Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Τα επικίνδυνα κοινωνικά φαινόμενα και οι λοιμοί δεν αντιμετωπίζοντα
­ι με νομοθετικά μέτρα, με την ποινικοποίησή τους και τις φραστικές καταδίκες. Πλήθος αντικομμουνιστι­κών νομοθετημάτων, που επέσυραν ως και την θανατική ποινή, και απάνθρωπα βασανιστήρια, δεν ανέσχεσαν την παγκόσμια άνοδο της Αριστεράς. Και δεν μιλώ μόνο ως εκλογικό ποσοστό, αλλά ως ιδεολογία, πολιτική, κοινωνική και καλλιτεχνική. Έτσι. λοιπόν, οποιοσδήποτε αντιρατσιστικός­ νόμος δεν θα περιορίσει την ναζιστική ιδεολογία και τον ρατσισμό. Οι βιομηχανία παραγωγής τέτοιων συγκυριακών νομοθετημάτων οδηγεί σε γελοιότητες. Αν ίσχυαν μέχρι πρόσφατα οι εμφυλιοπολιμικο­ί νόμοι, θα έπρεπε να τιμωρούνται με θανατική ποινή οι γηπεδικοί οπαδοί (κι ο Μπαμπινιώτης, ίσως) που αποκαλούν "Βούλγαρους" τους παοκτσήδες.
Τα πολιτικά κινήματα και κόμματα και στελέχη τους θα έπρεπε, πριν γίνουν δεκτά στην εκλογική διαδικασία, να υπογράφουν ένα κείμενο ελάχιστης ιδεολογικής δέσμευσης, ότι δηλαδή: α) αποδέχονται την εδαφική εδαφική επικράτεια και κυριαρχία της χώρας, β) αποκηρύσσουν κάθε επεκτατική βλέψη σε βάρος οποιουδήποτε κράτους και λαού, γ) αναγνωρίζουν ως ισότιμους και άξιους ισονομίας όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής, φυσικών χαρακτηριστικών­, θρησκεύματος και πολιτιστικής κατάστασης, δ) η δικαιοσύνη και ο ανθρωπισμός είναι υπεράνω του έθνους και της έννοιας της πατρίδας, ε) αποδέχονται τις διακηρύξεις του Ο.Η.Ε. και τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Από εκεί και πέρα, η οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των δεσμεύσεων να τιμωρείται με την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, όσον αφορά τα πρόσωπα και την κατάργηση των πολιτικών φορέων και δήμευση της περιουσίας τους.
Τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας, επειδή είναι εγκλήματα μίσους, ούτως ή άλλως τιμωρούνται με βαρύτερες ποινές.
Όμως, για να προληφθεί ως κοινωνικό φαινόμενο ο ναζισμός-ρατσισ­μός, πρέπει να εισαχθεί ως υποχρεωτικό, διαδραστικό μάθημα στα σχολεία. Να καταλάβουν τα παιδιά (κι όλοι μας) ότι, ο ρατσισμός ως επιστημονική θεωρία είναι ηλίθιος, αστήρικτος και θα οδηγήσει, αν εφαρμοστεί, στον αφανισμό του ανθρωπίνου γένους. Να γνωρίσουν τα παιδιά, με τον πιο ωμό και έντονο τρόπο, πόσο φρικτά αποτελέσματα είχαν αυτά τα καθεστώτα και οι θεωρίες, όταν εφαρμόστηκαν και ότι, αν ποτέ εμφανιστούν πάλι, ίσως τα ίδια τα παιδιά, οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να είναι τα επόμενα θύματα.
Αλλιώς, η σκύλα θα γεννοβολάει πάντα.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΜΠΑΝΤΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ' ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου