Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Σύνταγμα 28/4/2013: Απολύστε την Κυβέρνηση!



(ο τίτλος του άρθρου είναι από πανό που είδαμε στην Πλ. Συντάγματος)
Σήμερα, Κυριακή ένα μέρος του κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα συγκέντρωσης στην Πλατεία Συντάγματος, την μέρα και την ώρα που πραγματοποιούνταν η κοινοβουλευτική συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση της τρόικας. 
Το blog μας βρέθηκε εκεί για να συμμετάσχει αλλά και να εξάγει συμπεράσματα για τα χαρακτηριστικά της κινητοποίησης. 
Συνολικά, η κινητοποίηση δεν είχε ιδιαίτερη μαζικότητα και αποτελούνταν από ένα δυναμικό της αριστεράς και των άλλων αγωνιζόμενων δυνάμεων σε συνδυασμό με ένα κόσμο σωματείων του δημοσίου (πχ. ΟΛΜΕ). 
Φυσικά η έλλειψη μαζικότητας, την ημέρα ψήφισης ενός πολύ σημαντικού νομοσχεδίου πρέπει να ερμηνευτεί. Ή θα τα ρίξουμε στο λαό γενικά, ή θα το αποδώσουμε απλά σε οργανωτικά ζητήματα ή θα δώσουμε μια άλλη εξήγηση.
Γνώμη μας είναι ότι ο ουσιαστικός λόγος σχετίζεται με το γεγονός ότι μετά από 3 χρόνια μεγάλων αγώνων όπου έγινε φανερό ότι απέναντι στο λαό υπάρχει κυνικά αντιδημοκρατική χούντα υπάρχει ανάγκη αλλαγής του χαρακτήρα του αγώνα...
...δεν κατεβαίνουμε πλέον με την αίσθηση ότι ο αγώνας φέρνει άμεσα αποτέλεσματα. Αυτό έχει γίνει φανερό.
...άρα...
...για να κατέβει ο λαός ξανά πιο μαζικά απαιτείται σχέδιο πολιτικής νίκης - σχέδιο ανατροπής της υπάρχουσας πολιτικής εξουσίας και εγκαθίδρυσης νέας σε φιλολαική και ριζοσπαστική κατεύθυνση. Εγκαθίδρυσης νέας πολιτικής εξουσίας με αριστερό πρόγραμμα πολιτικής διεξόδου που θα απαντά με βάση το πως θα υπάρξει διέξοδος για την χώρα και πως θα ικανοποιηθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες όπως το ζήτημα της εργασίας του λαού ή το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. 
Τότε ο λαός θα κάνει μαζικό πολιτικό κίνημα με μαζικά χαρακτηριστικά. Χωρίς γραμμικές αναφορές, απαιτείται το ιστορικό ανάλογο του κινήματος ανατροπής της χούντας. Μόνο που στο τέρμα δεν υπάρχει μια νέα αστική κυβέρνηση αλλά απαιτείται κυβέρνηση με βάση τις συμπαραταγμένες δυνάμεις της αριστεράς σε διαλεκτική με το εργατικό κίνημα και συνολικά τις εργαζόμενες κοινωνικές μερίδες και τη νεολαία.
Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφίες από την κινητοποίηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου