρείες και ευθύνεται για την απώλεια άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε φόρους που δεν καταβάλλονται σ΄ όλο τον κόσμο
Περισσότερα από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν συσσωρευτεί στους φορολογικούς παραδείσους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση κατά της φτώχειας Oxfam, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνάς της μερικές ώρες πριν από τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ που πρόκειται να συζητήσουν τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν καμιά απολύτως δικαιολογία για να μην δράσουν όταν βλέπει κανείς την αναλογία του χρήματος αυτού που είναι κρυμμένο κάτω από τη μύτη τους», δήλωσε η Νατάλια Αλόνσο, επικεφαλής του γραφείου της Oxfam στην ΕΕ.

«Οι περισσότερες κυβερνήσεις υποστηρίζουν πως δεν έχουν άλλη εναλλακτική επιλογή παρά να περικόψουν τις δημόσιες δαπάνες και την αναπτυξιακή βοήθεια, όμως διαπιστώσαμε πως οι εν δυνάμει φόροι που θα έπρεπε να καταβληθούν από κρυμμένα 'ιδιωτικά' χρήματα επαρκούν δύο φορές για να βάλουμε τέλος στην ακραία φτώχεια στον κόσμο», πρόσθεσε η Αλόνσο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο thepressproject.gr

“Χτυπάει κόκκινο” η εισφοροδιαφυγή στα ΜΜΕ

“Χτυπάει κόκκινο” η εισφοροδιαφυγή στα ΜΜΕ
Οι Μιντιάρχες αδιαφορούν προκλητικά.
Σε περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται η εισφοροδιαφυγή των εταιρειών ΜΜΕ στον ασφαλιστικό οργανισμό δημοσιογράφων-υπαλλήλων, τον ΕΔΟΕΑΠ τα τελευταία χρόνια από τη μη πληρωμή της εισφοράς των εργαζομένων, ποσοστό 3% και από τη μή απόδοση του αγγελιόσημου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, οι ληξιπρόθεσμες όφειλες των εταιρειών ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ ανέρχονται σε 51.909.874 ευρώ!

Το ποσό είναι τεράστιο, σχεδόν ο ετήσιος προϋπολογισμός του ασφαλιστικού ταμείου που κινδυνεύει άμεσα να κλείσει. Από τα στοιχεία του υπουργείου προκύπτει πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εκδοτικών εταιρειών άνω των 10.000 ευρώ ανέρχονται σε 6.049.982 ευρώ για εισφορές 3%, σε 8.972.562,64 ευρώ για αγγελιόσημο δηλώσεων και σε 36.887.330,50 ευρώ για αγγελιόσημο διαφημίσεων. Θυμίζουμε ότι η εισφορά του 3% είναι τα χρήματα που έχουν παρακρατήσει οι εταιρείες από τους μισθούς των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια και δεν τα έχουν αποδώσει. Πολλές από τις εταιρείες που χρωστάνε έχουν βάλει ήδη λουκέτο ενώ για αρκετές από αυτές ο ΕΔΟΕΑΠ με την προηγούμενη διοίκηση του έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Πηγή Τυπολογίες

Αυξήθηκαν κατά 917 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Απρίλιο 2013

Αυξήθηκαν κατά 917 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Απρίλιο 2013
Στο ποσό των 3,095 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο τον μήνα Απρίλιο, παρουσιάζοντας αύξηση 917 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον Μάρτιο, οπότε διαμορφώνονταν στα 2,178 δισ. ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών έως 31.12.2012 και νέων) των φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς το δημόσιο ανήλθαν στο τέλος Απριλίου στα 58 δισ. ευρώ από 57,28 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο οι εισπράξεις στα δημόσια ταμεία νέων ληξιπρόθεσμων χρεών ήταν 401 εκατ. ευρώ έναντι 140 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, ενώ των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών διαμορφώθηκαν σε 754 εκατ. ευρώ έναντι 606 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, τον Απρίλιο ένας στους τέσσερις ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες δεν υπέβαλε περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και δεν απέδωσε τον φόρο στο Δημόσιο. Τον μήνα αυτόν θα έπρεπε να υποβληθούν συνολικά 108.100 δηλώσεις ΦΠΑ αλλά υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα μόνο 82.755 δηλώσεις που σημαίνει ότι δεν υπέβαλαν δήλωση 25.345 υπόχρεοι.

Τον Απρίλιο διενεργήθηκαν 1.462 έλεγχοι για την απόδοση του ΦΠΑ, έναντι 943 ελέγχων τον Μάρτιο και βεβαιώθηκαν 25,1 εκατ. ευρώ φόροι και πρόστιμα. Ωστόσο, εισπράχθηκαν 7,8 εκατ. ευρώ, έναντι εισπράξεων 8,3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Στις μεγάλες επιχειρήσεις τον Απρίλιο έγιναν 48 τακτικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα 63,2 εκατ. ευρώ. Εισπράχθηκαν 15,1 εκατ. ευρώ. Πραγματοποιήθηκαν επίσης 68 προσωρινοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις, βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα 22 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 5,6 εκατ. ευρώ.

Στους αυτοαπασχολούμενους έγιναν 75 έλεγχοι και 40 στους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου. Στις κατηγορίες αυτές, συνολικά βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα 4,21 εκατ. ευρώ και συνολικά εισπράχθηκαν 1,12 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αστυνομικοί έβγαλαν όπλο σε νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΘ

Αστυνομικοί έβγαλαν όπλο σε νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΘ
Αστυνομική αυθαιρεσία καταγγέλλουν οι νέοι-νέες του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκη και μάλιστα εντός του Πανεπιστημιακού ασύλου
  Όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους  χθες Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 23:00, τρεις αστυνομικοί, επιβαίνοντες σε αστυνομικό τζιπ με αριθμό κυκλοφορίας Ε.Α. 24982 σταμάτησαν για έλεγχο δύο μέλη των νέων ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για τη συναυλία στην Ιερισσό Χαλκιδικής, στις 25 Μαΐου. Οι αστυνομικοί βγήκανε από το όχημα κραδαίνοντας πολυβόλα όπλα, ενώ το όλο συμβάν έλαβε τόπο στο πάρκινγκ του Πολυτεχνείου, δηλαδή σε χώρο εντός του Α.Π.Θ. και εντός του Πανεπιστημιακού ασύλου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια φοιτητών. Μετά από τις διαμαρτυρίες των δύο (εκ των οποίων ο ένας φοιτητής Α.Π.Θ.), ότι πρόκειται για χώρο πανεπιστημιακού ασύλου και ύστερα από λεκτικές αψιμαχίες με τους τρείς αστυνομικούς,οι τελευταίοι αποχώρησαν, φωνάζοντας «το άσυλο τελείωσε,θα κάνουμε ότι γουστάρουμε».

«Προφανώς, σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου τα δικαιώματα των πολιτών και οι ελευθερίες καταστέλλονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, τέτοια περιστατικά δε μας προκαλούν έκπληξη. Αντίθετα. επιβεβαιώνουν την πεποίθηση μας, ότι η ΕΛ.ΑΣ. υπό τις οδηγίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, συνεχίζει να διολισθαίνει εδώ και καιρό, σε επικίνδυνα για τη δημοκρατία μονοπάτια, σε μονοπάτια καταστολής και κρατικής αυθαιρεσίας που θυμίζουν άλλες εποχές.
Το μονοπάτι αυτό που έχει επιλέξει να βαδίζει η κυβέρνηση, να ξέρει πως θα το βρει γερά φραγμένο από το κίνημα και την Αριστερά», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι νέοι-νέες του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και καταλήγουν: «Ούτε βήμα πίσω!Κάτω τα χέρια από το άσυλο - 25 Μάη Όλοι/ες στην Ιερισσό για τη Συναυλία Αλληλεγγύης»!

Πηγή: alterthess.gr

ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας: Ανεπιθύμητοι οι ναζί της Χρ. Αυγής και το αυγουστιάτικο φεστιβάλ μίσους

ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας: Ανεπιθύμητοι οι ναζί της Χρ. Αυγής και το αυγουστιάτικο φεστιβάλ μίσους
Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί βάναυση πρόκληση τη διοργάνωση του νεοναζιστικού φεστιβάλ στις 3 και 4 Αυγούστου στην Καλαμάτα, για να γιορτάσουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά στην Ελλάδα στις 4 Αυγούστου 1936.
Σε αναλυτική της ανακοίνωση αναφέρει:

Το τελευταίο διάστημα   η εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» εντείνεται. Τα πρόσφατα «επεισόδια» περιλαμβάνουν την προσβολή του κοινοβουλίου και του ελληνικό λαού, όταν κραύγασαν τρείς φορές «Χάιλ Χίτλερ» αποπεμπόμενοι απ’ την συνεδρίαση της Βουλής, τη βιαιοπραγία  μελών  της «Χρυσής Αυγής» σε βάρος ενός 14χρονου μετανάστη (του χάραξαν το πρόσωπο, παραμορφώνοντάς τον κυριολεκτικά), και άλλες βίαιες ρατσιστικές συμπεριφορές σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Μάλιστα τις περισσότερες φορές θλιβεροί πρωταγωνιστές όλων αυτών είναι οι ίδιοι οι βουλευτές του νεοφασιστικού μορφώματος, οι οποίοι  εντελώς απροκάλυπτα δηλώνουν μέσα στη Βουλή ότι ο χιτλερισμός είναι «η νιότη του κόσμου» (Χρ. Παππάς) ενώ επιδεικνύουν τα χιτλερικά σύμβολα στο μπράτσο τους (Παν. Ηλιόπουλος) και οπλοφορούν ακόμα και μέσα στο Κοινοβούλιο.
Την ίδια ώρα η ηγεσία της ΝΔ όχι μόνο μπλοκάρει την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά επιχειρεί να  εξισώσει την Αριστερά με το νεοναζισμό με ανιστόρητους και επικίνδυνους συμψηφισμούς της γνωστής στρατηγικής των «δυο άκρων» (κυβερνητικός εκπρόσωπος). Ταυτόχρονα, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού (Φαήλος Κρανιδιώτης) προτείνει «χείρα φιλίας» προς τη Χρυσή Αυγή, ενώ 50 και πλέον βουλευτές της Ν.Δ. συμπράττουν με τους Χρυσαυγίτες συναδέλφους τους στην άρση ασυλίας του  Π. Τατσόπουλου μετά από μήνυση βουλευτή της «Χρυσής Αυγής». Όλα τα παραπάνω, συνηγορούν στην εκτίμηση ότι συγκεκριμένη ηγετική συνιστώσα της ΝΔ «κλείνει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή. Τα άλλα είναι υποκρισίες.
Όσον αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν και είναι σαφής: Είναι απαραίτητη η θέσπιση και η εφαρμογή ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που θα δρα απαγορευτικά στη ρατσιστική βία και θα βάλει τέλος στην ασυλία των εγκλημάτων σε βάρος των μεταναστών. Την ίδια στιγμή, διαχωρίζουμε την προπαγάνδιση και την προπαρασκευή του εγκλήματος από τη διακίνηση ακόμα και των πιο αποκρουστικών ιδεών, με το δεδομένο ότι είναι πολύ επικίνδυνος ο περιορισμός στην ελευθερία της έκφρασης. Είναι επίσης αυτονόητο ότι από μόνο του το οποιοδήποτε νομοθετικό πλαίσιο δεν μπορεί να απαντήσει στο ρατσισμό . Ο ρατσισμός όπως και ο νεοναζισμός αντιμετωπίζεται με τη δημοκρατική εγρήγορση, τη συλλογική δράση της κοινωνίας και με την καταπολέμηση των κοινωνικών και οικονομικών αιτιών που τους τροφοδοτούν.

Σε αυτά τα πλαίσια η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί βάναυση πρόκληση τη διοργάνωση του νεοναζιστικού φεστιβάλ στις 3 και 4 Αυγούστου στην Καλαμάτα, για να γιορτάσουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά στην Ελλάδα στις 4 Αυγούστου 1936.

Καταγγέλλουμε  την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση που με πρόσφατη απόφασή της ενέκρινε την παραχώρηση της χρήσης του πάρκου λιμενικού στην «Χρυσή Αυγή».

Είναι το λιγότερο απαράδεκτη η στάση του δημάρχου Καλαμάτας που ουσιαστικά  ανέχεται την πραγματοποίηση  αυτής της νεοναζιστικής σύναξης. Αλήθεια, τι αντίκρισμα έχουν οι πρόσφατες δηλώσεις του κατά τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Καλαμάτας «ποτέ πια φασισμός, ποτέ πια πόλεμος» μπροστά στο μνημείο των Άγγλων και Νεοζηλανδών  πεσόντων στο πάρκο Σιδηροδρόμων, όταν επιτρέπει τη νεοναζιστική σύναξη λίγα μέτρα παρακάτω, στο πάρκο του Λιμενικού…

Καλούμε όλο το λαό της Καλαμάτας και του νομού, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους, τη νεολαία αλλά και την εκκλησία να καταδικάσουν το νεοναζιστικό φεστιβάλ του μίσους. Όλοι μαζί να συστρατευτούμε στον αγώνα ενάντια στο φασισμό. Να αποτρέψουμε με δημοκρατικό τρόπο την πραγματοποίηση του νεοναζιστικού φεστιβάλ στην πόλη μας. Καμιά ανοχή στους νεοναζί. Είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμάτα.

Αγωνιώδης έκκληση για 7χρονο ανασφάλιστο παιδί από το Mητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Αγωνιώδης έκκληση για 7χρονο ανασφάλιστο παιδί από το Mητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
Κάνουμε αγωνιώδη έκκληση για 7χρονο παιδί που έχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη για ενέσεις KINERET 100 mg και κινδυνεύει η ζωή του, εάν δεν λάβει την αγωγή του!
Το παιδί είναι ανασφάλιστο και πάσχει από Συστηματική μορφή ρευματοειδούς αρθρίτιδας και Σύνδρομο ενεργοποίησης μακροφάγων. Το φάρμακο κοστίζει 735 ευρώ και καλύπτει το παιδί για 28 μέρες μόνο. Η αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει είναι για 12 μήνες και δυστυχώς η οικογένεια του δεν είναι σε θέση να καλύψει το κόστος. Το ιατρείο μας παλεύει κάθε μήνα για να βρει το φάρμακο και αυτή την στιγμή το παιδί έχει καλυφθεί μόνο για 20 μέρες ακόμα.

Παρακαλούμε όποιον μπορεί να βοηθήσει τον 7χρονο ασθενή μας να έρθει σε επαφή μαζί μας.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί κοντά στις 9000 ιατρικές επισκέψεις μέσα σε 17 μήνες. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 200 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Παρακαλούμε όποιον μπορεί να βοηθήσει να καλέσει στο

Τηλέφωνο Γραμματείας
210-9631-950

ΠΡΩΙ/ΜΕΣΗΜΕΡΙ:
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ/ΒΡΑΔΥ:
(ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00)
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00)
(ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00)
(ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00)

Ή να μας στείλει μήνυμα στο mkiellinikou@gmail.com

Και άλλες απολύσεις θέλει η τρόικα

Και άλλες απολύσεις θέλει η τρόικα
Αλλαγές στο νόμο για τα όρια των ομαδικών απολύσεων επεξεργάζεται η κυβέρνηση με «συνταγή» από την τρόικα και ήδη το υπουργείο Εργασίας μελετά το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και ψάχνει τη χρυσή τομή για την άρση των περιορισμών
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο»  οι επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι είναι:

- Να αυξηθούν τα όρια των απολύσεων, ώστε να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν ανάγκες αναδιάρθρωσης, να υπερβαίνουν τον αριθμό που ορίζει η νομοθεσία, χωρίς να εμπίπτουν στην απαγόρευση περί ομαδικών απολύσεων. Ετσι, εξετάζεται αντί να έχουν το όριο του 5% των απολύσεων που έχουν δικαίωμα να κάνουν κάθε μήνα, το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί στο 10% και πάνω από 50 άτομα για ειδικές περιπτώσεις.

-Να τροποποιηθεί ο νόμος στο σκέλος που προβλέπει ότι η έγκριση των ομαδικών απολύσεων θα μπορεί να αποφασίζεται σε κυβερνητικό επίπεδο και με κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη τους τη μέριμνα για ένα τμήμα του προσωπικού, ανάλογα με το σχέδιο που θα υποβάλλει κάθε επιχείρηση.

Το ζήτημα των αλλαγών, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τέθηκε με έμμεσο τρόπο εκ μέρους του ΔΝΤ σε συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας τον περασμένο Απρίλιο.

Τι ισχύει μέχρι τώρα 

Τα όρια πέρα από τα οποία, οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές είναι:

- μέχρι 6 εργαζόμενους το μήνα για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν από 20 έως 150 εργαζόμενους και

- ποσοστό 5% του προσωπικού κάθε μήνα και μέχρι 30 εργαζόμενους για επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους.

Πάνω από αυτά τα όρια οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές και πρέπει να έχουν την έγκριση του υπουργείου Εργασίας.



Πηγή: seleo.gr

Ο Παναγιώταρος καλεί τους Ελληνες να σκοτώσουν και η ΝΔ παγώνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Ο Παναγιώταρος καλεί τους Ελληνες να σκοτώσουν και η ΝΔ παγώνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Το σενάριο είναι γνωστό: οι χρυσαβγίτες* βάζουν τις κάμερες των ξένων καναλιών να πάρουν πλάνα από τα συσσίτια μόνο για έλληνες, κατόπιν στήνουν τη γιαγιά κάποιου μέλους τους να διατρανώσει πως μόνο η Χρυσή Αβγή της λύνει τα προβλήματα και πασπαλίζουν με μπόλικη ρητορεία περί «λαθρο»μεταναστών και «σάπιων πολιτικών».
Το ίδιο έκαναν και με το αυστραλιανό κανάλι SBS που χθες, στην εκπομπή του Dateline, ασχολήθηκε εκτεταμένα με τους έλληνες νεοναζί σε αναλυτικό ρεπορτάζ όπου πρωταγωνιστούσε ο οπλοφορών Ηλ. Παναγιώταρος.

Αρκεί βέβαια μια προσεκτικότερη ματιά στα συσσίτια «μόνο για έλληνες», με τα οποία ξεκινά το ρεπορτάζ, για να διαπιστώσει κανείς το εμπόριο της ανέχειας, απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει τον αυτοσεβασμό τους, με πρόσωπα κρυμμένα πίσω από μία ταυτότητα, και οι χρυσαβγίτες τους σπρώχνουν, «έλα να περάσει ο επόμενος». Η αλήθεια είναι ότι οι χρυσαβγίτες και αυτούς τους μισούν, μισούν τους φτωχούς, όπως μισούν όσους θεωρούν αδύναμους. Φαίνεται στα πρόσωπα τους όταν τους δίνουν ένα κομμάτι φαί. Να πάρει η κάμερα, να πάρω την ψήφο, να πάει στα τσακίδια.

Στο μαγαζί του Ηλία Παναγιώταρου βρίσκεται σε περίοπτη θέση η φωτογραφία του δικτάτορα Παπαδόπουλου, μάλλον ως ένδειξη της μεγάλης αγάπη που τρέφουν οι νεοναζιστές για την πατρίδα. Λίγο μετά θα πει καμαρωτός ότι «αντί να αυτοκτονούν, οι έλληνες θα έπρεπε να σκοτώνουν αυτούς που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

Την ώρα που η ΝΔ ενημέρωνε την ελληνική κοινωνία ότι ο παγκοσμίου φήμης φιλόσοφος Σλάβοι Ζίζεκ, που διδάσκει σε 5 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, είναι εκπρόσωπος της βίας της παρακμιακής αριστεράς, το βλαστάρι της ακροδεξιάς καλούσε τους έλληνες να σκοτώσουν. Την ώρα που η ΝΔ απέσυρε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ένας εκπρόσωπος του υποκόσμου, καλούσε τους έλληνες να σκοτώσουν. Την ώρα που 70 βουλευτές της ΝΔ ψήφιζαν υπέρ της πρότασης της χρυσής αυγής για την άρση της ασυλίας του Πέτρου Τατσόπουλου, αυτός ο μισάνθρωπος καλούσε τους έλληνες να σκοτώσουν.


Δεν είναι για να σοκάρεται ή να κάνεις κανείς τον έκπληκτο βέβαια, το έχουν ήδη κάνει. Οι χρυσαβγίτες έχουν ήδη σκοτώσει. Σκοτώνουν αυτούς που πραγματικά μισούν. Γυναίκες και μετανάστες. Χτυπούν αυτούς που πραγματικά μισούν. Ομοφυλόφιλους και αριστερούς. Επιτίθενται σε όποιον αντιστέκεται στην καταστροφή και στη φτώχεια. Οι τζάμπα μάγκες! Οι κρυμμένοι πίσω από την ασυλία της πολιτείας!

Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή του βίντεο της αυστραλιανής τηλεόρασης:

Στην εκπομπή Dateline του αυστραλιανού SBS ο χρυσαβγίτης βουλευτής δήλωσε πως η Χρυσή Αβγή θέλει να λειτουργεί «σαν δεύτερη κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών», μαζί με ατάκες όπως «αντί να αυτοκτονούν, οι έλληνες θα έπρεπε να σκοτώνουν αυτούς που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

Η χθεσινή εκπομή Dateline, η οποία μεταδίδεται παναυστραλιανά μέσω του δικτύου SBS και παγκόσμια μέσω του διαδικτύου, ήταν αφιερωμένη στη δράση της Χρυσής Αβγής. Ο απεσταλμένος δημοσιογράφος Evan Williams αναφέρει εισαγωγικά ότι «η άνοδος της Χρυσής Αβγής, ενός κόμματος το οποίο υποστηρίζει ανοιχτά τον αντισημιτισμό και το ρατσισμό και συνδέεται με βίαιες επιθέσεις εναντίον ατόμων που θεωρούνται μετανάστες, καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες του οικονομικού εξανδραποδισμού για έναν άλλοτε περήφανο λαό».

Αρχικά, προβάλλονται οι δράσεις της Χρυσής Αβγής, όπως η «δωρεάν διανομή τροφίμων αλλά μόνο με την επίδειξη ταυτότητας, ώστε να αποδεικνύεται η ελληνική καταγωγή των δικαιούχων, η συνδρομή στους πολίτες που τους καλούν για αντιμετώπιση και μεσολάβηση σε θέματα ασφαλείας όπως μικροκλοπές και επιθέσεις, περιστατικά τα οποία συνδέονται με μετανάστες, η αιμοδοσία των μελών του κόμματος αλλά μόνο για όσους αποδεικνύουν ότι έχουν την ελληνική υπηκοότητα και οι επιδρομές στις υπαίθριες λαϊκές αγορές και στα νοσοκομεία για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, ώστε να τους οδηγήσουν στην απέλαση κλπ».

Η εκπομπή φιλοξενεί δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος κ. Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Χρυσή Αβγή φιλοδοξεί να αναδειχθεί στην αντίστοιχη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σαν δεύτερη κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών» καθώς και ότι «οι δράσεις του κόμματος έρχονται να καλύψουν σημαντικά ελλείμματα λόγω της κατάρρευσης του συνόλου των θεσμών».

Κατά την επίσκεψη μάλιστα του συνεργείου της αυστραλιανής τηλεόρασης στο μαγαζί του Ηλ.Παναγιώταρου, ο βουλευτής απαντά χαμογελώντας με νόημα σε ερώτηση  για τα πολλά ρόπαλα του μπέιζμπολ που διαθέτει το κατάστημα, κι αν χρησιμεύουν για να επιβάλλεται η τάξη στους δρόμους, ότι απλώς χρησιμεύουν στους ανθρώπους που τους αρέσει το μπέιζμπολ

Από το κατάστημα του χρυσαυγίτη βουλευτή δεν λείπουν και οι φωτογραφίες με τον Παπαδόπουλο να χαιρετά στρατιωτικούς:

 

Ο δημοσιογράφος του SBS σημειώνει ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τοποθέτησε παρατηρητήριο στην Ελλάδα «το οποίο καταγράφει κατακόρυφη αύξηση των βίαιων επιθέσεων εναντίον μεταναστών, παράνομων και μη, και μάλιστα με εντεινόμενη ένταση και σοβαρότητα τραυματισμών, καταλήγοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στο θάνατο, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται συστηματικά ο φόβος».

Παράλληλα, διερευνώνται τα αίτια της ανόδου του κόμματος της Χρυσής Αβγής και της «απήχησης στους Έλληνες πολίτες», τα οποία εντοπίζονται στην «ανεπάρκεια και αποτυχία των πολιτικών κομμάτων και στην οικονομική εξαθλίωση, παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν έντονα αισθήματα οργής, απογοήτευσης, εκδίκησης του πολιτικού συστήματος και αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων, ενώ ειδικά για την περίπτωση των νέων, οι οποίοι δε βλέπουν καμία ελπίδα για το μέλλον, οι μετανάστες στοχοποιούνται από τη Χ.Α., καθώς αποτελούν το εύκολο θύμα της εκτόνωσης της οργής».

Επιπλέον, καταγράφεται η «στηλίτευση της ιδεολογίας και των πρακτικών της Χ.Α. από φορείς, δημοσιογράφους και εκπροσώπους αντιρατσιστικών ενώσεων μέσω δηλώσεων, όπως δημοσιογράφων, ανθρώπων του πνεύματος και δημόσιων λειτουργών».

Στην εκπομπή μιλούν, μεταξύ άλλων, ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου, ντοκιμαντερίστας Κωνσταντίνος Γεωργούσης και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς, που σημειώνει πως «η διασπορά του φόβου είναι προϋπόθεση για τον εκφασισμός της κοινωνίας», ενώ γίνεται αναφορά τόσο στα πογκρόμ κατά μεταναστών όσο και στην επίθεση του χρυσαβγίτη Ηλ. Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της  Ρένας Δούρου.



Η εκπομπή καταλήγει με την «πρόθεση στελεχών της Χρυσής Αβγής να επισκεφθούν την Αυστραλία», όπως δηλώνεται από τον χρυσαβγίτη Παναγιώταρο, που λίγο πριν απαντά χαμογελαστός στην κάμερα μέσα από το αυτοκίνητό του με εμφανές το όπλο στη ζώνη του - ο δημοσιογράφος άλλωστε τον ρωτά σχετικά.

Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει το μήνυμα της Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κας Γκίλαρντ ότι «τέτοιου τύπου πολιτικές δεν έχουν θέση στην Αυστραλία», στο οποίο ο κ. Παναγιώταρος απαντά ισχυριζόμενος ότι «υπάρχει ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο υποστηρικτών της Χ.Α. στην Αυστραλία», ενώ προχώρησε, αναφερόμενος στην «ιστορία της Αυστραλίας και στην περίπτωση των γηγενών, Αβορίγινων πληθυσμών, σε ό,τι αφορά το θέμα του ρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Η εκπομπή:

Πληροφορίες, εν μέρει, από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*Διευκρινίσεις ορθογραφικού χαρακτήρα εδώ