Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22/5/2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

Με αφορμή καταγγελίες πολιτών και δημοσιεύματα σχετικά με την απάτη με τις άδειες σκαφών στο Λιμεναρχείο Ραφήνας, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας (Αττικής) και Θοδωρής Δρίτσας (Α΄ Πειραιά και Νησιών – Υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. για θέματα Ναυτιλίας και Αιγαίου) κατέθεσαν Ερώτηση για το θέμα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι, στο εν λόγω Λιμεναρχείο, μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών σκαφών έχουν πέσει θύματα απάτης υπαλλήλων που υπηρετούσαν εκεί στο παρελθόν. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ενώ εισέπρατταν χρήματα για μεταβιβάσεις - ανανεώσεις αδειών αλιείας ή/και πλόων δεν χορηγούσαν τα ανάλογα βιβλιάρια λέγοντας ότι αυτά είχαν τελειώσει, επικαλούμενοι την κρίση. Αντίθετα, έδιναν έγγραφα με στρογγυλές σφραγίδες, υπογραφές, λογότυπο του Υπουργείου και πρωτόκολλο σε χαρτιά Α4, που έμοιαζαν καθόλα νομότυπες στους ανυποψίαστους πολίτες και τους καλούσαν να ξαναπεράσουν τον επόμενο μήνα. Κάθε επόμενο μήνα τους έλεγαν ότι ακόμα δεν έχουν τα βιβλιάρια, και ότι θα έπρεπε να ξαναπεράσουν τον επόμενο μήνα.

Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι αυτοί έχουν απομακρυνθεί και η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, από εκεί και πέρα, το αρμόδιο Υπουργείο «νίπτει τας χείρας του», λέγοντας στους παραπάνω ιδιοκτήτες, που ενώ πλήρωσαν κανονικά τα νόμιμα ποσά, ότι τα χαρτιά τους είναι άκυρα. Επίσης τους καλεί να ξαναπληρώσουν προκειμένου να εκδοθούν οι νόμιμες άδειες ή να διεκδικήσουν οι ίδιοι μέσω της Δικαιοσύνης τα χρήματα από τους υπαλλήλους που υπάγονται στο Υπουργείο.

Με την Ερώτησή τους, οι Βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον Υπουργό εάν προτίθεται να διευθετήσει το θέμα όπως οφείλει, εκδίδοντας τις κατάλληλες, νόμιμες και ήδη πληρωμένες άδειες χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των ιδιοκτητών.

Πολιτικό Γραφείο
Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Τηλ. 210 3708387
E-mail: gpantzas@parlia
­ment.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου