Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Δημοσκόπηση VPRC: Προβάδισμα +2,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, πραγματική πρώτη δύναμη η Αποχή - Υπέρ του ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της δημόσιας περιουσίας η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών

Δημοσκόπηση VPRC: Προβάδισμα +2,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, πραγματική πρώτη δύναμη η Αποχή - Υπέρ του ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της δημόσιας περιουσίας η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών



Την αυταπόδεικτη κενότητα των χαζοχαρούμενων ψευδοκυβερνητικών φληναφημάτων περί τεχνητής αισιοδοξίας όταν τα πάντα καταρρέουν αποδεικνύει η νέα μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για τον μήνα Απρίλιο και για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγή και του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο". Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται με άνετη διαφορά που φτάνει το +2,5%. Η διαφορά αυτή προκύπτει μετά από πτώση κατά -1,5% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας πριν από έναν μήνα για κάθε ένα από τα δύο πρώτα κόμματα, ενώ πτώση καταγράφει και η ΔΗΜΑΡ κατά -1%. Αντιθέτως, σημαντική άνοδο κατά +2% καταγράφει η Χρυσή Αυγή που για πρώτη φορά - και δη σε δημοσκόπηση της VPRC- φτάνει το 13%, ενώ ανοδικά κινούνται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, το ΚΚΕ και παραδόξως το ΠΑΣΟΚ. Η κατάταξη των κομμάτων παρουσιάζεται ακριβώς ίδια με τον προηγούμενο μήνα, με τη διαφορά ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν πλέον ξεπεράσει τη ΔΗΜΑΡ κατά +1,5% από την ισοπαλία της προηγούμενης έρευνας. 
Πάντως ως πραγματικά πρώτη δύναμη επανέρχεται δυναμικά η Αποχή με το Λευκό και το Άκυρο, η οποία αθροίζει το θεαματικό 36,9%, ποσοστό που ξεφεύφει κατά πολύ περισσότερο από το φαινομενικό +7,4% από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα ποσοστά των τελευταίων ανάγονται επί του συνόλου χωρίς την Αποχή και τους (σε κάθε περίπτωση περιορισμένους, άρα μη καθοριστικούς για τη συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση) Αναποφάσιστους, συνεπώς στο σύνολο είναι αρκετά μικρότερα. Μάλιστα, η Αποχή τείνει να προσεγγίσει το αθροιστικό ποσοστό όλων όσοι εκδηλώνουν κομματική προτίμηση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι επιλογές στην ερώτηση περί "καταλληλότερου πρωθυπουργού", αφού ο Κανένας σαρώνει,  διαψεύδοντας τις δημοσκοπικές κατασκευές των εντεταλμένων δημοκόπων που θέλουν να επιβάλουν τον φερόμενο ως πρωθυπουργό άχρηστο πολιτικάντη ως..."καταλληλότερο".

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποιοτικά ευρήματα της δημοσκόπησης. Ως σημαντικότερο εύρημα όλων εκλαμβάνεται η πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, κατά την οποία Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΙΔΙΩΤΩΝ.

Εξίσου θετική είναι και η εικόνα που παρουσιάζεται σχετικά με την τοποθέτηση των πολιτών απέναντι στο Μνημόνιο. Και πάλι η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ των αντιμνημονιακών ορθολογικών θέσεων, καθιστώντας σαφή την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη ξεπουληματική πολιτική της ανελλήνιστης χουντάρας: επαναφορά του κατώτατου μισθού, φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου εναντίον του βιαίως επικυρίαρχου Βορρά κλπ.
Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος
ΠΗΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ: Αυγή - Στο Κόκκινο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου