Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τα λαμόγια πανηγυρίζουν για..."διπλή δόση", η οποία όμως ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΩΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Στο ίδιο έργο θεατές: δόγμα του σοκ, συνειδητή κοροϊδία της μνημονιακής τσογλαναρίας για "φως στο τούνελ" και άλλα τσιτάτα που απευθύνονται στη γριά και τον τηλεθεατή του Κωστόπουλου, μαγειρέματα δημοσιονομικών και οικονομικών δεικτών προκειμένου να βαφτιστεί το μεγαλειώδες κοινωνικοοικονομικό αδιέξοδο "πορεία ανάκαμψης", αλλά και πανηγυρτζήδικο κλίμα γύρω από ξεπουλήματα, από "καλά λόγια" των δανειστών - δυναστών μας και από συμφωνίες δανεισμού, όταν όλα τα παραπάνω συνεπάγονται στην πραγματικότητα την περαιτέρω επικύρωση της ελλαδικής εξαΰλωσης.
Νέο κρούσμα των τελευταίων ημερών, το "πακέτο των δύο δόσεων από την τρόικα που θα προσφέρει ανάσα στην ελληνική οικονομία". Πρόκειται για ένα σύνολο 7,4 δις που αφορούν στα του μνημονιακού δανείου μέχρι τον Σεπτέμβριο (οπότε αναμένεται η επόμενη δόση) και που τα μισά από αυτά αφορούν στο διαβόητο πακέτο των 50 δις από καταβολής Δεκεμβρίου (το οποίο με τη σειρά του εκκρεμούσε από το προηγούμενο καλοκαίρι κ.ο.κ.). Εκτός τού ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμηθούμε τα αυτονόητα (ότι πρόκειται για δανεικά που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο χρέος μόνο και μόνο για να πληρωθούν τοκογλύφοι και να στηριχθούν τράπεζες με άμεση επιβάρυνση των Ελλήνων πολιτών και επιτάχυνση της πτωχευτικής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας), ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η διαπίστωση ότι το πακετάκι αυτό των 7,4 δις δεν φτάνει ούτε καν για τα κερατιάτικα χρωστούμενα μέχρι τον...Αύγουστο! Όπως πριν από λίγο μετέδωσε σχηματοποιημένα ο τηλεοπτικός σταθμός Extra3 και το "Αποκαλυπτικό Δελτίο" με τον Άκη Παυλόπουλο, η Ελλάδα μέχρι τον Αύγουστο πρέπει να ξεπληρώσει 10 δις ευρώ, και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά στους... "αλληλέγγυους ευεργέτες δανειστές" (ΕΚΤ τα περισσότερα από αυτά)!
Συνεπώς αποδεικνύεται ότι, όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς, αλλά λείπουν και περίπου 2,5 δις τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να αναζητήσει με έντοκα γραμμάτια (όπου το επιτόκιο ως γνωστόν βαράει 4,5άρι και βάλε), προκειμένου να μην πτωχεύσει επισήμως για...τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια! Και μάλιστα για να μην πτωχεύσει εξαιτίας χρεών απέναντι στους...εταίρους σωτήρες του!! Το ανέκδοτο της Πόντιας πόρνης που αυτοκτονεί όταν μαθαίνει ότι οι άλλες πληρώνονται σε ακόμα μία τραγελαφική επανάληψη!!!!
Ο παραπάνω πίνακας αποδεικνύει και την πρεμούρα των ευρω-λαμογιών να εκταμιεύσουν τη δόση με πολιτική απόφαση και χωρίς πολλά - πολλά ζορίσματα. Σου λέει, κάτσε να τα δώσουμε να μας τα δώσουν και τις σχετικές διαπραγματεύσεις των επιπλέον μέτρων τις αφήνουμε για μετά: ούτως ή άλλως, το ρευστό με τα προαπαιτούμενά του σε εμάς θα καταλήξουν!!
Μ'αυτά και μ'αυτά, το δημόσιο χρέος εκτοξεύεται σε παγκόσμια ρεκόρ της τάξης του 175% και άνω (στην τελευταία του έκθεση ο οίκος Standard & Poor's εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της χώρας θα κλείσει σε 190%-φεύγα), δημιουργώντας πλείστα όσα ερωτηματικά για το πώς τα spreads πέφτουν (έστω σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και το Χρηματιστήριο ανεβαίνει. Τα ερωτηματικά, βέβαια, έχουν τη συγκεκριμένη και σαφέστατη απάντησή τους: οι κερδοσκοπικοί γύπες μυρίστηκαν φρέσκο αίμα και κάνουν τις κινήσεις τους α λα 2009 και καλοκαίρι 2012 (πριν το δεύτερο κούρεμα): αγοράζουν φθηνά σκουπίδια και τα πωλούν λίγο πριν την πολτοποίησή τους. Το πότε θα χυθεί το νέο φρέσκο ελληνικό αίμα; Σίγουρα μετά τις γερμανικές εκλογές (με το νέο επίσημο κούρεμα χρέους, δηλαδή την τρίτη επίσημη ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας), χωρίς να αποκλείονται συντομότερες εκπλήξεις: άγνωστος ο χρόνος τού πότε θα τραβηχτεί το χαλί κάτω από τα πόδια της χώρας, σίγουρο όμως το τράβηγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου