Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΜΟΝΟ ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εγκαλείται για κάτι που συμβαίνει σε όλους. Και που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ!!!!

Panos Skouroliakos
Καθημερινά, δημιουργούνται ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Αυτό είναι καλό. Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ προάγει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Από το ΠΑΣΟΚ γεννιούνται νέα κόμματα (Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου,
­ Κατσανέβα, κλπ, κλπ) Σημαίνει αυτό ότι εντός του υπήρχε ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ. Και ατη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενσωματώθηκαν πολλά κόμματα , ή στελέχη τους, (ΠΟΛΑΝ, νεολαία ΕΠΕΝ, κόμμα Ντ. Μπακογιάννη, ΛΑΟΣ κλπ κλπ) Αυτό σημαίνει πως και εκεί υπάρχει πολυφωνία. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προέκυψαν από πρώην Νεοδημοκράτες, από πρώην Πασοκ, κλπ κλπ. Στον ΣΥΡΙΖΑ συναντώνται ριζοσπάστες αριστεροί, παραδοσιακοί αριστεροί, σοσιαλιστές , Παασοκογενείς, πρώην ανένταχτοι, κλπ κλπ, άρα και εκεί υπάρχει ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ που είναι ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Και από όλα αυτά τα κόμματα καταγράφονται από μικρές έως μεγάλες διαφοροποιήσεις­ στον λόγο τους. ΜΟΝΟ ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εγκαλείται για κάτι που συμβαίνει σε όλους. Και που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ!!!!

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις επικείμενες απολύσεις στους ΟΤΑ: "Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης"

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις επικείμενες απολύσεις στους ΟΤΑ: "Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης"
Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις επικείμενες απολύσεις στους ΟΤΑ
Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η μνημονιακή κυβέρνηση της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας  και του φυσικού πλούτου της χώρας, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ελάχιστου κοινωνικού κράτους, επιζητεί την ολοκλήρωση του «θεάρεστου» έργου της. Απαιτεί την αναγκαστική καταγραφή δομών και προσωπικού της Αυτοδιοίκησης για «αξιολόγηση», δηλαδή απολύσεις.

Έχοντας υπονομεύσει τις στοιχειώδεις λειτουργίες των δήμων, των πιο φτωχών και λιγότερο χρεωμένων στην Ευρώπη σύμφωνα με την Eurostat, προχωρά, υποταγμένη στα κελεύσματα των δανειστών και στις εντολές των μνημονίων, στην διάλυση των εναπομεινάντων δημοτικών κοινωνικών δομών προστασίας των ασθενέστερων  στρωμάτων. Δομές που έχουν ήδη μειωθεί κατά 80% με τον «Καλλικράτη», οδηγώντας έτσι στην υποχρεωτική παραγωγή «πλεονάζοντος» προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, ανοίγοντας,  «για την κάλυψη των αναγκών»,  την πόρτα αντικατάστασης του με εργαζόμενους ποικίλων, ελαστικών και επισφαλών, μορφών απασχόλησης.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που οι ελλείψεις είναι ήδη τεράστιες (μείωση προσωπικού από το 2009 περίπου 30%), σύμφωνα ακόμα και με την, υπερβολικά φιλοκυβερνητική, ΚΕΔΕ.

Ο μνημονιακός δρόμος για την υπερφορολόγηση των πολιτών και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών γίνεται πλέον λεωφόρος.

Η απάντηση που θα πρέπει να δώσει σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση,  με την ευκαιρία του   επικείμενου συνεδρίου της στα Ιωάννινα, στις 30-31 Μαΐου, είναι μία: «φτάνει πια, ανατροπή σήμερα», των μνημονίων και των παρατηρητηρίων, των πολιτικών εκφραστών και των δημιουργών τους.

Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής.

Όποιος θέτει σήμερα  εμπόδια στην δημιουργία του, φέρει ιστορικές ευθύνες για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε και την ακόμα χειρότερη που θα βιώσουμε.

Φύλαρχος: Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Θεοδόσης

Φύλαρχος: Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Θεοδόσης: Στο στρογγυλό τραπέζι ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας και η Ένωση Γονέων και ...περιφερειακά οι Σύλλογοι Γονέων. Το συνεργείο συντήρησης ...

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Θεοδόσης

Στο στρογγυλό τραπέζι ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας και η Ένωση Γονέων και ...περιφερειακά οι Σύλλογοι Γονέων. Το συνεργείο συντήρησης των σχολικών κτιρίων, κάτω δεξιά, είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένο, αφού άκουσε μόνο καλά λόγια...
To γνωμικό «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Πρόεδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Θεοδόση Δρόλια, κατά τη συνάντησή του με Διευθυντές σχολείων και γονείς, το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Μαΐου. Κι αυτό γιατί προγραμμάτισε τη συνάντηση για να δρέψει δάφνες και στο τέλος βρέθηκε απολογούμενος. Ειδικότερα, ενώ σύμφωνα με την εισήγησή του επρόκειτο να συζητηθεί το ζήτημα του προγραμματισμού, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, φάνηκε ανέτοιμος να δεχθεί τον πλούσιο προβληματισμό και τις προτάσεις των γονέων. Για την ακρίβεια ο Θεοδόσης είχε ένα πρόβλημα για κάθε λύση, απορρίπτοντας, εκ προοιμίου, αρκετές, πραγματικά, ενδιαφέρουσες προτάσεις. Και δεν αναφερόμαστε στις εμπεριστατωμένες κι επεξεργασμένες θέσεις της Ένωσης Γονέων ή παραγόντων κι έμπειρων στελεχών του γονεϊκού κινήματος της πόλης, όπως ο Νίκος Λιόσης κι ο Χάρης Κωστόπουλος, αλλά σε αυτές που κατέθεσαν στελέχη των Συλλόγων Γονέων. Κριτική του ασκήθηκε για αδυναμία ιεράρχησης των προβλημάτων και παράλειψη εκπόνησης σχεδίου δράσης για τις ελλείψεις καθαριστριών και σχολικών φυλάκων, την περιφρούρηση των σχολικών εγκαταστάσεων καθώς και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της οδικής ασφάλειας στα σχολεία. Χαρακτηριστικό της συνάντησης οι υψηλοί τόνοι του, συνήθως, μετριοπαθούς Προέδρου της Ένωσης Γονέων, Νίκου Χατζητρακόσια. «Το θέμα δεν είναι να είμαστε ευχάριστοι, αλλά χρήσιμοι. Και η αλήθεια είναι ότι η περσινή χρονιά δεν ήταν ρόδινη, όπως την παρουσίασε ο Θεοδόσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χατζητρακόσιας. 
Στα ενθαρρυντικά της συνάντησης το υψηλό επίπεδο του γονεϊκού κινήματος της πόλης . Στα θετικά του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Θεοδόση Δρόλια η δημοκρατική διαχείριση της συζήτησης, η επιτυχής συντήρηση των σχολικών κτιρίων και η άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα των σχολείων για εκδρομές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 
Αν λοιπόν γίνει δεκτικός σε προτάσεις και βελτιωθεί στον προγραμματισμό, δεν θα χρειαστεί να πηγαίνει για μαλλί. Γιατί, δόξα τω Θεώ, διαθέτει αρκετό…

Φύλαρχος: Σαν την καλαμιά στον κάμπο ο Θεοδόσης…

Φύλαρχος: Σαν την καλαμιά στον κάμπο ο Θεοδόσης…: Ο Θεοδόσης είχε "ψήσει" τους Διευθυντές, αλλά ο Χατζητρακόσιας του χάλασε το έργο... Μπορεί στο σύντομο απολογισμό που έκανε...

Σαν την καλαμιά στον κάμπο ο Θεοδόσης…

Ο Θεοδόσης είχε "ψήσει" τους Διευθυντές, αλλά ο Χατζητρακόσιας του χάλασε το έργο...
Μπορεί στο σύντομο απολογισμό που έκανε στη συνάντησή του με την Ένωση Γονέων, ο Θεοδόσης Δρόλιας να τα είδε όλα καλά. Η αλήθεια είναι ότι πολλά, δεν πήγαν όπως έπρεπε, καθώς η σχολική χρονιά χαρακτηρίσθηκε:
1) Από τα σοβαρότατα προβλήματα εξωσχολικής βίας εξαιτίας της ελλιπούς φύλαξης των σχολικών κτιρίων όπως πολλαπλοί βανδαλισμοί και εμπρησμοί σε Γυμνάσιο των Άνω Λιοσίων, βανδαλισμοί κλοπές και φθορές σε Γενικό Λύκειο, αλλεπάλληλες κλοπές στο ΣΕΚ και το 1ο ΕΠΑΛ.
2) Από τις καταλήψεις των μαθητών του ΕΠΑΛ και του 1ου Γυμνασίου για ελλιπή φύλαξη, απουσία καθαρίστριας και ελλιπή υλικοτεχνική κτιριακή υποδομή.
3) Από τη στασιμότητα στα θέματα σχολικής στέγης. 
4) Από την ανασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολικά κτίρια όπου καμία τεχνική ενέργεια προφύλαξής τους δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Δεν τέθηκε το θέμα της ασφάλειας ως πρώτη προτεραιότητα και δεν απαιτήθηκε η υλοποιησή του. Ενώ στη συνεδρίαση της 21/8/2012 της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης στα υπ’αριθμ. 16 και 17 θέματα αποφασίστηκαν η έγκριση δαπάνης – δέσμευσης πίστωσης των ποσών των 6.000 ευρώ και 4.500ευρώ αντίστοιχα για τη κατασκευή – τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και διαγράμμισης διαβάσεων αυτές δεν υλοποιήθηκαν. 
5) Από τη μη αντιμετώπιση των προβλημάτων της μεταφοράς των μαθητών όπως από τη Ζωφριά στο συγκρότημα του Αγ. Νικολάου ή από το Πανόραμα στο κέντρο στο 3ο ΓΕΛ, είτε με δημοτική συγκοινωνία ή με απαίτηση δρομολογίου από τον ΟΑΣΑ μιας και το αμαξοστασιό του έχει εγκατασταθεί στη πόλη μας και υπάρχει εξάρτηση.
6) Από τη μη εξασφάλιση και παροχή των υπηρεσιών υγείας από ομάδα ιατρών που θα επισκέπτονταν τα σχολεία για να ποσφέρουν στους μαθητές δωρεάν εξετάσεις όπως καρδιολογική, παθολογική, οδοντιατρική κτλ προσφέροντας ουσιαστική ιατρική και οικονομική βοήθεια σε γονείς και μαθητές.
7) Από τη μη διοργάνωση διασχολικών πρωταθλημάτων σε ομαδικά αθλήματα αλλά και σε ημερίδες στίβου. 
Σημειωτέον ότι:
1) Η απευθείας χρηματοδότηση των σχολείων έγινε μόνο δύο φορές κατά τη τρέχουσα σχολική χρονιά στο τέλος Οκτωβρίου 2012 και τον Απρίλιο 2013. Χρειάστηκε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά και να περάσουν δυο μήνες για να δοθούν τα πρώτα χρήματα στα σχολεία, ενώ τα επόμενα δόθηκαν από τη κρατική τακτική επιχορήγηση του Υπουργείου Παιδείας. Ας μην θεωρείται κατόρθωμα η πρόσφατη διανομή στα σχολεία των κρατικών χρημάτων περίπου 21.000 ευρώ, καθόσον τα αυτονόητα και τα υποχρεωτικά που η κοινή λογική επιβάλει είναι τουλάχιστον ασέβεια να εμφανίζονται ως ευεργετήματα και μέγα γεγονότα!
2) Η κάθε σχολική χρονιά χαρακτηρίζεται και από προσφορές προς τους μαθητές όχι εκπαιδευτικού περιεχομένου, όπως Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δαπάνης ποσού μέχρι 6.500 ευρώ, κοπή βασιλόπιτας δαπάνης ποσού μέχρι 4.000 ευρώ, αγοράς ημερολογίων δαπάνης ποσού μέχρι 5.950 ευρώ, αγοράς αναψυκτικών, τροφίμων και ποτών δαπάνης ποσού μέχρι 10.000 ευρώ, έξοδα σχολικών εκδρομών μέχρι του ποσού των 18.000 ευρώ, έξοδα για αγορά και διανομή εδεσμάτων για τη Τσικνοπέμπτη, για αγορά και διανομή λαμπάδων και σοκολατένιων αυγών, καθώς και εκτύπωση χιλιάδων προσωπικών επιστολών σε χαρτί και φάκελο πολυτελείας με άγνωστο κόστος. 
3) Μπορεί τελικά να εξοπλίστηκαν τα εργαστήρια φυσικών επιστημών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια αλλά το ερώτημα είναι με χρήματα ποιου; του Υπουργείου Παιδείας ή του Δήμου Φυλής; Πόσα λείπουν όμως ακόμη από τα σχολεία, πόσοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πόσοι διαδραστικοί πίνακες, πόσα εποπτικά μέσα, πόσα ξενόγλωσσα βιβλία θα μπορούσαν να δοθούν σε μαθητές χωρίς να τα επιβαρυνθούν; Σε μια τέτοια εποχή όπου η οικονομική κρίση περιορίζει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και την ομαλή λειτουργία των σχολείων ποιος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί χρήματα για άλλους μη εκπαιδευτικούς σκοπούς; Χρειάστηκε το τέλος της χρονιάς για να ξαναδοθούν απευθείας τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης (21.000 ευρώ) στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, όταν εύκολα διαπιστώνεται ότι τουλάχιστον τα διπλάσια και πλέον χρήματα δαπανήθηκαν για θέματα μη λειτουργίας των σχολείων. 
Επίσης προκύπτουν τα εξής, ακόμα, ερωτήματα: 
1) Πότε διοργανώθηκε και εφαρμόσθηκε από το Δήμο ένα κοινό περιβαλλοντικό πρόγραμμα για τα Γυμνάσια και Λύκεια; πότε έγινε μια ανάλογη δράση; μια εκδήλωση; μια ημερίδα; Το μόνο που διαπιστώθηκε ήταν αποσπασματικά ο ιδιαίτερος κόπος και η προσπάθεια των εκπαιδευτικών και μαθητών σε κάποιες δράσεις στα σχολεία τους στις οποίες κάποιοι έτρεχαν να φωτογραφηθούν , όπως π.χ. η επιτυχία στο μπάσκετ της γυναικείας ομάδας του 2ου ΓΕΛ και η περιβαλλοντική δράση του 1ου Γυμνασίου.
2) Πότε διοργανώθηκαν ημερίδες για θέματα Εκπαίδευσης, Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ασφαλούς Διαδικτύου, Ενδοσχολικής Βίας, ή άλλου επιστημονικού ή πολιτιστικού περιεχομένου. Πότε οργανώθηκε ένας διαγωνισμός έκθεσης, ζωγραφικής;
3) Πότε μειώθηκαν τα μισθώματα στα κυλικεία ώστε να μειωθούν και οι αντίστοιχες τιμές των προϊόντων; Ποιο πρόγραμμα δωρεάν σίτισης υλοποιήθηκε για τους μαθητές;
4) Ποια ήταν η χρηματοδότηση του Ν.Π.Δ.Δ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Δήμο και ποια από το Υπουργείο Παιδείας; Πότε θα γίνει ο οικονομικός απολογισμός για τα δύο σχολικά έτη που διανύθηκαν; Πότε θα γίνει ο έλεγχος από ορκωτό λογιστή καθόσον από τις 3/11/2011 αυτό έχει αποφασισθεί ως έκτακτο θέμα σε σχετική συνεδρίαση και έχει δεσμευθεί πίστωση ποσού 8.000 ευρώ για την σχετική εργασία;
Σε αυτά θα κληθεί να δώσει απαντήσεις ο Θεοδόσης την επόμενη χρονιά. Φυσικά η αποστολή του δεν είναι εύκολη. Ιδιαίτερα γιατί στην παράταξή του δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες της εκπαίδευσης. Γι αυτό και τον έχουν παρατήσει σαν καλαμιά στον κάμπο…
Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Θεοδόση Δρόλια:

Φύλαρχος: Τραγικές διαπιστώσεις για το Δήμο Φυλής, από την «...

Φύλαρχος: Τραγικές διαπιστώσεις για το Δήμο Φυλής, από την «...: Οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γονέων Άνω Λιοσίων Νίκος Χατζητρακόσιας και Ζεφυρίου, Θανάσης Σχίζας, μαζί με τους συνεργάτες τους, σε μια αναμνη...

Τραγικές διαπιστώσεις για το Δήμο Φυλής, από την «έφοδο» της Ένωσης Γονέων στον ΟΣΚ

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γονέων Άνω Λιοσίων Νίκος Χατζητρακόσιας και Ζεφυρίου, Θανάσης Σχίζας, μαζί με τους συνεργάτες τους, σε μια αναμνηστική φωτογραφία,
 από την επίσκεψή τους στον ΟΣΚ
Τις τεράστιες παραλείψεις του Δήμου Φυλής στο θέμα της σχολικής στέγης, διαπίστωσε η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων, κατά την επίσκεψή της στον ΟΣΚ, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013. Τα μέλη της Ένωσης εξεπλάγησαν όταν οι αρμόδιοι διευθυντές του ΟΣΚ τους ενημέρωσαν ότι οι διαδικασίες για την ανέγερση νέων σχολείων έχουν σταματήσει από το 2009. Την κατάσταση περιγράφει ανάγλυφα η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, που καταλήγει ως εξής: "Καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι τα θέματα σχολικής στέγης στη πόλη μας χρονίζουν και δεν αντιμετωπίζονται με το ανάλογο ενδιαφέρον και προτεραιότητα. Διαπιστώνεται στασιμότητα για τα προβλήματα που κατ΄αρμοδιότητα ο Δήμος δύναται και επιβάλλεται έως ένα βαθμό να επιλύσει, κυρίως στα ζητήματα απόκτησης και χαρακτηρισμού σχολικού χώρου προκειμένου να γίνουν απαιτητά τα αιτήματα για την κατασκευή των νέων σχολικών κτιρίων προς τον ΟΣΚ και το Υπουργείο Παιδείας". Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου, επισκέφθηκαν τη Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα σχολικής στέγης που αφορούν τη πόλη μας. Η επίσκεψη κρίθηκε επιβεβλημένη και είχε ουσιαστικά αποτελέσματα καθόσον μέχρι σήμερα αν και είχε ζητηθεί κατ’ επανάληψη από το Δήμο Φυλής και ιδιαίτερα τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας σχετική ενημέρωση, αυτή δεν υπήρξε προς εμάς τους γονείς παρά και την επίσκεψη του κ. Δημάρχου Φυλής με υπηρεσιακούς παράγοντες στον ΟΣΚ τον Ιανουάριο 2013. Η ενημέρωση έγγραφη και προφορική, έγινε από τους τρεις Διευθυντές των Διευθύνσεων Μελετών Έργων, Προγραμματικών Συμβάσεων και Προγραμματισμού & Γηπέδων και αφορούσε κατ’ αρμοδιότητα το σύνολο των εν εξέλιξη θεμάτων σχολικής στέγης που διαχειρίζεται ο ΟΣΚ για τη πόλη μας. Ειδικότερα περιλάμβανε τα εξής: - Για τη κατασκευή του νέου 3ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων στο Ο.Τ. 468 (Μπουμπουλίνας - Νικηταρά- Αντ. Οικονόμου – Μαντώ Μαυρογένους) δεν υπάρχει πρόοδος εργασιών καθόσον απαιτείται σύνταξη κτηματολογικού διαγράμματος και κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης με μέριμνα του Δήμου. 
- Για τη κατασκευή του νέου 8ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων στο Ο.Τ. 2211Α (Πανός - Νιόβης - Ερμού), δεν υπάρχει πρόοδος εργασιών καθόσον απαιτείται σύνταξη κτηματολογικού διαγράμματος και κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης με μέριμνα του Δήμου. Να σημειωθεί ότι υπάρχει σχετική απόφαση ίδρυσης του σχολείου από το Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ/1505/ 24-6- 2011) 
- Για τη κατασκευή του νέου 10ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων σε μόνιμες εγκαταστάσεις στη περιοχή Λεφάντω, διαπιστώνεται ότι στον ΟΣΚ δεν τηρείται ξεχωριστός φάκελος αλλά φαίνεται ότι θα κατασκευαστεί σε κοινό χώρο με το 8ο Δημοτικό στη Ζωφριά. Να σημειωθεί ότι υπάρχει σχετική απόφαση ίδρυσης του σχολείου από το Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ/1505/ 24-6-2011) που θα αξιοποιηθεί για τη προσωρινή λειτουργία του σε αίθουσες βαρέως τύπου στο Ο.Τ. Κ854 στη Δροσούπολη. 
- Για τη κατασκευή του νέου Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων στο Ο.Τ. 1205 (Επιδαύρου – Πατρών-Ερμιόνης-Στυμφαλίας) έχει εκδοθεί η υπ΄αριθμ. 730/12 οικοδομική άδεια και είναι σε εξέλιξη η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, ενώ το έργο προγραμματίζεται να υποβληθεί για ένταξη χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ 2014- 2020 προϋπολογισμού 6.000.000ευρώ. 
- Για τη κατασκευή του νέου Ειδικού Λυκείου Άνω Λιοσίων στο Ο.Τ. 1203 (Μυρτώου Πελάγους – Στυμφαλίας - Επιδαύρου - Διακοφτού), δεν υπάρχει πρόοδος εργασιών καθόσον απαιτείται από το Δήμο σύνταξη εκ νέου πράξης εφαρμογής σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο ΟΣΚ προς το Δήμο στις 16-09-2008. 
- Για το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων στο ΟΤ 1856 (Δ.Ακρίτα - Προποντίδος – Αγ. Ιωάννη Θεολόγου) προβλέπεται από τον ΟΣΚ η κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, όμως δεν υπάρχει πρόοδος εργασιών καθόσον απαιτείται σχετική απόφαση της ΔΕΠ του Δήμου. 
- Για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων στο ΟΤ 360Α (Πηλέως και πεζόδρομου) προβλέπεται από τον ΟΣΚ η επέκταση του προαύλιου χώρου και η κατασκευή χώρων αθλοπαιδιών, όμως δεν υπάρχει πρόοδος εργασιών καθόσον μετά την ανασύνταξη της πράξης εφαρμογής απαιτείται αναγκαστική απαλλοτρίωση με μέριμνα του Δήμου. 
- Για το 3ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων ΟΤ Κ859 ( Ζαλόγγου- Αώου-Βίκου) είναι ακόμη σε φάση μελέτης και η κατασκευή του θα γίνει με αίθουσες βαρέος τύπου την επόμενη διετία με μέριμνα του ΟΣΚ και προϋπολογισμό 700.000ευρώ. 
- Για το 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων εκκρεμει η επέκταση του σχολικού χώρου (αναβάθμιση) για τον οποίο αναγκαεί ο χαρακτηρισμός του «ως σχολικός» με μέριμνα του Δήμου. 
- Για το νέο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, στη περιοχή «Κιάφα», δεν υπάρχει πρόοδος εργασιών καθόσον από τις 19-03-2008 ζητήθηκε από τον ΟΣΚ η παραχώρηση του χώρου και η έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, χωρίς μέχρι σήμερα να υλοποιηθεί με μέριμνα του Δήμου. 
- Γενικότερα για τη δυνατότητα κατασκευής σχολείων με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2007- 2013, ενημερωθήκαμε ότι αυτή έχει κλείσει και δεν περιλαμβάνει πρόγραμμα κατασκευής νέου σχολικού κτιρίου για το Δήμο Φυλής, καθόσον δεν υπήρξαν οι σχετικές προϋποθέσεις που αφορούν κυρίως τη παραχώρηση χώρου. 
- Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ενημέρωση σχετικά με τη προγραμματική σύμβαση με την οποία ο ΟΣΚ ανέθεσε από το 2009 στο τότε Δήμο Άνω Λιοσίων το έργο της «ανάπλασης των σχολικών κτιρίων» με συμβατικό τίμημα το ποσό των 981.816ευρώ. Από το υπόψη ποσό έχουν δοθεί τμηματικά σε έξι δόσεις από τις 18-12-2009 μέχρι και τις 28-12-2012 τα 811.331,18ευρώ για τεχνικές παρεμβάσεις στα 1ο- 2ο - 3ο- 4ο- 5ο- 6ο- 7ο- 8ο- 9ο-10ο Νηπιαγωγεία Άνω Λιοσίων, 1ο- 2ο - 3ο- 4ο- 5ο- 6ο- 7ο- 8ο- 9ο Δημοτικά Σχολεία Άνω Λιοσίων, 1ο-2ο- 3ο Γυμνάσια Άνω Λιοσίων, 1ο ΓΕΛ και ΣΕΚ. Οι εργασίες που προβλέπονται είναι κύριως η τοποθέτηση αλεξικέραυνου σε όλα τα ανωτέρω σχολικά κτίρια και κατά περίπτωση η τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς, στεγανοποιήσεις, εξωτερικοί χρωματισμοί, κατασκευές στεγάστρων, αντικαταστάσεις μπασκετών, επισκευές υδρορροών, υαλοπινάκων, αρμού διαστολής κτλ. Για το σύνολο των υπόψη εργασιών ως γονείς άμεσα ενδιαφερόμενοι για τους χώρους που διαβιούν και εκπαιδεύονται τα παιδιά μας θα ζητήσουμε περαιτέρω αναλυτική ενημέρωση από το Δήμο σχετικά με την υλοποίησή τους και θα προβούμε κατ΄ιδίαν σε κάθε σχολείο στη διαπίστωση εφαρμογής τους. 
Απ’όλα τα ανωτέρω που ενημερωθήκαμε καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι τα θέματα σχολικής στέγης στη πόλη μας χρονίζουν και δεν αντιμετωπίζονται με το ανάλογο ενδιαφέρον και προτεραιότητα. Διαπιστώνεται στασιμότητα για τα προβλήματα που κατ΄αρμοδιότητα ο Δήμος δύναται και επιβάλλεται έως ένα βαθμό να επιλύσει, κυρίως στα ζητήματα απόκτησης και χαρακτηρισμού σχολικού χώρου προκειμένου να γίνουν απαιτητά τα αιτήματα για την κατασκευή των νέων σχολικών κτιρίων προς τον ΟΣΚ και το Υπουργείο Παιδείας. Θα πρέπει για κάθε θέμα να καταγραφούν άμεσα οι λόγοι μη εξέλιξης του και να υπάρξουν ουσιαστικές εκτελεστικές ενέργειες από κάθε αρμόδια υπηρεσία προς κάθε κατεύθυνση. Επιπλέον η ΔΕΠ θα πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο λειτουργίας για τα ζητήματα σχολικής στέγης, καθόσον σύμφωνα το άρθρο 50 του N. 1566/1985 η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας «......παρακολουθεί την ανέγερση των σχολικών κτιρίων, την επισκευή και συντήρησή τους, καθώς και το έργο των σχολικών επιτροπών.....», σε συνδυασμό με τις αρμοδιότητες που παραχωρούνται στη τοπική αυτοδιοίκηση για θέματα παιδείας (άρθρο 94 του Ν. 3852/2010). Ενέργειες όπως η συγκρότηση μόνιμης επιτροπής παρακολούθησης των ζητημάτων σχολικής στέγης και χωροταξικής μελέτης του μαθητικού δυναμικού, επιβάλλεται να γίνουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα που μας δίνεται η εντύπωση ότι έχει αφεθεί χωρίς σχεδιασμό, προγραμματισμό και έμπρακτο ενδιαφέρον. Γνωρίζουμε ότι η ευθύνη για τη «δημόσια και δωρεάν παιδεία» ανήκει στο κράτος, που δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις του, καλούμε όμως και τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, να σεβαστεί την αγωνία και την ανησυχία των γονέων και να ενεργήσει αποτελεσματικά για τη βελτίωση των συνθηκών παιδείας στη πόλη μας.

Φύλαρχος: Τελεσίγραφο του σωματείου στον Μπουραΐμη

Φύλαρχος: Τελεσίγραφο του σωματείου στον Μπουραΐμη: Aπό τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, της Παρασκευής, 24 Μαΐου Τελεσίγραφο επέδωσε το Σωματείο στη διοίκηση του Δήμου Φυλής, με αφορ...

Τελεσίγραφο του σωματείου στον Μπουραΐμη

Aπό τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, της Παρασκευής, 24 Μαΐου

Τελεσίγραφο επέδωσε το Σωματείο στη διοίκηση του Δήμου Φυλής, με αφορμή τη νέα καθυστέρηση στη μισθοδοσία των εργαζομένων αορίστου χρόνου. Όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση, που συνεδρίασε εκτάκτως, το μεσημέρι της Παρασκευής, 24 Μαΐου, αν η διοίκηση δεν δημιουργήσει, άμεσα, ένα αποθεματικό που να καλύπτει τη μισθοδοσία δύο μηνών, όπως προβλέπει ο νόμος, τότε, σε περίπτωση νέας καθυστέρησης, το Σωματείο θα προσφύγει στον Εισαγγελέα, καθώς η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων συνιστά αυτόφωρο αδίκημα. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ακόμα να προκηρύξει δίωρες στάσεις εργασίας στο τέλος της βάρδιας, μέχρι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Κάτι που προβλέπεται για την Τετάρτη, 29 Μαΐου, καθώς θα απαιτηθεί μια διαδικασία για να εκταμιευθεί το ποσόν των 3 εκατ. ευρώ που ενέκρινε, έναντι των αντισταθμιστικών της Χωματερής, η Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ).

Φύλαρχος: Κυματοθραύστης ο Μπράβος

Φύλαρχος: Κυματοθραύστης ο Μπράβος: Ο Κώστας Μπράβος μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων Κυματοθραύστης των αντιδράσεων κατά της διοίκησης του Δήμου Φυλής, για ...

Κυματοθραύστης ο Μπράβος

Ο Κώστας Μπράβος μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Κυματοθραύστης των αντιδράσεων κατά της διοίκησης του Δήμου Φυλής, για τη νέα καθυστέρηση στη μισθοδοσία, αναδείχθηκε ο Ταμίας του Δήμου Κώστας Μπράβος. Την ώρα που οι αιρετοί με πρώτο το Δήμαρχο έλαμψαν δια της απουσίας τους, ανέλαβε ο υπηρεσιακός παράγοντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Φυσικά, σαν παν παλιά καραβάνα, δεν προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση. Είπε τα πράγματα με το όνομά τους και κυρίως ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης στις πληρωμές δεν οφείλεται στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά στην έλλειψη χρημάτων. Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ενιαία Αρχή Πληρωμών μπορεί να βάλει τάξη στην μισθοδοσία και στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στα έσοδα του Δήμου. Αλλά ενώ με το διαδικαστικό μέρος δεν είχε κανένα πρόβλημα, κλήθηκε να απαντήσει και σε πολιτικής φύσεως ερωτήματα για την πορεία των εσόδων, όπως λχ γιατί δεν πληρώνουν νερό και δημοτικό φόρο τα νοικοκυριά και οι ταβέρνες της Χασιάς. Εκεί, χάρη στην ευελιξία του απέφυγε την …κακιά την ώρα κι αναχώρησε, ελπίζοντας ότι δεν θα του ξαναπροκύψει να πληρώνει τις αμαρτίες άλλων…

Φύλαρχος: Ένα νέο αστέρι της αυτοδιοίκησης γεννιέται

Φύλαρχος: Ένα νέο αστέρι της αυτοδιοίκησης γεννιέται: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΒΟΣ Τον φανταζόμασταν συνταξιούχο να ασχολείται με τα οπαδικά του Ολυμπιακού και με τα εγγόνια του. Όμως, μετά από τη μεγαλ...

Ένα νέο αστέρι της αυτοδιοίκησης γεννιέται

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΒΟΣ
Τον φανταζόμασταν συνταξιούχο να ασχολείται με τα οπαδικά του Ολυμπιακού και με τα εγγόνια του. Όμως, μετά από τη μεγαλειώδη εμφάνισή του στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, ο Κώστας Μπράβος έδειξε ότι είναι ένα από τα μεγάλα ταλέντα, που ως είθισται σε αυτή τη χώρα, πάει χαμένος. Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του πάει γάντι κι αυτό που μένει στους θαυμαστές του είναι να τον στηρίξουν για να ανέβει με τον τσαμπουκά στα έδρανα. Δεν έχει σημασία με ποιον επικεφαλής. Ο Μπράβος είναι τοπικό σύμβολο και υπεράνω παρατάξεων. Αρκεί να τον ψηφίσουν οι γάβροι, οι υπάλληλοι του Δήμου, οι πελάτες του λογιστικού γραφείου και οι φίλοι του στην ευρύτερη περιοχή. Και κυρίως τα χασάπικα και οι ταβέρνες, όπου έχει χτίσει τους ατσάλινους κοιλιακούς του. Δύσκολο είναι; 

ΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ


Δημοφιλείς αναρτήσεις Συνεχώς

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
- Πληροφορίες ότι ο Αρβανιτόπουλος ζήτησε έκτακτη συνάντηση με την ΟΛΜΕ Συνεχίζεται η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, τρόπους παράκαμψης της επιστράτευσης αναζητούν οι καθηγητές, α... - Έκτακτο: Πιάσανε τον Τσίπρα! Έκτακτο: Πιάσανε τον Τσίπρα! Του Πίκου Απίκου Στο φρουραρχείο της Βουλής οδηγήθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος τ... - Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του.. Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του.. Καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνο τον Αλέξη Τ... περισσότερα »

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 30 ημέρες

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
- Πληροφορίες ότι ο Αρβανιτόπουλος ζήτησε έκτακτη συνάντηση με την ΟΛΜΕ Συνεχίζεται η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, τρόπους παράκαμψης της επιστράτευσης αναζητούν οι καθηγητές, α... - Έκτακτο: Πιάσανε τον Τσίπρα! Έκτακτο: Πιάσανε τον Τσίπρα! Του Πίκου Απίκου Στο φρουραρχείο της Βουλής οδηγήθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος τ... - Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του.. Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του.. Καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνο τον Αλέξη Τ... περισσότερα »

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
- Έκτακτο: Πιάσανε τον Τσίπρα! Έκτακτο: Πιάσανε τον Τσίπρα! Του Πίκου Απίκου Στο φρουραρχείο της Βουλής οδηγήθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος τ... - Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του.. Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του.. Καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνο τον Αλέξη Τσ... - Δημοφιλείς αναρτήσεις Συνεχώς Δημοφιλείς αναρτήσεις Συνεχώς Πληροφορίες ότι ο Αρβανιτόπουλος ζήτησε έκτακτη συνάντηση με την ΟΛΜΕ Συ... - Στο φως το σκοτεινό μυστικό τη... περισσότερα »

ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ! 5η ΝΥΧΤΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ!

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ! 5η ΝΥΧΤΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ! [image: E-mail] [image: Εκτύπωση] [image: PDF] *[image: sweden]ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ «ΚΑΛΟΥ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!* Για *πέμπτη ημέρα* συνεχίζονται οι *σφοδρές συγκρούσεις *στις *φτωχογειτονιές της Στοκχόλμης*, όπου μένουν κυρίως μετανάστες, ανάμεσα στις *αστυνομικές δυνάμεις *καταστολής και κατοίκους. Την ώρα που στην *Ελλάδα*, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες *πλήττονται *από την *κρίση *και τις *νεοφιλελεύθερες πολιτικές* λιτότητας, *κυριαρχεί μια νηνεμία*, την ίδια ώρα στην Σουηδία, ο *αποκλεισμ... περισσότερα »

ΣΔΙΤ: «μην υπερδαστιολογήσετε τα έργα και προσέξτε αναφορικά με την σύσταση»(το είπαν οι σκωτσέζοι συνεργάτες της κυβέρνησης)

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
*Περιμένανε τις συμβουλές των σκωτσέζων !!!* * * *Ξέραμε ότι ο ΓΑΠ δυσκολεύεται με τα ελληνικά, αλλά και ο Ματζούφας; και ο Τατούλης και ο Σγουρός; * * Δύο χρόνια τώρα μιλάμε για τις φαραωνικές εγκαταστάσεις και για την " εγγυημένη ποσότητα". Ρωτάμε τι θα γίνει αν αλλάξει η σύσταση των απορριμμάτων ή οι απαιτήσεις της νομοθεσίας στα επόμενα 30 χρόνια! * *Ακούσαμε ότι είμαστε κινδυνολόγοι, ακούσαμε ότι δεν είμαστε εμείς γι αυτά, είδαμε όσους αμφισβητούν τις ΣΔΙΤ ή τους υπερασπιστές των ΣΔΙΤ να βλέπουν πόρτα κλπ κλπ! Το μόνο που δεν είπαν είναι ότι δεν μπορούν να μας καταλάβου... περισσότερα »

Έγγραφο - φωτιά για απολύσεις στους δήμους Στις 4 Ιουνίου έρχεται (πάλι) η τρόικα, τυχαίο;

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
ΟΤΑ: ΑΠΟΓΡΑΦΗ - ΕΞΠΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους να αποστείλουν επειγόντως αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν. Θα είναι η δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες και οι απομακρύνσεις. [image: Εγγραφο - φωτιά για απολύσεις στους δήμους] Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο-φωτιά του υπουργείου Εσωτερικών που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», το οποίο ζητά από τους δήμους συμπληρωματικά στοιχεία με την αναλυτική ... περισσότερα »

ο νέος ΟΕΥ για τον ΕΔΣΝΑ (;;;)

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
*διασφάλιση των θέσεων εργασίας **και **του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιώ**ν* *του ΕΔΣΝΑ* *ε**π΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλο **υ*. *Ο ΕΔΣΝΑ έχει ρόλο και αυτός δεν είναι η εξυπηρέτηση των εργολάβων.* *ειπώθηκε από τον εγκέφαλο των ΣΔΙΤ Ματζούφα: στο χέρι των ΦοΔΣΑ είναι να έχουν τον πρώτο λόγο και να είναι αυστηροί στον έλεγχο των ιδιωτών αν θέλουν να το κάνουν... * * **Στη σημερινή Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συζητείται πάλι το σχέδιο του νέου ΟΕΥ*. *Ποιο επιχειρησιακό σχέδιο εξυπηρετεί ο νέος ΟΕΥ; Που στοχεύει; Διασφαλίζεται ο δημ... περισσότερα »

Επανεμφάνιση Στρος Καν και δυσοίωνες προβλέψεις για Ευρωπαϊκή και Ελληνική Οικονομία..

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
Του Αλέξανδρου Κόντη Με ζοφερές προβλέψεις, τόσο για την ελληνική, όσο και συνολικά για την ευρωπαϊκή οικονομία έκανε την επανεμφάνιση του σε οικονομικό ακροατήριο, ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μιλώντας για πρώτη φορά σε διεθνές συνέδριο μετά το γνωστό σκάνδαλο παρενόχλησης εργαζόμενης σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, ο 64άχρονος Γάλλος εξέφρασε την απόλυτη απαισιοδοξία του για το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, την οποία στην ουσία κατηγόρησε για τα δεινά της Ελλάδας. «Η Ευρώπη δυστυχώς δεν λαμβάνει ουσιασ... περισσότερα »

Ο κλειδάριθμος της φυλακής των ενόχων και η τελική ρύθμιση της ζωής των Ελλήνων.

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
*Ποιος σου είπε ότι η Ελλάδα μας γέμισε με ληξιπρόθεσμα χρέη?* *Λάθος μεγάλο! Οι χωματερές μας θα γεμίσουν με ληξιπρόθεσμους ταγούς και λαγούς που θα προσπαθήσουν να φύγουν από την λαική οργή αλλά στο τέλος θα καταλήξουνν στα αζήτητα της Ιστορίας.* *¨Μα τι είναι αυτά που λες?¨ ρώτησε την κυρία Ευφημία την γειτόνισσα μας ένα νέο παλληκάρι την στιγμή που μονολογούσε η καημένη αγανακτισμένη επιστρέφοντας από κάποια υπηρεσία.* *..Όλα τα σφάζουν , όλα τα μαχαιρώνουν, ΟΛΑ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ, συνέχισε να μονολογεί.* *Μας δίνουν μάλιστα και το κλειδί του παραδείσου που επαγγέλονται!! Να αυτό πο... περισσότερα »

Η μαστεκτομή και η λοβοτομή..

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
Του Στέλιου Κούλογλου Δύο πρόσφατες ανακοινώσεις μας θύμισαν πόσο θρησκόληπτη είναι η χώρα. Η μία ήταν η *ανακοίνωση του Αμβρόσιου*, με την οποία ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κήρυξε τον ιερό του πόλεμο εναντίον του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου το οποίο θα επιφέρει «την επικράτηση της αμαρτίας και της διαστροφής». Μας περιμένει κάτι σαν τη Δευτέρα Παρουσία: «Η Ομοφυλοφιλία, η πορνεία και κάθε είδους διαστροφή θα κυριαρχήσουν ολόγυρα και οι έμποροι ναρκωτικών καθώς και τα "βαποράκια" τους θα κινούνται ελεύθερα!». Μέχρι και «ο Γυμνισμός θα είναι ελεύθερος!». Ο Αμβρόσιος, που έχει υιοθ... περισσότερα »

Να ασκηθεί δίωξη στον Βενιζέλο λένε γνωστοί ποινικολόγοι

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
[image: Να ασκηθεί δίωξη στον Βενιζέλο λένε γνωστοί ποινικολόγοι] Να ασκηθεί δίωξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο για υπεξαγωγή της λίστας Λαγκάρντ αλλά και ψευδομαρτυρία υποστηρίζουν γνωστοί ποινικολόγοι οι οποίοι μίλησαν στο koutipandoras.gr. Υπενθυμίζεται ότι *ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως μη αρμόδιος υπουργός, αλλά ως απλός βουλευτής, κρατούσε επί επτά μήνες τη λίστα στο σπίτι του, ενώ όφειλε να την έχει διαβιβάσει στις αρμόδιες Αρχές, δεδομένου ότι, όπως αποκαλύφθηκε, η λίστα έφθασε επίσημα στη χώρα μας για φορολογική χρήση.* Διαβάστε τις απόψεις τους: [image: Σπύρος Φυτράκης:] Σπύρος... περισσότερα »

Αντιρατσιστικό-σοκ> Σκληροί χαρακτηρισμοί Βενιζέλου για Σαμαρά και οργή από τις εβραικές κοινότητες της Ευρώπης.

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 1 ώρα
Eνα νέο μέτωπο με το Ισραήλ ανοίγει ο Ελληνας πρωθυπουργός αποσύροντας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κι αυτό ενώ επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για το κοινό ελληνοισραηλινό υπουργικό συμβούλιο. Οι Ισραηλινοί με κάθε τρόπο, πολύ ανοιχτά και επιτακτικά έχουν ζητήσει από τον Σαμαρά να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με ημερομηνία 17-5-2013 ζητεί από την "κυβέρνηση και τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να υπερβούν τις μεταξύ τους διαφορές και *να θωρακίσουν νομοθετικά τη δημοκρατία στη χώρα μας*..." Αντ΄αυτού βλέπουμ... περισσότερα »

Καλως ορίσατε στον φαρισαικό-δολοφονικο κόσμο της πλουτοκρατίας

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
Η Λιβύη πριν την πτώση του Καντάφι. Τα ΜΜΕ γιατί δεν μιλάνε τώρα για την Λιβύη; *1. Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.* *2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο. * 3. Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα. *4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οι... περισσότερα »

Η Ισλανδία διέκοψε μονομερώς τις συνομιλίες ένταξης στην ΕΕ, η Ουγγαρία συγκρίνει τη Μέρκελ με τον Χίτλερ και τους ναζί

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
Αποδοκιμάζουν Γερμανία και ΕΕ Ούγγροι και Ισλανδοί! *Η Ισλανδία διέκοψε μονομερώς τις συνομιλίες ένταξης στην ΕΕ, η Ουγγαρία συγκρίνει τη Μέρκελ με τον Χίτλερ και τους ναζί * Διέκοψε επ' αόριστον -ίσως και για πάντα!- με μονομερή της απόφαση τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ η νέα δεξιά κυβέρνηση της Ισλανδίας. Πριν καν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο η κυβέρνησή τους, τα δύο κόμματα που θα τη συγκροτήσουν συμφώνησαν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα ότι σταματούν τις ενταξιακές συνομιλίες που είχε αρχίσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που κυβερνούσε τη χώρα μέχρι τα τέλη... περισσότερα »

Όταν το νερό είναι δημόσια υπόθεση οι πολίτες κινητοποιούνται!

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Κ136 Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Λευκού Πύργου στις *26 Μαΐου 2013*γιορτάζοντας τα 2 χρόνια συνεχούς δράσης της Κίνησης! Μετά από 2 χρόνια επιστρέφουμε στον τόπο όπου γεννήθηκε η ιδέα της Κίνησης 136. Δύο χρόνια αγώνων και προσπαθειών, ώστε να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση και να περάσει η ΕΥΑΘ στα χέρια των πολιτών! Καταφέραμε να πλησιάσουμε το... στόχο μας ! Η Ένωση όλων των συνεταιρισμών νερού που έχουν ιδρυθεί ανά γειτονιά είναι γεγονός. Η κατάθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ΤΑΙΠΕΔ μας φέρνει πιο κοντ... περισσότερα »

Δεν το έκανα εγώ! Τ΄ ορκίζομαι!

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
Έχουμε φτάσει στο σημείο, σαν Έλληνες, να αυτοπροσδιοριζόμαστε από το τι δεν είμαστε. Η καθημερινότητά μας είναι μια δικαιολογία προς αποφυγή επιβολής διαφόρων ειδών τιμωρίας. Δεν έκλεψα εγώ, δεν τους ψήφισα εγώ, δεν είμαι φασίστας εγώ, δεν είμαι υπόδουλος εγώ, δεν βλέπω τηλεόραση εγώ, δεν πληρώνω εγώ... οι άλλοι το κάνουν. Να εκείνος. Κι εκείνος. Κι ο άλλος. Καθένας προσπαθεί να αποδείξει ότι ανήκει σ΄εκείνους που δεν τα έφαγαν μαζί. Πως είναι από τους τιμημένους ιδιωτικούς υπαλλήλους κι όχι από τους κηφήνες του δημοσίου. Κι αν σε τσακώσουν? Δεν είμαι από τους κακούς υπαλλήλους ... περισσότερα »

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Απογραφή εξπρές σε δήμους και άμεσες απολύσεις

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
*Αντίστροφη μέτρηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Το υπ. Εσωτερικών ζητά από τους δήμους να αποστείλουν αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν. Ποια διαδικασία θα ισχύσ**ει * ** *Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο - φωτιά του υπουργείου Εσωτερικών που αποκαλύπτει την Παρασκευή η εφημερίδα "Το Έθνος", το οποίο ζητά από τους δήμους συμπληρωματικά στοιχεία με την αναλυτική καταγραφή των νομικών προσώπων στους ΟΤΑ α' βαθμού, καθώς και του προσωπικού που απασχολούν.* *Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε νέα απογραφή - εξ... περισσότερα »

1. Σγουρέ, τελικά η οικογένεια Χατζηγιαννάκη πόσα έχει τσεπώσει από τον ΕΔΣΝΑ τα τελευταία 25 χρόνια; Ο ΔΣΑ τί λέει;

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
*Απόσπασμα από το άρθρο τ**η**ς** **Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, Κυριακή **17 Ιουλίου 2011,<< **Στον αέρα οι 4 μονάδες για τα σκουπίδια >>.* [image: Ο ΧΥΤΑ Φυλής, στον οποίο καταλήγουν σήμερα απορρίμματα από όλη την Αττική, σύντομα θα βρεθεί στα όρια του κορεσμού.] * * *Το προτεινόμενο σχέδιο προγραμματικής σύμβασης ουδέποτε εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΣΚΝΑ όπως ορίζει ο νόμος, παρότι το προσπάθησε η διοίκησή του, γιατί στερείτο νομιμότητας όπως είχαμε επισημάνει στο Δ.Σ. Επιχειρήθηκε με γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του ΕΣΔΚΝΑ Ευάγγελου Χατζηγιαννάκη και τη σύμφ... περισσότερα »

«Λεφτά υπάρχουν». Αλλά…

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
«Λεφτά υπάρχουν». Αλλά… Ποιος δήμος έχει πάρει τα περισσότερα χρήματα για ληξιπρόθεσμα και έχει εξοφλήσει τα λιγότερα; Η απάντηση είναι ο Δήμος Φυλής για τον οποία εγκρίθηκαν 37 εκατ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο προκειμένου να εξοφλήσει παλαιά τιμολόγια προς τους προμηθευτές του και μέχρι σήμερα, έχει «ρίξει» στην αγορά της περιοχής του μόλις 1 εκατ. ευρώ! Εδώ κολλάει το «λεφτά υπάρχουν». Αλλά…

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο δήμο Φυλής

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο δήμο Φυλής Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα υγείας και να υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις σε κινητή ιατρική μονάδα, θα έχουν οι δημότες του *Δήμου Φυλής* στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με τον Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος εκπονεί πρόγραμμα Προληπτικής Υγιεινής και Αγωγής Υγείας με τίτλο «Νοιάζομαι για την υγεία μου», με την χορηγία της εταιρείας Coca Cola 3Ε. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των κατοίκων του Δήμου μας. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, μεγ... περισσότερα »

Από το ΥΠΟΙΚ το Π.Δ. για την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
Από το ΥΠΟΙΚ το Π.Δ. για την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα Το *υπουργείο Οικονομικών* είναι εκείνο που θα αποφασίσει για τον χρόνο έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που είχαν στον ιδιωτικό τομέα οι δημόσιοι υπάλληλοι. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης *Αντώνη Μανιτάκη*, από το υπουργείο έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με την αναγνώριση, για βαθμολογική και μισθολογική ένταξη, της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, που διαθέτουν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν υπαχθεί... περισσότερα »

Πυρά Παναγιωτακόπουλου σε Βενιζέλο και μέλη Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
Πυρά Παναγιωτακόπουλου σε Βενιζέλο και μέλη Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ Eπίθεση εναντίον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, *Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.* Στην επιστολή του με παραλήπτες τον πρόεδρο του κόμματος αλλά και όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αφου αναφερεται ότι «αν συνεχίσετε συμπορευόμενοι με την Κυβέρνηση Σαμαρά, το μόνο που θα πετύχετε είναι η εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ» τονίζεται: «*Δεν το βλέπετε; Δεν σας πονάει; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι βουλιάζουμε στον ωκεανό της συντήρησης, γιατί μάθαμε να κολυμπάμε σε άλλα νερά; Όταν οι λάθος ... περισσότερα »

Αντιδήμαρχος Λέσβου: Αρνούμαι να στείλω στο ΥΠ.ΕΣ. τα στοιχεία των ΝΠΔΔ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
Αντιδήμαρχος Λέσβου: Αρνούμαι να στείλω στο ΥΠ.ΕΣ. τα στοιχεία των ΝΠΔΔ Την άρνηση της να αποστειλει στο ΥΠ.ΕΣ στοιχεία του προσωπικου «που υπηρετεί στο Ν.Π.Δ.Δ μας καθώς επίσης και το ποσό της επιχορήγησης που λαμβάνουμε από τον Δήμο», ανακοίνωσε στον δήμαρχο της Λέσβου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληέγγύης» του δήμου, *Αναστασία Αντωνέλλη.* Στο εγγραφο της προς τον δήμαρχο κ. Δ. Βουνάτσο η κα Αντωνέλλη αναφερει ότι «με το παρόν έγγραφό μου, έχοντας πλήρη επίγνωση της πράξης μου και αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη, σας ενημερώ... περισσότερα »

Νομικά Πρόσωπα ΟΤΑ: Ετοιμάζουν απολύσεις ανά Αποκεντρωμένη

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
Νομικά Πρόσωπα ΟΤΑ: Ετοιμάζουν απολύσεις ανά Αποκεντρωμένη Συμπληρωματικά στοιχεία για τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων και των περιφερειών ζητά μέχρι τις 31 Μαΐου με έγγραφο του το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ετοιμάσουν τις τελικές λίστες με τους υπό κατάργηση – συγχώνευση ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ανάλογη με αυτή των 86 οργανισμών των δήμων της Αττικής που δημοσιοποίησε την προπερασμένη Τετάρτη η *aftodioikisi.gr. * Στο έγγραφο που δημοσιεύεται στον Τύπο το υπουργείο ζητά από τους δήμους να αποστείλουν εντός της επόμενης εβδομάδας αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς π... περισσότερα »

ΚΕΔΕ: Δεν θα πληρώσει η Τ.Α. το «νοικοκύρεμα» του κράτους

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
ΚΕΔΕ: Δεν θα πληρώσει η Τ.Α. το «νοικοκύρεμα» του κράτους «*Η ΚΕΔΕ εκφράζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση ότι η Αυτοδιοίκηση της χώρας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνηγορήσει στο να μπει οριστική «ταφόπλακα» στη λειτουργία των δήμων, των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών τους*«. Αυτο τονίζει σε ανακοίνωση της η *ΚΕΔΕ* με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων των δήμων και χιλιάδες απολύσεις σ΄ αυτά αλλά και σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο ζητά από τους δήμους να αποστείλουν επειγόντως ... περισσότερα »

Σγουρός: Πάνω από 20 εκατ. ευρώ χρωστά το δημόσιο στον ΕΔΣΝΑ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
Σγουρός: Πάνω από 20 εκατ. ευρώ χρωστά το δημόσιο στον ΕΔΣΝΑ Σε άμεσες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, που φτάνουν τα 25,6 εκ. ευρώ προχωρά ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ, κ. *Γιάννη Σγουρού*. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της 23ης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και σύμφωνα με την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών ο κύριος και βασικός οφειλέτης του Συνδεσμου είναι οι διάφοροι φορείς του ελληνικού δημοσίου (δήμοι, νοσοκομεία... περισσότερα »

Θέλεις δουλειά; Πήγαινε στο ΜΕΓΚΑ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
Αρθρογράφος: Γιώργος Ανανδρανιστάκης Ιερή αγανάκτηση είχε καταλάβει, τόσο τον παρουσιαστή όσο και την ρεπόρτερ του ΜΕΓΚΑ. Μα είναι δυνατόν, Νίκο μου, να δίνουν 17 ευρώ την ημέρα για δουλειά στα χωράφια και να πηγαίνουν μόνο ξένοι; Που είναι οι Έλληνες, τι περιμένουν με τέτοια ανεργία; Μόνο 28 έλληνες και πάνω από 1.200 ξένοι υπέβαλλαν αίτηση, υπερθεμάτισε ο ιδιοκτήτης του χωραφιού. Ούτε οι γιοι μου δεν έρχονται να δουλέψουν στα χωράφια, καλή μου κυρία. Και με τι ασχολούνται οι γιοί σας, ρώτησε η ρεπόρτερ. Είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου, απάντησε ο χωραφάς. Ήταν τόσο αγανακτισμέ... περισσότερα »

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ..

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
*μαρία αλεξανδράκη* Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ (ΒΛ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥ ­ΛΟΥ ΑΝΝΟΥΛΑ ) ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ.....ΚΟΙΤΑ­ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑ...ΓΕΝΝΑΕ­Ι ΤΟ ΝΕΟ....ΚΙ Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΚΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ....ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΣΟΙ ΚΑΡΠΕΡΟΙ ΜΑΖΙ....ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ...ΕΤΣΙ­ ΔΕ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΕΣ...­ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ... "Το παλιό πεθαίνει, το νέο γεννιέται. Με γνώση, εμπειρία και νεανική ορμή, να τολμήσουμε μια νέα αρχή για την Ελλάδα μας!"

Η ανάπτυξη ξεκίνησε............από τους πλειστηριασμούς.......

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
[image: facebook] *μαρία αλεξανδράκη* ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ......Ε­ΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ,ΟΤΙ Ο ΤΣΑΛΑΚΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙ ΓΚΟΥΛΑΓΚ .... Σε πλειστηριασμό βγαίνει η κινητή και ακίνητη περιουσία της βιομηχανίας πλαστικών σωλήνων Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος, που έχει κηρυχθεί σε πτώχευση και αποτελούσε θυγατρική της εισηγμένης στο χρηματιστήριο άλλοτε κραταιάς εταιρείας Πετζετάκις. Ο πλειστηριασμός,­ που θα γίνει στις 27 Ιουνίου 2013 στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει τα οικόπεδα, τα κτίρια και τον παραγωγικό και υποστηρικτικό εξοπλισμό που διαθέτει η ... περισσότερα »

Οικονομία-LEFT

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
[24/05/2013 14:04] «Υπνοβάτες» οι Ευρωπαίοι ηγέτες O Economist προειδοποιεί: η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την Ευρώπη [24/05/2013 14:04] Να γίνει δημοψήφισμα στην Αττική για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ Αίτημα για για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στηΣυνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη, σχετικά με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο», Γ. Βαρεμένος, Ερμίνα Κυπριανίδου , Δημ. Τσουκαλάς και ο επίσης περιφερειακός σύμβουλος Χρ. Καπάταης [24/05/2013 13:33] Αποψίλωση... περισσότερα »

Κοινωνία-LEFT

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
[24/05/2013 15:53] Υπόθεση Αλεξανδρόπουλου: «μια δική που δεν έγινε» (το βίντεο της εκδήλωσης) Μάθετε την συγκλονιστική ιστορία του ακούγοντας τους ομιλητές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου στην ΕΣΗΕΑ [24/05/2013 15:52] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Ύδρα Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε περίπου στις 12.00 στη Ύδρα και καίει δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση. [24/05/2013 15:40] Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει μισθολογική και βαθμολογική υποβάθμιση εκπαιδευτικών Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης για νέα σοβαρή μείωση αποδοχών στο... περισσότερα »

Πολιτική-LEFT

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
[24/05/2013 15:44] Εκδήλωση ALTER SUMMIT στην Θεσσαλονίκη Την Τρίτη 28 Μάη, στις 7:30, στην πλατεία Ναυαρίνου [24/05/2013 15:37] "Να κλείσουν τα κρατητήρια-κολαστήριο της Ομόνοιας" Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του Τμήματος Δικαιωμάτων [24/05/2013 15:35] Πωλείται όπως είναι... ιδιωτικοποιημένο Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη για την Εφημερίδα των Συντακτών (24-5-2013) [24/05/2013 14:18] Π. Σκουρλέτης: Δεν μπορεί η ενημέρωση να αντιμετωπίζεται σαν μια οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική δράση Συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στο ρααδιόφωνο της ΝΕΤ [24/05/2013 13:20] Δέν... περισσότερα »

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 ώρες
Δελτίο Τύπου με κοινή Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κ. Ζαχαριά και Θ. Πετράκου για την Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων mouzakisστοSyrizaΠριν από 3 δευτερόλεπτα Μετά τη συζήτηση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα ημερήσιας διάταξης: Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος και Κωνσταντίνος Ζαχαριάς δήλωσαν: 1. Η Γ.Γ του ΥΠΕΚΑ κα Μαρία Ευαγγελίδου ουσιαστικά «άδειασε» τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου από την έως τώρα ακολουθουμένης πολιτικής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ιδιαίτερα από την Ανακοίνωση το... περισσότερα »

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 15 ώρες
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δένδια για την πρόσληψη εταιριών security για να φυλάσσουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών mouzakis2στοSyrizaΠριν από 5 ώρες Μπορεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του κ. Δένδια να μη δίνονται σαπούνι και απορρυπαντικά στους κρατούμενους μετανάστες «επειδή δεν υπάρχουν κονδύλια», εντούτοις, βρέθηκαν χρήματα, και μάλιστα πολλά, για τις ιδιωτικές εταιρίες security που θα αναλάβουν τη φύλαξή τους. Μπορεί να «μην υπάρχουν κονδύλια» για τους αναπληρωτές καθηγητές που θα απολυθούν, εντούτοις, βρέθηκαν χρήματα, και μάλι... περισσότερα »

Στο ΣΕΕΔΔ οι καταγγελίες για τη στάση του κ. Σγουρού.

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 15 ώρες
* * *Στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προσέφυγε η Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων , εναντίον του Περιφερειάρχη, κ. Γ. Σγουρού.* ** *Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:* «Με βασικό «μπούσουλα» την απρόσκοπτη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τα τέσσερα εργοστάσια της Αττικής, κινείται ο Κ. Σγουρός, ο ΕΔΣΝΑ και η περιφέρεια Αττικής. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η εκτίμηση αυτή, με τη συνεχιζόμενη άρνησή τους να απαντήσουν σε κρίσιμα ζητήματα, που άπτονται της νομιμότητας και του ουσιαστικού περιεχομένου των διαγωνισμών. Πέρα από την ... περισσότερα »

Οχι περί, αλλά υπέρ Αριστεράς

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 15 ώρες
*Οταν ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα* όπως ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει σε ένα κορυφαίο σημείο εκλογικής απήχησης, περίπου ανάλογο με το ποσοστό των αριστερών σε μια κοινωνία συν εκείνων που έχουν αρχίσει να προσδοκούν στην Αριστερά, δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά του. *Ο πρώτος *είναι να επιμείνει στη ριζοσπαστική πολιτική πρόταση, που ήδη έτυχε της επιδοκιμασίας των αριστερών και πλέον ενδιαφέρει και όσους άλλους έτειναν ευήκοον ους στην πολιτική του, *με **σκοπό* να διευρύνει ακόμα περισσότερο την επιρροή και την απήχησή του, πάντα στη βάση του ριζοσπαστικού αριστερού του προγράμματος. *Η δ... περισσότερα »

Το κομματικό σύστημα ένα χρόνο μετά τις εκλογές

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 15 ώρες
*Ανάλυση* *του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ* Πριν από ένα χρόνο, οι εκλογές της 6ης Μαΐου αποτέλεσαν *τομή* στη σύγχρονη ελληνική πολιτική και εκλογική ιστορία. Το αποτέλεσμα αποδείχθηκε καταστροφικό για τα παραδοσιακά κόμματα της διακυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και, τουλάχιστον για το ΠΑΣΟΚ, σημείο μη-επιστροφής. Η σημασία της λαϊκής ετυμηγορίας ήταν τριπλή: *Πρώτον*, σηματοδότησε την πρωτοφανή πολιτική χρεωκοπία και την εκλογική κατάρρευση του δικομματικού συστήματος, που συγκροτήθηκε μετά τη δικτατορία, αλλά και του ισχύοντος εκλογικού συστήματος. *Δεύτερον*, απονομιμοποίησε κοινωνικά την εφαρμοζόμενη ... περισσότερα »

In the mind of Harry Klynn: Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ PSI ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜ...

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 15 ώρες
In the mind of Harry Klynn: Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ PSI ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜ...: Λουκάς Παπαδήμος, 9 Μαρτίου 2012 σε διάγγελμα του προς τον Ελληνικό λαό (διαβάζοντας): “Με την μείωση του χρέους κατά π... Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ PSI ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ** ** * * * Λουκάς Παπαδήμος, 9 Μαρτίου 2012 σε διάγγελμα του προς τον Ελληνικό λαό (διαβάζοντας): “Με την μείωση του χρέους κατά περίπου 105 δις Ευρώ…”* *Η σημερινή αποκάλυψη:* *Το δημόσιο χρέος στα επίπεδα προ μνημονίου ήταν στα 309 δις. Που είναι αυτοί που έλεγαν ότι το χρέος μειώθηκε κατά 100 δις ευρώ από το PSI; **Το χ... περισσότερα »

In the mind of Harry Klynn: ΣΑΜΑΡΕΙΟ ΣΤΙΓΜΑ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
In the mind of Harry Klynn: ΣΑΜΑΡΕΙΟ ΣΤΙΓΜΑ: Ο άνθρωπος έχει το στίγμα, πάει τελείωσε… Κομανέτση, μετά τους Αλβανούς που μας τους φόρτωσες στην πλάτη χωρίς κανένα απολύτως μετα.. ΣΑΜΑΡΕΙΟ ΣΤΙΓΜΑ Ο άνθρωπος έχει το στίγμα, πάει τελείωσε… Κομανέτση, μετά τους Αλβανούς που μας τους φόρτωσες στην πλάτη χωρίς κανένα απολύτως μεταναστευτικό σχέδιο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μας κουβαλάς και τους Κινέζους! Μπορείς να μας πεις Μπαρκαρούτσο ποιος έχει σειρά μετά τους Κινέζους; Πότε ξαναβγαίνεις μωρή τσούχτρα στη ζητιανιά; .

Εχουν έτοιμο τον Βορίδη σε περίπτωση που ο Ρουπακιώτης βρει την χαμένη του αξιοπρέπεια και παραιτηθεί!

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
«Ταφόπλακα» στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη επιχειρεί να βάλει η ΝΔ, η οποία σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στην Βουλή, αποφάσισε ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές και ότι η ΝΔ δεν θεσπίζει ιδιώνυμο αδίκημα, καθώς αυτό θα παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης. Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος το γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. *Π. Μπαλτάκος*, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, κ. *Χρ. Λαζαρίδης*, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. *Χ. Αθανασίου*, ο πρώην υπουργός κ. *Πρ. Παυλόπουλος*, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. *Αθ. Μπούρας* και ο π... περισσότερα »

Μ’ ΕΝΑ ΑΡΛΕΚΙΝ ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
*Του Καρτέσιου* Διαβάζω την είδηση ότι η τρόικα θέλει να καταργήσει όσους περιορισμούς ισχύουν σήμερα για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το υπουργείο Εργασίας μελετά το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, αναζητώντας τη λύση για την άρση των περιορισμών. «Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το ενδεχόμενο της αύξησης του επιτρεπόμενου μηνιαίου ορίου απολύσεων από το 5% που είναι σήμερα στο 10% του εργατικού δυναμικού μιας επιχείρησης. Το νέο σύστημα αφορά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Συγκεκριμένα, εξετάζεται να αυξηθούν τα όρια των ... περισσότερα »

Economist:Οι "υπνοβάτες" στο χείλος του γκρεμού!

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
Την ώρα που η ευρωζώνη αναζητά απεγνωσμένα κάποια ώθηση, η αναβλητικότητα που επιδεικνύουν οι ηγέτες της ευρωζώνης αποτελεί ανησυχητική εξέλιξη, προειδοποιεί στο τελευταίο του τεύχος ο Economist. Όπως σημειώνει το βρετανικό περιοδικό η Σύνοδος Κορυφής της Τετάρτης πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, με τους πρωθυπουργούς και τους προέδρους της ΕΕ να περνάνε ένα μάλλον χαλαρό απόγευμα συζητώντας για την φοροδιαφυγή και την ενεργειακή πολιτική. Οι πολυτάραχες συσκέψεις της περασμένης χρονιάς, όπου κρινόταν κυριολεκτικά το μέλλον του ευρώ, φαίνεται να ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Τώρα ... περισσότερα »

avanti popolo: Η απάντηση της Έλλης Στάη στη Χρυσή Αυγή

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
avanti popolo: Η απάντηση της Έλλης Στάη στη Χρυσή Αυγή: Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ κ. Έλλη Στάη απάντησε στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που της καταλόγιζε εμπάθε... Η απάντηση της Έλλης Στάη στη Χρυσή Αυγή Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ κ. Έλλη Στάη απάντησε στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που της καταλόγιζε εμπάθεια και παραπληροφόρηση στη παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης (Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ) Η ανακοίνωση της Έλλης Στάη: Η σιωπή, ενίοτε, δείχνει αδιαφορία, απαξίωση, ενδεχομένως και φόβο. Επειδή, ό... περισσότερα »

Τι δουλειά έχει η ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή;

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
*“ Η κυβερνώσα Δεξιά είναι έτοιμη να παζαρέψει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αν εξασφαλίσει προθυμία της ΧΑ για κάποιο είδος συνεργασίας ”* Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές προσπαθειών δημοσιογραφικών κύκλων που διατηρούν σχέσεις με την Συγγρού και το Μαξίμου είτε να «αποναζικοποιήσουν» την Χρυσή Αυγή, είτε να εμφανίσουν εικόνα διάσπασης στο εσωτερικό της, με κάποιους σκληρούς και αμετανόητους και κάποιουςκοινοβουλευτικότερους και ηπιότερους. Μάλιστα φθάνουν να θέτουν το ερώτημα κατά πόσο η ΧΑ θα ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί με άλλο κόμμα σε περίπτωση ακυβερνησίας της χώρας. Το... περισσότερα »

ΤΖΑΜΠΑ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ Η ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" 1500 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
ΓΙΑ ΤΟΝ "ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ" ΕΧΟΥΝ ΔΩΡΟ Η ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΒΛΑ? «Γίναμε ‘κόκκινο πανί΄ για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της Αστυνομίας». Αυτά υποστήριξαν συνδικαλιστές αστυνομικοί, που πραγματοποίησαν το πρωί ένστολη διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων για τα μεταλλεία χρυσού και τον τραυματισμό ενός 27χρονου συναδέλφου τους «Το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι ... περισσότερα »

Εισπρακτικές Εταιρείες: Ένας πρώην υπάλληλος εξομολογείται !!!

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
Όταν “αγοράζεις” το χρέος κάποιου, δεν είσαι εταιρεία. Είσαι νταβατζής Ο Ηλίας Π. είναι άνεργος από επιλογή.Μέχρι πρότινος εργαζόταν σε εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών. Παραιτήθηκε πριν από μερικούς μήνες γιατί, όπως λέει σήμερα ο ίδιος, «… κανείς δεν πρέπει να ξεπουλά την αξιοπρέπειά του για 300 ευρώ τον μήνα».Τόσα έπαιρνε για ένα πεντάωρο ασταμάτητων τηλεφωνικών ενοχλήσεων προς δανειολήπτες και οφειλέτες που αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και πάσης φύσεως άλλες υπηρεσίες.«Οι εισπρακτικές εταιρείες είναι…ό,τι πιο εφιαλτικό έχω βιώ... περισσότερα »

(Η πράσινη Βασούλα είναι μέσα); Τα ονόματα στην Εισαγγελία

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
*Μία ημέρα μετά την ενημέρωση του πρώην Προέδρου της Βουλής Κου Απόστολου Κακλαμάνη για τη σοβαρότατη υπόθεση για τις υπουργικές μίζες, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Δ. Φράγκος, προσήλθαν στον Εισαγγελέα και προσεκόμισαν όλα τα στοιχεία και τα ονόματα που αφορούσαν το συγκεκριμένο θέμα.* * **Ήδη στη Βουλή δημιουργήθηκε έντονη ανησυχία για το «ποιοι είναι οι πέντε υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που παραλάμβαναν τις βαλίτσες με το μαύρο πολιτικό χρήμα από επιχειρηματίες». Η Δικαιοσύνη, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκαν οι σοβαρότατες καταγγελίες στη «Ζούγκλα» ... περισσότερα »

(Η πράσινη Βασούλα έκανε το θαύμα της); ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
Έβγαλε την ουρά του απέξω ** *«Να μην βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για κανέναν πολιτικό ακόμη και για εμένα τον ίδιο» έλεγε συμβουλευτικά στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο κατά τη διάρκεια της εκπομπής του «Άγνωστος Μ» στη WEB TV της Ζούγκλας ο Απόστολος Κακλαμάνης.* * Ήταν άραγε προφητικά αυτά τα λόγια του πρώην προέδρου της Βουλής, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και σημερινού βουλευτή; **Προφανώς, διότι πλην αλέκτωρ φωνήσαι ο κ. Κακλαμάνης με ανακοίνωση του σπεύδει να προκαταλάβει καταστάσεις, όσον αφορά την πορεία αποκάλυψης των στοιχείων που αφορούν την υπόθεση χρηματισμού από ισχυρούς... περισσότερα »

Θέλουμε έναν λαό ΑΓΩΝΙΣΤΗ που θα διεκδικεί όσα του αξίζουν

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν θέλει έναν λαό επαίτη που θα παρακαλάει από τον κάθε τυχαίο δολοφόνο για ένα πιάτο φαί. Θέλουμε έναν λαό ΑΓΩΝΙΣΤΗ που θα διεκδικεί όσα του αξίζουν.. ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ την υπερηφάνεια του λαού μας για μερικές ψήφους παραπάνω.. Βέβαιως και μέσω των δράσεων αλληλεγγύης μας προσφέρουμε σε Ανθρώπους τα απαραίτητα ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να στήσουμε σόου με κάμερες και να κοροιδέψουμε τον λαό μας.. Γιατί ακόμα και αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ... Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Tο ανοιχτό χέρι που ζητάει ελεημοσύνη να γίνει σφιχτή γροθιά που θα τους γκρεμίσει...

Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του..

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του.. Καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνο τον Αλέξη Τσίπρα,αν το αφήσει έτσι για την πορεία που θα πάρει αυτό το ιστορικό κόμμα. Τέλος σε περίπτωση που η ηγεσία δεν αντιδράσει,υπό την λαική απαίτηση όπως πρέπει,τονίζουμε στους αγωνιστές της αριστεράς ότι δεν υπάρχει θέση για αυτούς στην νέα μορφή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και στην προσπάθεια εισόδου του στο σύστημα.. ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ

ΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΤΩΡΑ.

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 16 ώρες
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ανάγκη απο ξεπουλημένους συνδικαλιστές,καμία ανάγκη από τελειωμένα ζόμπι του ΠΑΣΟΚ. Ξεκαθαρίζουμε σε συγκεκριμένα άτομα ότι ΔΕΝ πρόκειται να τους αφήσουμε να αλωνίζουν στο κόμμα,και να μας δημιουργούν μόνο προβλήματα. ΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΤΩΡΑ.