Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στον Ξενώνα Προσφύγων «ΑΡΣΙΣ»

Βόλος, 30 Απριλίου 2013
Δελτίο Τύπου
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στον Ξενώνα Προσφύγων «ΑΡΣΙΣ»
Την Τρίτη 30 Απριλίου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επισκέφτηκε τον Ξενώνα Ασυνόδευτων Παιδιών Αλλοδαπών – Προσφύγων «ΑΡΣΙΣ» στη Μακρινίτσα.
Αφορμή για τη συγκεκριμένη επίσκεψη αποτέλεσε το γεγονός ότι το πρόγραμμα χρηματοδότησης στο οποίο υπάγεται ο συγκεκριμένος ξενώνας αλλά και όλες οι δομές της «ΑΡΣΙΣ» δεν προκηρύχθηκε ακόμη, πράγμα που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει από την 1η Απριλίου. Η συγκεκριμένη δομή υποστήριξης ανηλίκων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο (75%) και από το Ελληνικό Κράτος (25%).
Παρόλα αυτά οι δομές της ΑΡΣΙΣ, ανάμεσα στις οποίες και ο Ξενώνας της Μακρινίτσας, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα που έχουν ξεκινούν από το 2010, αφού ακόμη και σήμερα το κράτος δεν έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, έχοντας οφειλές. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πρόγραμμα του 2013 βρίσκεται «στον αέρα» έχουν οδηγήσει διάφορες δομές στα πρόθυρα κλεισίματος, ενώ μερικές έχουν ήδη αναστείλει τη διαδικασία ένταξης νέων προσφύγων.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αφού μίλησε με τους εργαζόμενους και τα φιλοξενούμενα παιδιά και ξεναγήθηκε στο χώρο δήλωσε σχετικά:
Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή δομές σαν αυτή του Ξενώνα Ανηλίκων στη Μακρινίτσα να κινδυνεύουν να κλείσουν επειδή το αρμόδιο Υπουργείο αδιαφορεί και δεν ολοκληρώνει τις διαδικασίες για την εκταμίευση των χρηματοδοτήσεών του. Η εξαιρετική δουλειά των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δέκα μήνες, φαίνεται στην ποιότητα των εγκαταστάσεων μα πάνω από όλα στο βλέμμα και το χαμόγελο των φιλοξενούμενων παιδιών.
Παιδιά τα οποία φυγαδεύτηκαν από τις χώρες τους χωρίς την οικογένειά τους, κυνηγημένα από πολεμικά ή απολυταρχικά καθεστώτα. Η κοινωνία μας δέχεται αυτά τα παιδιά αλλά η πολιτεία αδιαφορεί πλήρως. Είναι διατεθειμένη να βρεθούν τα 30 περίπου αυτά παιδιά στο δρόμο και οι απλήρωτοι αλλά επίμονοι εργαζόμενοι του Ξενώνα χωρίς δουλειά, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τέτοιου τύπου προγράμματα για να παρουσιάσει ένα επίπλαστο πρωτογενές πλεόνασμα.
Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε ώστε να παραμείνει ο Ξενώνας της ΑΡΣΙΣ. Και όχι απλώς να παραμείνει αλλά να ενισχυθεί και να συνδεθεί και με άλλες μορφές και δομές αλληλεγγύης. Άλλωστε πάντα στους δύσκολους καιρούς, ο λαός μας στηριζόταν στην κοινωνική αλληλεγγύη για να ξεπεράσει σκοπέλους σαν αυτούς που βιώνουν καθημερινά Έλληνες και πρόσφυγες στην Ελλάδα των μνημονίων και της ανθρωπιστικής κρίσης.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου