Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γ. Ραγκούσης: “Ο Βενιζέλος έχει υποχρέωση να ζητήσει έλεγχο και επι των δικών του ημερών


Κεραυνούς κατά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.
Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για πολιτικό υπόκοσμο ο οποίος του επιτίθεται και υποστήριξε ότι εάν ήθελε η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να βοηθήσει τον τόπο και το πολιτικό σύστημα, “έπρεπε αυτή τη στιγμή να πάρει μια νομοθετική πρωτοβουλία και να θεσμοθετήσει έναν αναλυτικό έλεγχο από ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία πλειοψηφία θα έχουν οι δικαστικοί όπως ακριβώς την είχαμε προβλέψει τον Μάιο του ’11 στο Υπουργείο Εσωτερικών και να ξεκινήσει τους ελέγχους σε όλα τα κόμματα που διαχειρίστηκαν κρατικό χρήμα”
Ο κ. Ραγκούσης τάχθηκε υπέρ του ελέγχου στα οικονομικά όλων των κομμάτων, και όπου βρεθεί παρανομία να σταλεί στον εισαγγελέα, ενώ στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί και η περίοδος του κ. Παπανδρέου αλλά και η περίοδος αρχηγίας του κ. Βενιζέλου.
“Ο κ. Βενιζέλος καλώς ξεκίνησε τον όποιο έλεγχο ήθελε να κάνει σε όποια συγκεκριμένη περίοδο του εσωκομματικού του αντιπάλου. Είναι όμως εκτεθειμένος από τη στιγμή που μένει μόνο σε αυτήν. Έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να ζητήσει έλεγχο και επί των δικών του ημερών αλλά και επί των ημερών όλων των υπολοίπων αρχηγών των υπόλοιπων κομμάτων που διαχειρίζονται κρατικό χρήμα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ο πρώην υπουργός επιτέθηκε στον κ. Βενιζέλο, τόν οποίο κατηγόρησε για ρεβανσισμό εσωκομματικής αντιπαράθεσης και προσπάθεια κατασκευής πολιτικού άλλοθι.
“Είναι προφανές γιατί τα κάνει αυτά ο κ. Βενιζέλος. Δύο είναι οι λόγοι και είναι καθαροί λόγοι.Ο πρώτος λόγος είναι η εκδίκηση.είναι ρεβανσισμός εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Ο δεύτερος λόγος είναι η αναζήτηση και η προσπάθεια κατασκευής ενός πολιτικού άλλοθι από τον κ. Βενιζέλο, για το γεγονός ότι στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ, που κατά τη γνώμη μου στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Γ.Παπανδρέου έχει περιέλθει από τον Ιούνιο του 11, και όχι από την εσωκομματική εκλογή ανάδειξής του στην ηγεσία το Μάρτιο του ΄12, από την ώρα που το ΠΑΣΟΚ πήγε στα χέρια του κ. Βενιζέλου, καταρρέει μέρα με την ημέρα”, σημείωσε.
Και συμπλήρωσε ότι “ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη απέναντι στην Ελληνική κοινωνία και το κόμμα που εκπροσωπεί και όποια παρανομία του κ. Γ. Παπανδρέου ή οποιουδήποτε άλλου μέσα στο ΠΑΣΟΚ βρει, αυτός να την πάει στον εισαγγελέα. Αυτός να προσφύγει στη δικαιοσύνη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου