Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

SOSτε το ΝΕΡΟ29

Εγραψε:
Pitsirikos

Καλησπέρα σας, ονομάζομαι Αρχοντόπουλος Γιώργος και εργάζομαι στην ΕΥΑΘ (ύδρευση αποχέτευση Θεσσαλονίκης). Είμαι και συνδικαλιστής. Τι να κάνω; Κάποιοι πρέπει να τρέξουμε. Πάντως, στις εκλογές κατεβαίνουμε χωρίς παρατάξεις (πλην του ΠΑΜΕ), ανεξάρτητα με το τι ψηφίζει ο καθένας, σε κοινό ψηφοδέλτιο, τώρα απολογούμαι που συνδικαλίζομαι, είδες που μας κατάντησαν παλιοί συνδικαλιστές και ΜΜΕ; Το Σωματείο μας έχει ξεκινήσει από το 2008 ένα αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της πόλης μας.

Αν δε γνωρίζετε εμάς (το blog μας εδώ http://seeyath.blogspot.gr/), σίγουρα έχετε δει την φωτογραφία του Γ. Παπανδρέου με το μπλουζάκι «ΕΥΑΘ, Δεν Πωλείται», δικό μας το μπλουζάκι, δικιά μας και η φωτογραφία.

Στις 28 Μάρτη, καλέσαμε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (γέμισε, πάνω από 300 άτομα) από όπου και προέκυψε το Συντονιστικό Πολιτών και Φορέων SOSτε το ΝΕΡΟ.

Επειδή πολλοί είμαστε μέσα σε αυτό και μερικοί έχουν διαφορετική άποψη για το τι πρέπει να γίνει (κοινωνική διαχείριση, δημοτικοποίηση, κρατικό, κ.α) θέσαμε ως όρο ότι στόχος είναι πρώτα να το σώσουμε από τους βαρόνους του νερού και μετά αποφασίζουμε τι θα γίνει.

Ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη ξεκινήσει, Μεγάλη Δευτέρα κλείνει η πρώτη φάση, και υπολογίζουν, μέχρι Οκτώβρη, να έχει ξεπουληθεί.

Θέλουμε βοήθεια!

Αυτή την στιγμή ενημερώνουμε συμπολίτες μας, ζητάμε την διενέργεια Δημοψηφίσματος (όπως σε Ιταλία, Γερμανία, Βιέννη) απο τους Δήμους.

Ο αγώνας είναι δύσκολος, συνέταιρος της SUEZ είναι -ποιος άλλος;- ο Άκτωρας.

Η ΕΥΑΘ είναι κερδοφόρος, καθαρά 18 εκατομμύρια, 35 εκατομμύρια αποθεματικό, και την πουλάνε γύρω στα 100!

Της χρωστάνε περίπου 55, άρα, όπως καταλαβαίνετε, σε μια χρονιά τα βγάλανε τα λεφτά τους.

Φαντάζομαι, ως ευαισθητοποιημένος, γνωρίζετε αρκετά για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Μας έκανε θέμα και ο Εξάντας (Αυγερόπουλος) θα παίξει γύρω στον Ιούνη.

Αυτά!

Σας ευχαριστούμε!

Το συντονιστικό Πολιτών και Φορέων SOSτε το ΝΕΡΟ, σας καλεί στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ στο σιντριβάνι, στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Απρίλη.

Την Μ.Δευτέρα λοιπόν, ημέρα που κλείνει η πρώτη φάση του διαγωνισμού πώλησης του νερού της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες, θα πραγματοποιηθούν δρώμενα με βασικό θέμα την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Θα υπάρχουν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, ομάδες παιδιών που θα ζωγραφίσουν για το νερό, ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις συνέπειες τις ιδιωτικοποίησης.

Ενώ σε όλη της Ευρώπη οι εταιρείες ύδρευσης επιστρέφουν στο Δημόσιο, το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει κανονικά τον διαγωνισμό πώλησης της ύδρευσης της Θεσσαλονίκης σα να μην γνωρίζει ότι το μοντέλο έχει αποτύχει εντελώς! Καλούμαστε λοιπόν εμείς να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

ΟΧΙ στη δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου ύδρευσης.


Το ΝΕΡΟ είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό, δεν πωλείται!
http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου