Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ύφεση 5,3% στο πρώτο τρίμηνο.Κουτόχορτο,made in Greece.

Ύφεση 5,3% στο πρώτο τρίμηνο.Εσείς πείτε το ανάπτυξη...


Αυτή η ψευτοκυβέρνηση ούτε τα νούμερα δεν ξέρει να μαγειρεύει.Αλλά τι να πεις όταν οι πολίτες της  καταναλώνουν μόνο κουτόχορτο!
Έτσι ενώ ο στόχος για την ύφεση του πρώτου τριμήνου ήταν κάτω του 5%, τελικά η Eurostat και οι πρώτες εκτιμήσεις της στατιστικής αρχής δείχνουν το ύφεση 5,3%. Θα μου πείτε "μα πως?άλλα μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ".Ναι βρε (κουτό),όλα παν ρολόι με τον ΄Πινόκιο και το γκαιμπελιστικό επιτελείο του.Έρχονται τα εκατομμύρια των τουριστών(λες και δεν είχαμε άλλες χρονιές τουρισμό).
ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο στόχος για την ΥΦΕΣΗ(να μην το ξεχνάμε) φέτος,είναι 4,3 και έτσι όλα εξαρτιούνται από τον τουρίστα που όμως δεν είναι βλάκας.
ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ?
Γιατί να έρθει εδώ που δεν κάνεις τίποτα για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και να μην πάει π.χ στην Τουρκία?
Γιατί να έρθει εδώ ο τουρίστας διαφορετικού χρώματος όταν υπάρχει η χρυσαυγίτικη ΕΛΑΣ?
Και προπάντων γιατί να παει διακοπές όταν και στον ίδιο έχουν επιβληθεί πολιτικές λιτότητας!!!

Σύμφωνα με τη Eurostat, η οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε με ετήσιο ρυθμό 1%, ενώ σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012 συρρικνώθηκε 0,2%. Για την ΕΕ των 27 σημειώθηκε μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7% σε ετήσια βάση και 0,1% σε τριμηνιαία βάση. Τη μεγαλύτερη ύφεση της ΕΕ σημείωσε, ως αναμένετο και πάντα με απελπιστική σταθερότητα, η Ελλάδα και ακολουθούν η πολύπαθη Κύπρος με -4,1% και η επίσης μνημονιόπληκτη Πορτογαλία με -3,9%.
Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, κατά +5,6%, σημείωσε η Λετονία των 240 ευρώ κατώτατου μισθού, προδιαγράφοντας το «όραμα» των εγχώριων δημαγωγών της «ανάπτυξης» και τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν να πετύχουν την τελευταία, έστω και ψευδεπιγράφως. Στις ελάχιστες χώρες που σημείωσαν ανάπτυξη κατά το α’ τρίμηνο συμπεριλαμβάνονται η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία και η Ρουμανία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα αναπτυξιακά πρότυπα που επικρατούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου