Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Καραμέρο τι δουλειά έχεις εσύ στις περιφερειακές εκλογές με τη Δούρου;


Καραμέρο τι δουλειά έχεις εσύ στις περιφερειακές εκλογές με τη Δούρου;

Όταν ο 16χρονος Σογρώιγ Σορεμαράκ (έτσι τον προσφωνούσαν οι κολλητοί του από τον αναγραμματισμό του «Γιώργος Καραμέρος» που ακούγεται σαν ρώσικα) έκανε άνω κάτω το πλούσιο προάστιο των Θρακομακεδόνων τον χειμώνα του 1991 οργανώνοντας την πρώτη κατάληψη στην Αττική του Γενικού Λυκείου της περιοχής, δεν ήταν παρά ένας λίγο άχαρος οργισμένος Πατησιώτης, γιος μιας κομμώτριας και ενός μηχανικού αυτοκινήτων που μεγάλωσε στην Οδό Φυλής και μετακόμισε σε ένα αυθαίρετο χαμόσπιτο στο Βόρειο Μενίδι.
«Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;» του έλεγαν οι Οννεδίτες της νεόπλουτης γειτονιάς του νέου του σχολείου. Αυτό το «Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;» τον ακολουθούσε από τότε καθώς κάπως έτσι, σαν «καταληψίας» βρέθηκε για σπουδές στην Αγγλία, προσλήφθηκε μετά από χρόνια αμισθίας στον ΑΝΤ1 και έφαγε τη λάντζα με το κουτάλι σε διάφορα αφανή πόστα. Στα 22 του αποκάλυψε το κύκλωμα υιοθεσιών στο Δημοτικό βρεφοκομείο Αθηνών και έδωσε το στίγμα του στην πιάτσα. Δεν δούλεψε ποτέ σε δελτίο ειδήσεων των 8 ως ρεπόρτερ αλλά μεγάλωσε κοντά στον Γιώργο Παπαδάκη και έγινε γνωστός μάλλον για λάθος λόγο.
Ποιος θα περίμενε εξάλλου ότι εκείνος ο άχαρος που αντικαθιστά τον Παπαδάκη τα καλοκαίρια, μαζί με τον Σπύρο Χαριτάτο μετά από ιδέα του Γιάννη Μιχελάκη, (διευθυντή ειδήσεων τότε του ΑΝΤ1) θα γινόταν γνωστοί κάνοντας «κατάληψη» σε μια εμβληματική lifestyle ζώνη της τηλεόρασης απαλείφοντας τον τίτλο του Πρωινού Καφέ και ειρωνευόμενοι από τα ζώδια μέχρι τη χρήση της εγκυμοσύνης που κάνουν οι παρουσιάστριες της ζώνης.
Ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί εκτός. «Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;» θα μπορούσε να του πει κάποιος. Το 2011, προσωρινά μακριά από τις τηλεοπτικές υποχρεώσεις «ξαναβρήκε τον εαυτό του» λένε οι άνθρωποι που τον ξέρουν.
Από το 2009 ήταν σιωπηρά μέλος (για πρώτη φορά σε κόμμα) των Οικολόγων Πράσινων αν και η οικογένειά του ανήκε στον χώρο του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Τον Μάιο του 2012 ήταν υποψήφιος στη Β΄Αθήνας όπου άνετα βγήκε πρώτος σε σταυρούς, περισσότερους και από την επικεφαλής του κόμματος. Στους Οικολόγους τον αντιμετώπισαν αρχικά ως celebrity και πολύ σύντομα ως σοβαρό εσωκομματικό αντίπαλο
Η έμπνευση όμως του συνομήλικού του και επίσης καταληψία του 1991, Αλέξη Τσίπρα, περί «κυβερνώσας Αριστεράς» στέρησε από τους Οικολόγους τους αναποφάσιστους που θα τους έφερναν στο 3% και τον Καραμέρο στη Βουλή ως πρώτο Οικολόγο βουλευτή μετά την Μαρίνα Δίζη και το μακρινό 1989.
Έκτοτε οι οικολογικές απόψεις του κόστισαν δύο απολύσεις από εφημερίδα και κανάλι αλλά και πολλούς φίλους από την Κουμουνδούρου μέχρι τις Σκουριές.
Συνέχισε τα δελτία και τις εκπομπές του στο νεοσύστατο κανάλι Έψιλον όπου τον προσέλαβε πρώτο ο Σεραφείμ Φυντανίδης τον περασμένο Οκτώβριο, με μόνο όρο να μην σταματήσει να κυνηγάει την χωματερή και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο Φυλής όπου παλεύει από την εποχή του ραδιοφωνικού Ξένιου όπου έκανε εκπομπές .
Πριν δύο μήνες λίγο έλειψε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι όπου μένει τα τελευταία 15 χρόνια αλλά η τοπική του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δικαιολογημένα αφού μπήκε τελευταία στιγμή στις διαδικασίες συγκρότησης συνδυασμού του απηύθυνε το γνωστό πια «Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;»
Δεν είχε την ίδια άποψη όμως και η συνομήλική του Ρένα Δούρου που μαζί με πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στα βόρεια Προάστια αλλά και της ηγεσίας της Κουμουνδούρου, του εμπιστεύτηκαν την θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Βορείων προαστίων στο συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» δείχνοντας έτσι και τον δρόμο της διεύρυνσης σε όλους.
Ο Καραμέρος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αστικού προφίλ και πατέρας δύο παιδιών στα βόρεια προάστια, με αναρχικούς φίλους στα Πατήσια μπορεί να τον δεις με ένα καρότσι σούπερμάρκετ στο Μαρούσι να μαζεύει ανακυκλώσιμα υλικά από τρέλα ή να ξεχορταριάζει μια παιδική χαρά και αυθόρμητα να του πεις «Ρε Καραμέρο τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;
http://www.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου