Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο ΟΑΕΔ ανάβει (ξανά) φωτιές στην κυβέρνηση



Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και το "μήνυμα ενότητας" της κυβέρνησης, κατά τη δήλωση του πρωθυπουργού, η (προαναγγελθείσα) αποπομπή του Ηλ. Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ προκαλεί νέες τριβές στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Αν και η εξέλιξη αυτή ήταν ουσιαστικά προδιαγεγραμμένη, ύστερα από τις αντιδράσεις των τελευταίων εβδομάδων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταγγέλλουν τον υπουργό Εργασίας για την πρωτοβουλία του και με σχεδόν πανομοιότυπο λόγο μιλούν για κινήσεις που δεν προάγουν το πνεύμα της κυβέρνησης συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε μέσω διαρροών "το λιγότερο άκομψη" την αποπομπή Κικίλια, προσθέτοντας ότι "δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης".

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ, με επίσημη ανακοίνωση, επισημαίνει ότι "τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης".

Στη θέση του κ. Κικίλια ορίστηκε ο Θ. Αμπατζόγλου, πρώην διοικητής του ΙΚΑ επί κυβέρνησης Ν.Δ. και νυν πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη:
Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου νέος διοικητής του ΟΑΕΔ


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου