Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Χωρίς έλεος: Μπλοκάρει η Τρόικα την απαλλαγή των φτωχών από το χαράτσι.

ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑ,ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ....



Να μειώσει τεχνητά τον αριθμό των φτωχών και κατ' επέκταση τον αριθμό των νοικοκυριών που πρόκειται να απαλλαγούν από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων επιθυμεί η τρόικα. Μέσω των τεχνικών κλιμακίων που βρίσκονται στην Αθήνα ζητά να ισχύσουν μειωμένα εισοδηματικά όρια για το χαρακτηρισμό ενός νοικοκυριού ως φτωχού προκειμένου να μην περιοριστεί σημαντικά η εισπρακτική απόδοση του μέτρου.
Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών αλλά και η τρικομματική, με εκπροσώπους των τριών κομμάτων της συμπολίτευσης, επιτροπή για τα φορολογικά θέματα που έχει συσταθεί στο ΥΠΟΙΚ επιθυμούν και εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τελικά θα ισχύσουν τα υφιστάμενα όρια για τη φτώχεια. Τα όρια αυτά έχουν καθοριστεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και είναι έως 6.000 ευρώ για τους άγαμους και έως 9.000 ευρώ για τους έγγαμους. Τα παραπάνω όρια προσαυξάνονται κατά περίπου 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
H διάταξη μπήκε και στο Πολυνομοσχέδιο
Η απαλλαγή των φτωχών από το χαράτσι προβλέπεται σε διάταξη που προστέθηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο λίγο πριν από την ψήφισή του ύστερα από αίτημα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Για την απαλλαγή αυτή θα πρέπει, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική διάταξη, να εκδοθεί υπουργική απόφαση η οποία θα ορίζει και τις ακριβείς προϋποθέσεις και κριτήρια με βάση τα οποία θα ορίζονται τα «φτωχά» νοικοκυριά. Η απόφαση αυτή βρίσκεται στην τελική φάση της σύνταξής της και στο υπουργείο Οικονομικών ευελπιστούν ότι η παροχή της νέας φοροαπαλλαγής δεν θα συνοδευτεί από κάποια επιβαρυντική για τους υπόλοιπους φορολογούμενους αλλαγή στο χαράτσι. Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι του ΥΠΟΙΚ βρίσκεται πρόταση για οριακή αύξηση του χαρατσιού κατά 5 έως 20 ευρώ ανά ακίνητο προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κόστος της φοροαπαλλαγής.
Κοροϊδία για τους φτωχούς
Οι αρχικοί υπολογισμοί του ΥΠΟΙΚ κάνουν λόγο για κόστος από 35 έως 50 εκατ. ευρώ και ευελπιστούν ότι το κόστος αυτό θα καλυφθεί από την εισπρακτική υπεραπόδοση του χαρατσιού. Σημειώνεται ότι το κόστος της απαλλαγής αυτής περιορίζεται από το γεγονός ότι ήδη πολλά φτωχά νοικοκυριά έχουν ήδη απαλλαγεί από το χαράτσι, όπως είναι οι άνεργοι με κύρια κατοικία επιφάνειας έως 120 τμ και ετήσιο εισόδημα από άλλες πηγές έως 12.000 ευρώ, σύμφωνα με το capital.
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από την τρικομματική κυβέρνηση
Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά την ψήφιση του «πολυνόμου» με τον οποίο επιβλήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το χαράτσι της ΔΕΗ έδωσαν υποσχέσεις ότι οι φτωχοί θα εξαιρεθούν από το χαράτσι.
Η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε τροπολογία για την εξαίρεση των φτωχών από το φόρο, ο υπουργός Οικονομικών την αποδέχτηκε αλλά κράτησε για τον εαυτό του το δικαίωμα να καθορίσει -με υπουργική απόφαση- το πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η απαλλαγή.
Στην πράξη, οι περισσότεροι φτωχοί θα πληρώσουν και θα χάσουν το δικαίωμα της απαλλαγής λόγω των τεκμηρίων. Το μόνο στο οποίο θα μπορούν να προσβλέπουν είναι στην καταβολή του χαρατσιού σε περισσότερες δόσεις, κάτι που θα φανεί και αυτό από το περιεχόμενο της τελικής υπουργικής απόφασης.
Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι οι φτωχοί που έχουν ακίνητη περιουσία στο όνομά τους, υπερβαίνουν τα 1,2 εκατομμύρια όταν ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών ανέρχεται στα 5,5 εκατομμύρια.

 iefimerida.gr
Με άλλα λόγια σου παρουσιάζουν ότι έχουμε μια κάλη (κυβέρνηση) που διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες της.Από την άλλη έχουμε τους κακούς τροικανους που όμως και αυτοί παίζουν τον ρόλο της κυβέρνησης.
Όποτε ο λαός αγανακτει τον επαναφέρουν στην (τάξη) διαφημίζονταν κάποια παραχώρηση των κακών τροικανων στην (καλή) κυβέρνηση.
Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ
ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΥΚ ΤΟΥΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου