Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΘΩΜΑ ΜΠΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ..


ΔΗΛΩΣΗ ΘΩΜΑ ΜΠΙΖΑ Η Ρένα Δούρου έχει απόλυτο δίκιο. Οι μνημονιακοί τα μαζεύουν αλλιώς τα σκουπίδα. Ο περίφημος που λέει στην ανακοίνωση της η μονταζιέρα του ΠΑΣΟΚ και ο κύριος Σγουρός που κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του κόμματος , δεν είναι τίποτα άλλο , παρά η μεγάλη μπίζνα που έχει στηθεί μεταξύ των εργολάβων -επενδυτών και μια κάστας υπουργών, περιφερειαρχών και δημάρχων της οποίας ηγείται ο ίδιος ο κύριος Σγουρός. Αυτή η μπίζνα για την οποία έχει δείξει ενδιαφέρον ακόμα και η ίδια... περισσότερα »

Ηρώ Ζερβάκη : Προς δήθεν «θιγόμενους από τη δήλωση της Ρένας Δούρου»


ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ: *«Λαγός την φτέρη έσειεν, κακό της κεφαλής του»* Στους δήθεν «θιγόμενους» από τη δήλωση της Ρένας Δούρου ότι «αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός», θα θυμίσουμε ορισμένα θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής: 1. Τον Μάρτιο 2013 ανατράπηκε η βασική αρχή του Περιφερειακού Σχεδιασμού που προβλέπει ότι κάθε διοικητική περιφέρεια επεξεργάζεται και διαθέτει τα απορρίμματα στα διοικητικά της όρια, καθώς με Υπουργική Απόφαση στην Αττική «θάβονται» σκουπίδια ΚΑΙ από την Πελοπόννήσο. Δεν είδαμε μέχρι σήμερα κανένα... περισσότερα »

ΦΥΛΗ΄΄ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ΄΄.Φάκελος Χωματερή: Η αλήθεια ειπώθηκε στο Τσουκλίδι (βίντεο)


ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ *Γράφει ο Παραπονιάρης* Την Τετάρτη 19/2/14 ο ξαναγεννημένος Σύλλογος Τσουκλιδίου πλαισιωμένος από νέα δυναμικά άτομα κατόρθωσε να κάνει αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ούτε ο Δήμος Φυλής, αν και το είχε υποσχεθεί, μια Ημερίδα με θέμα την Χωματερή Φυλής. Κατάφερε να ενημερώσει δεκάδες δημότες και σχεδόν όλες τις παρατάξεις του Δήμου. Στην ημερίδα ενημερώθηκαν από τον Θωμά Μπιζά μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Χαρίλαο Μαρμάρου μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φυλής για όλες τις εξελίξεις στο θέμα της Χωματερής. Έμαθαν επίσης για το τι ετοιμάζουν για την περιο... περισσότερα »

Γεννάτε όμως η απορία, γιατί τώρα ορίζονται τόσοι αναπληρωτές αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι; Αυτοί θα πληρώνονται έξτρα όπως πληρώνονται δήμαρχος και αντιδήμαρχοι; Ιδού η απορία.


Αναπληρωτές αντιδημάρχους και εντεταλμένους για το 2014 όρισε ο Δήμαρχος Φυλής στην 2ή απόφασή του για το νέο έτος. Συγκεκριμένα για το Ζεφύρι όρισε: - Το Δημοτικό Σύμβουλο* Δρόλια Θεοδόση* αναπληρωτή τοπικό Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου και εντεταλμένο για: Την εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος, του προϋπολογισμού και για το ΚΑΠΗ στη Δ.Ε. Ζεφυρίου. - Το δημοτικό σύμβουλο *Κλαπάκη Μανούσο* ως εντεταλμένο για θέματα φύλαξης και ποιότητας ζωής στη ΔΕ Ζεφυρίου. Αναλυτικά όλοι οι αναπληρωτές αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι είναι εδώ. Γεννάτε όμως η ... περισσότερα »

Οι «Άσχετοι με τις τεχνικές της μίζας, της αρπαχτής και της εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων» ξέρουν να μαζεύουν, αλλιώς τα σκουπίδια.


Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την δήλωση της υποψήφιας για την περιφέρεια Αττικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και αφού πρώτα δούλεψε η μονταζιέρα απομονώνοντας μία πρόταση από το σύνολο και την ουσία της δήλωσης, φαίνεται ξεκάθαρα και η εμμονή που έχουν τα στελέχη της μίας(;) εκ των δύο μνημονιακών «συνιστωσών» της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνουν την καθόλου τυχαία εμπάθεια και αποστροφή στον κλάδο, πριν δυόμιση χρόνια περίπου αποκαλούσαν οι υπουργοί της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (κ.κ.Κουκουλόπουλος – Καστανίδης) τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων «ΚΑΜΟΡΑ των σκουπιδιών» και ήθελαν μετά μανίας να τους απολύσουν και να δώσουν την αποκομιδή απορριμμάτων στους εργολάβους ενώ στην άθλια και μαύρη προπαγάνδα τους να λοιδορήσουν τους εργαζόμενους χρησιμοποιούσαν δημοσιογράφους του δεκάρικου (mega….μου).
Επειδή τα λεφτά είναι …ΠΟΛΛΑ! Οι μνημονιακοί, δέσμιοι των εργολαβικών συμφερόντων, θέλουν να δώσουν στους ιδιώτες να διαχειρίζονται τα σκουπίδια από την αποκομιδή ως και την τελική διάθεση για να κερδοσκοπούν, σε βάρος των χιλιάδων εργαζομένων που θα ρίξουν στον Καιάδα της ανεργίας και θα προσλάβουν λιγοστούς παρέχοντας «μαύρη εργασία» με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, αλλά και σε βάρος των πολιτών που θα πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη για δεκαετίες όπως ακριβώς έκαναν και με τις εθνικές οδούς.

Κατά αυτή την έννοια οι αντιμνημονιακοί, πρωτίστως οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγματι μαζεύουμε αλλιώς τα σκουπίδια και θα ανατρέπουμε με τους αγώνες μας τους σχεδιασμούς αποκομιδής – διαχείρισης και διάθεσης των μνημονιακών, που είναι βλαπτικοί για τους εργαζόμενους, τους πολίτες και το περιβάλλον.

Ακολουθεί δελτίο τύπου της Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α που απαντά στο ΠΑΣΟΚ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Ρένα Δούρου έκανε τη δήλωση, «αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός», όμως, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., προτίμησε να στοχοποιήσει την ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε καμία περίπτωση δεν θέλει να εμπλακεί σε έναν κομματικό «πόλεμο» εν’ όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών με αιχμή τα σκουπίδια ή άλλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Φαίνεται όμως πώς οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν γίνει εφιάλτης στην ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθώς δεν επέτρεψαν στη συγκυβέρνηση να υλοποιήσει τα σχέδιά της και να εκχωρήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα που πιστά υπηρετεί.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ποτέ δεν κρύφθηκε είχε και έχει συγκεκριμένη πρόταση για την ορθολογική και φιλική στο περιβάλλον και τους πολίτες Διαχείριση των Απορριμμάτων για την οποία μάχεται και αγωνίζεται σε όλα τα επίπεδα!!!
«Οι “αντιμνημονιακοί”, όπως η ηγεσία  της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., δεν μαζεύουν με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια με τους “μνημονιακούς” γιατί απλώς δεν τα μαζεύουν. Είναι γνωστό όταν επί μήνες κάνουν απεργίες ή εμποδίζουν με κάθε τρόπο, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να γίνουν οι διαγωνισμοί για να υλοποιηθεί  ο σχεδιασμός για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό όλου του συστήματος των απορριμμάτων», σχολίασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ήταν πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα. Και τώρα που πλησιάζει η ώρα που κανείς δεν θα ασχολείται πλέον με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., γίνεται όλο και πιο μεγάλη η απογοήτευση. Δεν κατάφεραν να υπογράψουν τα συμβόλαια του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και να επιβαρύνουν πολίτες και περιβάλλον. Όπως λέει και το σχόλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., «δεν κατάφεραν να μας κάνουν μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».
Καλό είναι οι συντάκτες του σχολίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Εξ’ άλλου είτε «μνημονιακά» είτε «αντιμνημονιακά» οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μαζεύουν τα σκουπίδια χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρόβλημά τους είναι μόνο τα «πολιτικά σκουπίδια».
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια και δεν ντρέπονται γι’ αυτό που κάνουν. Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να ντρέπονται. Αυτοί που έλαβαν «πέτσινα» πτυχία για να το παίζουν μεγάλοι και τρανοί. Και ο νοών νοείτω κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.!!!
 http://www.askota.gr

Άνοιξε ο δρόμος για πλατύ συντονισμό συλλογικοτήτων

Πρωτοβουλία συνεννόησης

Με
τη συνάντηση των συλλογικοτήτων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (22-23
Φλεβάρη, στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ), μετά από πρόσκληση της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, έκλεισε ο κύκλος
μιας νέας προσπάθειας συνεννόησης ενός ποικιλόμορφου «μπλοκ» κοινωνικών
δυνάμεων, κατά κανόνα με κινηματική κατεύθυνση. Ο κύκλος αυτό ξεκίνησε με μια
αντίστοιχη
συνάντηση
συλλογικοτήτων της Β. Ελλάδας
, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (25
Γενάρη), μετά από πρόσκληση της ΠΡΩΣΥΝΑΤ και της Πρωτοβουλίας για την κοινωνική
διαχείριση των απορριμμάτων. Στο ενδιάμεσο διάστημα υπήρξε ηλεκτρονική ενημέρωση
και επικοινωνία εκατοντάδων φορέων και συλλογικοτήτων, σωματείων εργαζομένων
στην αυτοδιοίκηση και αυτοδιοικητικών σχημάτων. Υπόψη όλων είχε τεθεί συγκεκριμένη
πρόταση για ένα πλαίσιο συντονισμού και κοινών δράσεων.
 
Ο διάλογος αυτός υπήρξε, κατά τα φαινόμενα, αποδοτικός, αφού: 
• αναγνωρίστηκε η ανάγκη
του συντονισμού και των κοινών δράσεων, ιδιαίτερα στην περίοδο που
διανύουμε, κατά την οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση
δημοπράτησης, με ΣΔΙΤ, πλήθους φαραωνικών μονάδων επεξεργασίας
σύμμεικτων απορριμμάτων, σε όλη την Ελλάδα. 
• υπήρξε ευρεία
συναίνεση στο πλαίσιο του συντονισμού και των κοινών δράσεων, που
προτάθηκε. Παρόλα αυτά, αποφασίστηκε να δοθεί η ευκαιρία κάποιων πιθανών
βελτιώσεων, που θα επιτρέψουν την υιοθέτησή του από όσο γίνεται
περισσότερους φορείς και συλλογικότητες. Στην οριστική του μορφή θα
δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα ανοίξει η διαδικασία
της συνυπογραφής του. 
• έγιναν πολλές
προτάσεις για τις μορφές και το περιεχόμενο του συντονισμού, αλλά,
κυρίως, για το περιεχόμενο των εξωστρεφών κοινών δράσεων.




Κατά
τη διάρκεια του διήμερου, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις πολιτικές που
ακολουθούνται, για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων και της αυτοδιοίκησης, για
το ρόλο των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, των τεχνικών και του ΤΕΕ. Κυρίως, όμως,
αναλύθηκαν οι εμπειρίες από τους υπαρκτούς αγώνες στα διάφορα μέτωπα που έχουν
ανοίξει και σε αυτά του πρόσφατου παρελθόντος, σε μια προσπάθεια αναζήτησης
εκείνων των προϋποθέσεων που θα τους κάνουν αποτελεσματικούς και νικηφόρους.
Ενδιαφέρουσα πτυχή της συνάντησης ήταν και η παρουσίαση πολλών κοινωνικών
πρωτοβουλιών και καλών πρακτικών από διάφορες περιοχές της χώρας (π.χ. τη
Μύκονο, την Τήνο, την Ικαρία, τον Πύργο, το Κιάτο, την Καλαμάτα κ.ά.).
Η
συμμετοχή δεν περιορίστηκε στους φορείς και τους πολίτες της Αττικής, αφού
πήραν μέρος συλλογικότητες από τη Θεσσαλονίκη, από τη Στερεά (Λαμία, Λιβαδειά,
Θήβα), από τη Δυτική Ελλάδα (Αστακό, Πάτρα, Πύργο), από την Πελοπόννησο (Καλαμάτα,
Άργος, Κόρινθο, Κιάτο, Ξυλόκαστρο) και από νησιωτικές περιοχές (Τήνο, Μύκονο,
Ικαρία). Σημειώνουμε, επίσης, την παρουσία και συμμετοχή στο διάλογο της ΠΟΕ
ΟΤΑ. Στα αξιοσημείωτα και σε αυτά που χρήζουν ερμηνείας είναι η απουσία
σωματείων εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση και των δημοτικών αρχών της Αττικής
(είχαν προσκληθεί όλες).