Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γαλατσίου: Ανοικτή συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα "ΜΜΕ και Πολιτισμός σήμερα"

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γαλατσίου: Ανοικτή συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα "ΜΜΕ και Πολιτισμός σήμερα"
Τετάρτη 15 Μάη στις 7.00 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γαλατσίου διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: "ΜΜΕ και Πολιτισμός σήμερα".

Στην εποχή της πιο βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και αξιακής κρίσης, της πιο τραγικής φθοράς και αποσάρθρωσης  που υφίσταται η χώρα και η κοινωνία, τα ΜΜΕ της διαπλοκής και της χειραγώγησης έχουν «αναβαθμισμένο» καταστροφικό ρόλο και ο πολιτισμός είναι από τους καίριους στόχους της εντεινόμενης επίθεσης.

Γιατί η γνώση, η παιδεία, και η κουλτούρα δημιουργούν αντιστάσεις σε σχέδια απάνθρωπων οικονομικών μοντέλων.

Όσο οι πολίτες απομακρύνονται από την «μιντιακή» αναπαράσταση της ζωής τους, όσο παίρνουν οι ίδιοι τα ηνία της τύχης τους στα χέρια τους, όσο θ' αποκτούν τον πολιτισμικό λόγο, τόσο αυτά τα Μέσα θα αποσαρκώνονται από τη στίλβη τους, θα αποδυναμώνονται και θα κατρακυλούν στην ευτέλεια και τελικά στην απόρριψη τους εκ μέρους της κοινωνίας των πολιτών.

Την ίδια ώρα, κάποια άλλα Μέσα, μαζί με τους ανθρώπους του πολιτισμού και  η αριστερά  με τους  αφυπνισμένους και αντιστεκόμενους πολίτες μπορούν και πρέπει να είναι το ανάχωμα στην καταβαράθρωση και η ελπίδα για μια άλλη κοινωνία.

Εισηγητές οι δημοσιογράφοι:

Κώστας Αρβανίτης - Διευθυντής ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5
Πέτρος Κατσάκος - Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου