Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αποστολή-μαμούθ ακολουθεί τον "σουλτάνο" Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, την ώρα που ο γελωτοποιός Σα(χλα)μαράς τρώει αμερικανικό φτύσιμο

Ως σουλτάνος κατέφθασε στην Ουάσιγκτον, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνοδεύεται από υπουργούς, 65 διπλωμάτες, 150 επιχειρηματίες και πολλούς δημοσιογράφους. Η συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα θα πραγματοποιηθεί αύριο. Για σήμερα ο Ερντογάν αποφάσισε να εκτελέσει πρώτα τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Στις 9.30 το βράδυ ώρα Αθήνας θα εγκαινιάσει ένα Ισλαμικό Κέντρο και το νέο τζαμί στην πολιτεία του Μέριλαντ. Στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με Τουρκο-Αμερικανούς για να καθοδηγήσει το τουρκικό στοιχείο της Αμερικής για τις επιδιώξεις της κυβέρνησής του.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο πρόεδρος της Αμερικής και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας θα ασχοληθούν αρχικά με το θέμα της Συρίας. Εχει προκαλέσει έκπληξη και απορίες η επιμονή του Ερντογάν να αναδειχθεί το Κυπριακό σε δεύτερο θέμα των συζητήσεων με τον Ομπάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρωθυπουργός εισηγείται την πραγματοποίηση μίας σύντομης διαπραγματευτικής διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των προηγούμενων διαπραγματεύσεων. Η αμερικανική πλευρά δεν διαφωνεί, αλλά αποφάσισε να δώσει ένα διάστημα στην κυβέρνηση Αναστασιάδη.
Τρίτο θέμα είναι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ. Ο Λευκός Οίκος πιέζει για να ανακοινωθεί η αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων με την επιστροφή των πρεσβευτών στις δύο πρωτεύουσες. Ο Ομπάμα θα ήθελε να γίνει η ανακοίνωση αύριο. Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον Ερντογάν να μην επισκεφθεί τη Γάζα, την οποία θεωρεί ότι διοικείται από τρομοκράτες. Η τελική απάντηση του Ερντογάν θα ανακοινωθεί άυριο, αν και τουρκικές πηγές διαρρέουν σήμερα ότι η επίσκεψη στη Γάζα θα γίνει. Στην περίπτωση αυτή, οι Αμερικανοί αναμένεται να αντιδράσουν.

Η επίσκεψη του Σαμαρά  στην Ουάσιγκτον, που είχε προγραμματιστεί από τις 2 μέχρι τις 4 Ιουνίου, οδεύει προς αναβολή μετά τη μή επιβεβαίωση εκ μέρους του Λευκού Οίκου της συνάντησης του με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Αμερικανικές πηγές με τις οποίες επικοινωνήσαμε, είπαν ότι λόγω φόρτου εργασίας του Αμερικανού ηγέτη είναι δύσκολη -σχεδόν αδύνατη- η πραγματοποίηση συναντησης με τον Ελληνα πρωθυπουργό αυτή την περίοδο. (ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Το απόλυτο φτύσιμο!) 
Παρά το γεγονός ότι οι προσπάθειες της ελληνικής Ομογένειας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής συνεχίζονταν  μέχρι χθες το βράδυ, οι πηγές είπαν ότι ήδη έχουν ενημερωθεί πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. 
Ο Σαμαράς είναι ο επίσημος προσκεκλημένος και ο κεντρικός ομιλητής στο μεγάλο συνέδριο του American Jewish Committee, το γνωστό AJC Global Forum 2013. Πρόκειται για την πιο ισχυρή οργάνωση των Αμερικανοεβραίων, η οποία έχει προσκαλέσει υπουργούς Εξωτερικών, διπλωμάτες, οικονομολόγους, κυβερνητικούς παράγοντες της Αμερικής και του Ισραήλ, τραπεζίτες και δημοσιογράφους για να ακούσουν την ομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού. Πριν από το 2010 το συνέδριο μονοπωλούσαν οι Τούρκοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τις στενές σχέσεις με το Ισραήλ και προωθούσαν την ανθελληνική και αντιαρμενική ατζέντα τους στην Ουάσιγκτον. Μετά την κρίση, που δημιούργησε η Τουρκία με την προβοκάτσια -όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ- του “Μαβί Μαρμαρά”, οι προσκλήσεις προς τους Τούρκους τερματίστηκαν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Σαμαρά θα αντικαταστήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, που θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του AJC Global Forum 2013.

(ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου