Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Troika Days #1: Στον Στουρνάρα η Τρόικα, με μενού απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις

Troika Days #1: Στον Στουρνάρα η Τρόικα, με μενού απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις
Ξεκίνησαν πριν λίγο, στο υπουργείο Οικονομικών, οι διεργασίες για απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, φορολογικό με το κλιμάκιο της τρόικας να συναντάται με τον Γ. Στουρνάρα με την απαίτηση να εισρεύσουν στα ταμεία των δανειστών 12,5 δισ. ευρώ.



Υπό το βάρος των αποκαλύψεων του ΔΝΤ ότι έγιναν "λάθη" στο πρόγραμμα διάσωσης και έπρεπε να γίνει "κούρεμα" του χρέους το 2010, καθότι πλέον κρίνεται μη βιώσιμο, η τρόικα αναμένεται να απαιτήσει την συνέχιση της λανθασμένης πολιτικής με άμεση απόλυση 2000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του Ιουνίου, ασχέτως που κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέρρεαν το σαββατοκύριακο ότι αυτές μετατίθενται για τον Ιούλιο.

Αντίστοιχα, μέχρι τα τέλη του 2013 θα απολυθούν άλλοι 2000 δημόσιοι υπάλληλοι. Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλούν για μια ρύθμιση, που θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή, και θα εξειδικεύει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εθελούσια έξοδο 4,000 υπαλλήλων των υπό συγχώνευση δημόσιων φορέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι θα αποχωρούν με μειωμένη σύνταξη κερδίζοντας 3 πλασματικά χρόνια.


Όσο για το πρόγραμμα κινητικότητας, η τρόικα αναμένεται να απαιτήσει ονόματα και διευθύνσεις 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, που θα προκύψουν από τους υπό κατάργηση δημόσιους οργανισμούς και φορείς.

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι κι αυτές στο τραπέζι, γιατί οι δανειστές ζητούν άμεσα οικονομικά αποτελέσματα. Μεταξύ των ακινήτων του Δημοσίου, που τίθενται προς εκποίηση είναι και το Σκοπευτήριο Καισαριανής, πράγμα που τελικώς δεν διέψευσε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Όσο για το φορολογικό, η τρόικα απαιτεί την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και αύξηση της φορολόγησης ακινήτων και την επιβολή τέλους στα αγροτεμάχια. Επίσης, οι δανειστές απαιτούν περαιτέρω «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, καθώς από την 1η Ιουλίου επίκειται απελευθέρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Πηγή: beta.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου