Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΟΛΜΕ: ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση ψήφισαν υπέρ της αναστολής της απεργίας

Με βάση το σκεπτικό ότι «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις», η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ ανέστειλε την απεργία. Την Τρίτη δεκάδες ΕΛΜΕ ψήφισαν με συνβτριπτικά ποσοστά υπέρ της απεργίας
Σύμφωνα με το alfavita.gr η ΟΛΜΕ κρίνει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία και μιλά για αναστολή.

Νέα δεδομένα δημιούργησε στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, για την επικύρωση της απόφασης για απεργία μέσα στις εξετάσεις, η πρόταση της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΟΛΜΕ να θέσει αιφνιδιαστικά ζήτημα για το εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας.
Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οι κοινωνικοί όροι για να «σπάσουν» οι καθηγητές την επιστράτευση της κυβέρνησης και η κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντέξει τελικά κάτι τέτοιο.
Έπειτα από αντιπαράθεση των παρατάξεων της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ) με τη μειοψηφία, αποφασίστηκαν δύο ψηφοφορίες: Η μία επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία και η δεύτερη για το εάν υπάρχουν οι όροι για να γίνει η απεργία.

Στο ερώτημα αυτό τέθηκε ο προβληματισμός, πως μπορούν να απαντήσουν οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ αφού οι αποφάσεις που είχαν απο τις γενικές συνελεύσεις των μελών τους αφορούσαν διαφορετική πρόταση της ΟΛΜΕ. Εαν υπερψηφίζουν δηλαδή η οχι την αρχική πρόταση του ΔΣ για 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και πενθήμερη απο τις 20 έως τις 24 του μήνα.
Να σημειωθεί ότι η αρχική αυτη πρόταση υπερψηφίστηκε νωρίτερα με 78 ψήφους υπερ του «ναι», 4 υπερ του «όχι» και 3 «λευκά».
Στην νέα πρόταση που κατέβασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητώντας τελικά την γνώμη του σώματος για το αν πληρούνται οι κοινωνικοί όροι για να πραγματοποιηθεί αυτή η απεργία, ήταν σαφές ότι οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ φάνηκαν μπερδεμένοι: 57 ψήφισαν λευκό, 18 ψήφισαν ότι «υπάρχουν οι προυποθέσεις» για την απεργία και 9 ότι «δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις» για την απεργία.
Τελικά η συνέλευση διακόπηκε και θα συνεχιστεί στην διάρκεια της σημερινης ημέρας, ενώ η διοίκηση της ΟΛΜΕ θα εξετάσει τα νέα δεδομένα και θα επανατοποθετηθεί με νέα πρόταση της.

 
16 Μαΐου 2013 | © ThePressProject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου